به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران در جلسه بررسی نقشه راه و برنامههای پژوهشگاه فضایی ایران در حوزه ماهوارههای مخابراتی که با حضور حسن حدادپور رییس پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد با اشاره به تشکیل دو جلسه کمیسیون راهبردی شورای عالی فضایی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی یک ماه اخیر، گفت: موضوع معماری پیشنهادی بخش فضایی کشور و نقشه راه برنامه فضایی تا افق ۱۴۰۴ دو دستور جلسه مهم کمیسیون مذکور بود که با توجه به اهمیت آن، جهت تصویب نهایی در جلسه آتی شورای عالی فضایی، در کمیسیون مطرح شده است که نقشه راه ترسیمی برای پژوهشگاه فضایی ایران نیز باید در چارچوب این نقشه راه باشد.
براری با تاکید بر اهمیت و نقش برنامه ریزی در ماموریتها و پروژههای فضایی تاکید کرد: لازم است در برنامهریزی برای حوزه فضایی کشور با نگاه واقع بینانه و منطبق بر شرایط کشور و با توجه به الزامات قانونی در اسناد بالادستی، امکانات بومی و نیازهای کشور در این حوزه اقدام کرد.
وی افزود: با توجه به شرایط و براساس نیازهای کشور میتوان با استفاده از ظرفیت همکاریهای بین المللی با سایر کشورها و در قالب سرمایه گذاری مشترک (Joint Venture) از مشارکت و همکاری همه فعالان در این حوزه بهره برداری کرد.
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه علاوه بر توسعه فناوری فضایی بایستی به کاربرد این فناوری در رفع نیازها و چالشهای کشور در حوزههای مهمی همچون مدیریت بحران و بلایای طبیعی، محیط زیست، پایش گرد و غبار، مدیریت منابع آب و لزوم افزایش بهرهوری حوزه کشاورزی پرداخته شود، گفت: برای حل این چالشها و کمک به جامعه باید به صورتی برنامهریزی و سیاست گذاری شود که ماهوارههایی که در مدار قرار میگیرند بتوانند در این حوزهها به سازمانها و بخشهای مختلفی که نیاز به اطلاعات دارند، سرویس کارآمد ارایه کند.
وی ادامه داد: انتظار داریم که پژوهشگاه فضایی ایران نیز به عنوان اتاق فکر بخش فضایی کشور به صورت جدی در این حوزه ورود کند و برای حل این بحرانها و مدیریت فناوریهای کشور در حوزه فضایی، در تمامی بخشهای زنجیره ارزش فضایی کشور نقش آفرینی کند.
رییس سازمان فضایی ایران، خاطر نشان کرد: فناوری فضایی باید در خدمت حل مشکلات و چالشهای کلان کشور باشد تا رضایتمندی جامعه را در پی داشته باشد.
وی ضمن تاکید بر اهمیت حضور فعال و موثر در مجامع بین المللی افزود: فعالان بخش فضایی کشور از جمله سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی و مراکز علمی و دانشگاهی کشور باید به صورت موثر در نشستها و مجامع بین المللی حضور داشته باشند و به نحو مطلوب و شایسته دستاوردهای کشور در حوزه فضایی را ارایه کنند.
براری در ادامه این جلسه خاطر نشان کرد: سازمان فضایی ایران به عنوان متولی بخش فضایی کشور و بازوی اجرایی شورای عالی فضایی مصمم است شرایط و زیرساختهای لازم را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم آورد و سیاست کلی سازمان بر این است که در جایی که بخش خصوصی توان انجام کار را دارد، تا حد امکان ورود نکند و کار را به بخش حصوصی واگذار کند که در این راستا درصدد جذب مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه ماهوارههای مخابراتی هستیم.
انتهای پیام/