این پایگاه اهدای خون با زیر بنای ۲۰۰ متر مربع و با هزینه ای بیش از ۵ میلیارد ریال که بخش اعظم آن از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تامین شده است، با حضور مدیر عامل سازمان خون ایران، استاندار خراسان رضوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و جمعی دیگر از مسئولان به بهره برداری رسید. تا پیش از این پایگاه انتقال خون در اطراف حرم مطهر رضوی در قالب کانکس به ارائه خدمات می پرداخت که با بهره برداری از این طرح، نخستین پایگاه انتقال خون ثابت در این منطقه ایجاد شد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران در مراسم بهره برداری از این طرح با تاکید بر اینکه اهدای خون باید در کشور به یک فرهنگ عامه تبدیل شود، اظهار داشت: باید تلاش شود با ایجاد گروه های اهداکنندگان خون، این سنت حسنه به یک حرکت اجتماعی در کشور تبدیل شود.
پورفتح الله با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی حول مشارکت های اجتماعی متمرکز است، گفت: باید جهت اهدای داوطلبانه و ایثارگرانه فرآورده های خونی به سمت اهداکنندگان مستمر خون حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه برای رسیدن این موفقیت باید در ابتدا محیط را ساخت، گفت: در بسیاری از کشورهای اروپایی بحث اهدای خون از سازمان های انتقال خون گرفته و به شوراهای شهر محول شده است و سازمان های انتقال خون تنها در پروسه آزمایشگاهی و تولید فرآورده های خون فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه سوانح رانندگی در ایران، سالانه جان ۲۰ هزار هموطن را می گیرد، تصریح کرد: باید به ورود اهدای خون به اورژانس پیش بیمارستانی فکر کنیم تا بتوانیم بلافاصله پس از سانحه، جریان خون را برقرار و جان هموطنان را نجات دهیم.
پورفتح الله با بیان اینکه رایزنی های اولیه در این خصوص انجام شده است خاطر نشان کرد: باید بر اساس پروتکلی که در این خصوص در اتحادیه اروپا وجود دارد، حرکت کنیم و با ورود اهدای خود به اورژآنس پیش بیمارستانی به این مهم بپردازیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تامین خون o به خصوص o منفی نیازمند ایجاد سازمان دهی های لازم هستیم، تاکید کرد: می توان با ایجاد باشگاه اهداکنندگان o منفی، این مشکل را تا حدودی برطرف کنیم و بتوانیم خون مورد نیاز را در امداد هوایی و اورژانس ها در زمان بروز سانحه تامین کنیم.
پورفتح الله با اشاره به پایگاه ثامن در اطراف حرم مطهر رضوی، خاطر نشان کرد: باید پایگاه های خون اطراف حرم به مرکزی برای ساماندهی باشگاه خون o منفی تبدیل شود و از ظرفیت اهداکنندگان بالای خون، به خصوص در میان زائران استفاده شود.
انتهای پیام/