آرش بهرامی کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ گفت: امروزه قارچ های خوراکی بهصورت پرورشی و تحت نظارت کارشناسان خبره کشت داده شده و در بسته بندی های برچسبدار در دسترس مردم قرار داده میشود.
وی با بیان اینکه قارچ های خوراکی به دو دسته قارچ های طبیعی که در طبیعت یافت میشوند و قارچ های پرورشی تقسیم میشوند، افزود: در محیطهای پرورش قارچهای خوراکی، برای کنترل بهداشت و جلوگیری از آلودگی مواردی مثل ضدعفونی کردن کفش ها، استفاده از دستکش یک بار مصرف، استفاده از روپوش، جلوگیری از رفت و آمد افراد متفرقه و جلوگیری از ورود حشرات به محیط کشت رعایت میشود.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، ادامه داد: مسمومیت قارچی فقط از راه خوردن ایجاد میشود و هیچ قارچی با لمس شدن انسان را مسموم نمیکند.
بهرامی گفت: توجه به این نکته ضروری است که پختن قارچ های سمی، سمیت آن را از بین نمی برد.
او با اشاره به این نکته که واکنش قارچ پخته شده در مقابل معرف های شیمیایی، مانند قارچ خام نیست، گفت: بهترین توصیه در این زمینه استفاده از قارچ های خوراکی بستهبندی شده موجود در بازار است؛ چرا که بذر این نوع قارچ ها شناخته شده و استریل بوده و از موسسات معتبر و تحت نظارت تهیه می شود.
این کارشناس ارشد صنایع غذایی ادامه داد: با توجه با اینکه در کشت پرورشی قارچ ها، بستر پرورش قارچ، استریل و گندزدایی میشود و بدون هر گونه آفت و بیماریست و بذر قارچ (اسپان) نیز به صورت استریل از موسسات و یا کارگاه های معتبر و تحت نظارت تولید کننده قارچ تهیه میشود، بنابراین هیچگونه خطری از لحاظ سمیت و بیماری زا بودن، مصرف کنندگان را تهدید نمی کند.
او یادآور شد: تشخیص و شناسایی قارچهای خوراکی از قارچهای غیرخوراکی و سمی در طبیعت بسیار دشوار است، به همین دلیل توصیه میشود که افراد از جمعآوری و مصرف قارچ های وحشی در طبیعت خودداری کنند، مگر اینکه اطلاع کافی از خوراکی بودن آن داشته باشند.
بهرامی توصیه کرد: با توجه به ارزش تغذیه ای بالای قارچ های خوراکی، استفاده از این ماده غذایی با در نظر گرفتن نکات یاد شده را در سبد روزانه یا هفتگی فراموش نکنیم.
انتهای پیام/ر