مجتبی خسروتاج معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درمورد حواشی مطرح شده پیرامون ثبت سفارش های غیرقانونی خودرو، اظهار کرد: امکان رخداد اتفاق مذکور توسط وزارت صنعت،معدن و تجارت غیر ممکن است چراکه حراست این وزارتخانه پس از شناسایی تخلف فوق، گزارش مربوط به آن را به مقامات قضایی ارائه کرده است.
خسروتاج بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت طی نامه ای رسمی ،خواهان پیگیری واردات غیر قانونی حدود 6 هزار و 400 دستگاه خودرو از نهاد های نظارتی شده است. این نهاد ها در حال بررسی جزئیات این اتفاق هستند.
وی اضافه کرد: تهمت هایی به وزارت صنعت،معدن و تجارت راجع به خودرو های ثبت سفارش شده غیر قانونی وارد شده است در حالی که چنین چیزی صحت ندارد.گزارش هایی در دست داریم که افراد مربوط به این وزارتخانه را از انجام ثبت سفارش غیرقانونی خودرو مبری می کند.این اسناد را به مراجع قضایی اعلام کرده ایم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد:هنوز علت قطعی رخداد این امر مشخص نشده است ، اشکالات ساختاری در سایت ثبت سفارش ، سوء استفاده و تقلب برخی افراد با نفوذ و.. از جمله علل احتمالی این تخلف است. بهرحال این عوامل قابل ردیابی و پیگیری است و وزارت اطلاعات در حال جست و جو برای حل این معماست.
خسروتاج تصریح کرد: در گذشته هم شاهد پیشامد هایی نظیر هک شدن سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و اختلال در ثبت سفارش نهاد های دولتی بوده ایم .شاید سایت این وزارت خانه هم همانند سابقه یادشده توسط سودجویان مورد حمله قرار گرفته باشد.
وی درباره اینکه یک منبع آگاه مدعی ثبت سفارش شبانه و انجام این امر توسط یکی از بستگان مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت شده است ،تشریح کرد:بعید و غیر ممکن می دانم که افراد مربوط به این وزارت خانه چنین خطوری کرده باشند؛ اگر فردی اسناد و یا اطلاعات معتبری در دست دارد می تواند در اختیار وزارت اطلاعات قرار دهد تا هر چه سریع تر این موضوع شفاف سازی شود.
خسروتاج بیان کرد: وزارت صنعت،معدن و تجارت مشتاق است تا خلاها و ضعف های موجود در این زمینه را که بسترساز رخداد چنین تخلفی است ،بشناسد تا از تکرار دوباره آنها جلوگیری کند.
وی تاکید کرد:این وزارتخانه نقشی در این اتفاق نداشته و تنها به وظیفه خود یعنی انعکاس تخلف مذکور به مراجع نظارتی عمل کرده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقداست:این روزها خبرهای بی اساسی مبنی بر مبهم بودن تخلف مذکور به چشم می خورد که تنها بر افزایش قضاوت های بی پایه دامن زده است.این رویکرد منطقی و صحیح نیست چرا که باید منتظر حکم و نظر مرجع قضایی مانده و پس از آن به قضاوت پرداخت.
خسروتاج در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: مطابق تعاریف گمرکات واردکنندگانی که حقوق عوارضی اجناس را پرداخت نکنند و یا اینکه اقدام به ورود کالای ممنوعه کنند، قاچاقچی محسوب می شوند اما برخی از این خودرو ها در هیچ یک از این دو دسته گنجانده نمی شود.
وی ابراز کرد: آنچه که اکنون درباره ۶۴۰۰ دستگاه خودرو مطرح می شود ، ثبت سفارش های خارج از تایید ماست، البته این کالا ها جزو اقلام ممنوعه به حساب نمی آیند.تنها تخلف صورت گرفته در این اتفاق این است که افرادی به غیر از اخذکنندگان حق واردات در این امر دخیل بوده اند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در یک بازه زمانی بجز نمایندگان رسمی هیچ واردکننده ای حق واردات خودرو را نداشت اما در دوره دیگری غیر از نمایندگان رسمی ،افراد دیگری که توانایی انجام این کار را داشتند نیز اقدام به واردات کردند. این خودرو هایی که بدون ثبت سفارش قانونی وارد کشور شده اند توسط افرادی از نمایندگان غیر رسمی و در زمانی که حق واردات با آنها نبوده ، رخ داده است.
خسروتاج گفت: برخی علاقه عجیبی به ایجاد بدبینی و افزایش عمق تخلف دارند. ازاینرو سخنان بی پایه ای نظیر بی تکلیف ماندن هزار میلیارد تومان حقوق دولت را مطرح می کنند اما نهاد های کنترلی تمام تمرکز خود را برای حل این موضوع گذاشته است به همین منظور لیست کاملی از واردکنندگان رسمی و غیر رسمی که تاکنون اقدام به واردات خودرو کرده اند را به نهاد های کنترلی ارائه کرده ایم.
لازم به ذکر است؛خسروتاج در حالی واردات این خودرو ها توسط افراد یا نمایندگی های غیر رسمی را تخلف می داند که برخی دیگر از منابع دولتی بسته بودن سامانه ثبت سفارش را علت تخلف یاد کرده اند.
انتهای پیام/