به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم ؛ یحیی زارع مدیرکل هواشناسی استان قم با حضور در دفتر نمایندگی در قم با اشاره به لزوم کاربردی شدن دادههای هواشناسی در تصمیمگیریها اظهار داشت: دادههای هواشناسی اطلاعاتی است که باجان و مال مردم مرتبط بوده و باید این اطلاعرسانیها درست و بهموقع انجام شود.
وی استان قم را جزء استانهای پیشرو درراه اندازی ایستگاههای خودکار دانست و افزود: استان قم نخستین استان درراه اندازی ایستگاههای خودکار در کشور بوده که بهصورت 24 ساعته در این ایستگاهها اطلاعات هواشناسی ثبت و جمعآوری میشود.
مدیرکل هواشناسی استان قم تصریح کرد: بیشترین ایستگاه بارانسنجی در کشور در استان قم راهاندازی شده و در حال حاضر رتبه نخست در کشور را درزمینهٔ نوینسازی ایستگاههای هواشناسی در کشور و همچنین نصب و راهاندازی نسل چهار سامانه هشدار سیل را دارا هستیم.
وی از راهاندازی سامانه تهک خبر داد و گفت: توسعه هواشناسی کاربردی به نام تهک و رساندن این اطلاعات به دست کاربر نهایی یکی از برنامههایی است که در حوزههای مختلف در حال اجرایی شدن است که تهک کشاورزی در استان قم موفقیتهای قابلتوجه ای نیز داشته است.
زارع استفاده از دادههای هواشناسی و سامانه تهک کشاورزی در استان قم را موردبررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: با توجه به آماری که جهاد کشاورزی ارائه داده تنها در محصول پسته با استفاده از دادههای هواشناسی در حدود یک و نیم میلیارد تومان ارزشافزوده ایجادشده است.
وی یکی از موانع اجرایی نشدن سامانه تهک در حوزههای دیگر را تکمیل نشدن ساختمان مرکز پژوهش و تحقیقات مرکزی دانست و ادامه داد: به علت کمبود مکان مناسب برای فعالیتهای تحقیقاتی هواشناسی استان نمیتواند از ظرفیت خود بهصورت کامل استفاده کرده و این اطلاعات را در اختیار کاربران قرار دهد.
مدیرکل هواشناسی استان قم از پیشقدم شدن استان قم درراه اندازی تهک شهرسازی خبر داد و تأکید کرد: اگر طراحی شهر بر اساس اقلیم استان انجام شود و از اطلاعات هواشناسی به درست استفاده شود در حوزه صرف جویی انرژی بیشترین استفاده را از انرژیهای پاک خواهیم داشت و میتوانیم مصرف سوختهای فسیلی را به حداقل برسانیم.
وی هزینههای هواشناسی را بسیار کم و با خروجیهای بسیار بالا معرفی کرد و گفت: از مردم میخواهیم با توجه به موضوع خشکسالی و گرم شدن کره زمین و کشور ایران و بهتبع آن استان قم از این اطلاعات استفاده کرده و بدانند با توجه به شاخصهای خشکسالی که شاخصهای "اس پی آی" است قم دارای خشکسالی بسیار شدید بوده و طی 10 سال گذشته این روند اتفاق افتاده و امسال سرآمد همهسالها است.
زارع ادامه داد: با توجه به روند کاهش بارش در کشور و استان قم و از طرف دیگر روند افزایش دما بهطوریکه بر طبق دادهها در زمستان امسال میانگین دما یکی و نیم درجه گرمتر از مشابه سال گذشته بوده و پیشبینیهای بلندمدت که خبر از افزایش میانگین گرمای یکی و نیم تا دو درجهای را میدهد از مردم درخواست مدیریت در مصرف آب و برق راداریم و باید باور کنند که آب نیست و آنچه هست اگر درست مصرف نشود در آیندهای نزدیک به مشکل برخورد خواهیم کرد.
انتهای پیام/ت