به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، ایرج نبیپور صبح یکشنبه در نشست علمی دانشگاه نسل سوم و انقلاب صنعتی چهارم در دانشگاه پیام نور استان بوشهر اظهار داشت: ماموریت دانشگاه نسل سوم، تبدیل و ترجمان دانش کسب شده به جامعه است.
وی بیان کرد: مهمترین تفاوت دانشگاه نسل دوم و سوم، تفاوت ماموریتها در حوزه عمل است. به گونهای که در دانشگاه نسل دوم، بیشتر بازار عملی و در دانشگاه نسل سوم بیشتر رقابت جهانی مورد ارزیابی قرار میگیرد. همچنین دانشگاه نسل دوم دارای پژوهش تک رشتهای و در نسل سوم میان رشتهای و فرا رشته مطرح میشود.
وی دولتی بودن دانشگاه نسل دوم و رهایی از دولت در نسل سوم را از دیگر تفاوتها عنوان کرد و گفت: در نسل دوم آموزش به دانشجویان نخبه مطرح است در حالیکه در دانشگاه نسل سوم دانشجویان نخبه به سمت آموزش توده و هدفمند هدایت میشوند.
نبی پور با بیان اینکه دانشگاه نسل سوم نیازمند رهبری کارآفرین است، خاطر نشان کرد: در دانشگاه نسل سوم، رهبر میداند که به شدت شکست پذیر است. البته دانشگاه نسل سوم با دانشگاه کارآفرین تفاوت دارد. نه اینکه کارآفرین نیست بلکه کارآفرینی در ماهیت دانشگاه نهفته است.
وی بروز انقلاب صنعتی چهارم را نقطه عطفی برای دنیا دانست و گفت: به نظر میرسد که با انقلاب صنعتی جهان وارد مرحله جدیدی شده چرا که در انقلاب صنعتی چهارم، فناوریهای مختلف در حال ترکیب هستند و شما دیگر خط و مرزی میان فناوریها نخواهید داشت که این امر موجب میشود نوع تفکر و زندگی ما تغییر کند.
نبی پور اساس انقلاب صنعتی چهارم را بر پایه زیر ساختهای خوب دیجیتالی عنوان کرد و افزود: سرعت، گستردگی و اثربخشی سیستمی موجب میشود که انقلاب صنعتی چهارم بسیار متفاوت و اثرگذارتر از انقلاب اطلاعات باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه بوشهر خاطرنشان کرد: در انقلاب صنعتی چهارم از ترکیب فناوریها به نوعی لیتل بنگ ایجاد و در واقع در آینده ساختار دانشکدهای محو خواهد شد. همچنین قالب انستیتوها با رهیافت میان رشتهای با یکدیگر در تعامل و گفتمان خواهند بود و ساختار مدیریتی دانشگاههای نسل سوم نیز تغییر ساختار میدهند.
وی افزود: در آینده نیازمندیم که در دانشگاه هایمان، مهارت، آموزش داده شود و افراد دارای خلاقیت باشند؛ لذا در آینده به تربیت نیروهایی فکر میکنند که توانایی انجام این فعالیتها را داشته باشند. در واقع دانشگاه نسل سوم ستارهای هفت پر است که درهای آن باز و در رقابت بین المللی وارد میشود و از دولت رها خواهد شد. همچنین به سمت بهره برداری از دانش به عنوان هدف سوم حرکت میکند.
نبی پور، رهیافت پلاتفورمی را لازمه ورود به انقلاب صنعتی چهارم عنوان کرد و یادآور شد: در این رهیافت تولید کننده، مصرف کننده و ناظر همگی در یک پلتفورم شبکهای قرار میگیرند و آموزش در دانشگاه نسل سوم تبدیل به کلود بیس میشود. پس از مدتی هوش مصنوعی که در پلتفورمها سوار میشود میتواند خصوصیات انسانی پیدا کرده و ما با این فرمهای زنده مصنوعی هوشمند خودکار مواجه خواهیم بود که جهان را بسیار پیچیده خواهند کرد و با ما زندگی میکنند.
انتهای پیام/م