تصاویر جدید به دست آمده از بزرگترین طوفان در سیاره مشتری یافته‌های جدیدی را در اختیار دانشمندان قرار داده است.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیاره مشتری به دلیل داشتن لکه‌ای قرمز رنگ که ناشی از طوفانی عظیم در سطح سیاره است بین دیگر سیاره‌های منظومه شمسی از ویژگی منحصربه فردی برخورداراست.

تصاویر جدید به دست آمده به وسیله کاوشگر جونو نشان می‌دهد که در اعماق این طوفان، کریستال‌هایی از قطعات آمونیاک یخ زده و نیز تکه‌هایی از عنصری تیره رنگ وجود دارد که کارشناسان بنا بر داده‌های جدید اعتقاد دارند حجم طوفان و گستردگی آن عمیق‌تر از دانسته‌های قدیمی است.


آخرین تصاویر به دست آمده از کاوشگر جونو درتاریخ ۲۳ ماه می‌سال جاری ازفاصله ۷۹۰۰ کیلومتری از سطح سیاره و زمانی که کاوشگر درعرض جغرافیایی شمالی ۴۱ درجه قرارداشت، به دست آمده است.

کارشناسان به بررسی نتیجه‌های به دست آمده با استفاده از حسگر مادون قرمز تعیبه شده بر روی کاوشگر جونو پرداخته و دریافتند درهسته مرکزی طوفان درجه حرارت بسیاربالایی وجود دارد.


دانشمندان درمقیاس بزرگی لکه سرخ طوفانی سیاره مشتری اعلام کرده اند این طوفان گنجایش قرارگرفتن سه کره زمین درخود را دارد.

پروب جونو درسال ۲۰۱۷ پس از سفری ۵ ساله (حدود یک میلیارد مایل دورشدن از کره زمین) به نزدیک سیاره مشتری رسیده است.

هیچ فضاپیمای دیگری تاکنون به این نزدیکی از سیاره مشتری نرسیده است همچنین احتمال دارد جونو تحت تاثیر طوفان قرار بگیرد یا تحت تاثیر جاذبه مغناطیسی سیاره آسیب ببیند.

برای مقابله با این وضعیت و کاهش خطر آسیب دیدن کاوشگر گران قیمت و بی نتیجه ماندن ماموریت کارشناسان از فناوری‌های مختلفی برای محافظت از جونو استفاده کرده اند.


رایانه پرواز کاوشگر دریک بدنه ساخته شده از تیتانیوم به وزن ۱۷۲ کیلوگرم قراردارد تا هسته مرکزی کاوشگر از آسیب مصون بماند.

مواد شیمیایی تشکیل دهنده طوفان مشتری از گاز‌های مختلفی تشکیل شده است که سبب ایجاد رنگ قرمز در آن می‌شود و البته کارشناسان اعتقاد دارند ابعاد این طوفان درسال‌های اخیردگرگون شده است که به دلیل فعل و انفعلات شیمیایی درون گاز‌های آن است.


شکل طوفان پیش تربه شکل یک دایره کامل به نظر می‌رسید، اما اکنون شکلی شبیه به بیضی پیدا کرده است، کارشناسان اعتفاد دارند تا ۲۰ سال آینده به طور کامل لکه سرخ مشتری از بین خواهد رفت.

کاوشگر ویجر (Voyager) اولین کاوشگری است که درسال ۱۹۷۹ به بررسی سیاره مشتری پرداخته است، پس از آن کاوشگر گالیله درسال ۱۹۹۵ و اکنون کاوشگر جونو درسال ۲۰۱۶ به مدارسیاره مشتری رسیده است.


هنوز علت تشکیل این طوفان عظیم، مواد تشکیل دهنده و جهت چرخش غیرعادی آن برای دانشمندان مشخص نیست و امیدوار هستند با به دست آوردن اطلاعات جدید از کاوشگر جونو بتوانند راز‌های این سیاره منحصربه فرد را کشف کنند.


کارشناسان اعتقاد دارند برای دستیابی به اطلاعات جدید درباره سیاره مشتری به ویژه نیمکره جنوبی آن که لکه سرخ طوفانی نیز درآنجا قراردارد به ۵ الی ۱۰ سال تحقیق نیاز دارند تا بتوانند یافته‌های خود را افزایش دهند.

منبع:Dailyamail

انتهای پیام/

تصاویر خیره کننده از توفانی فوق العاده قدرتمند درسیاره مشتری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار