یک مقام مسئول گفت: با توجه به هشدارهای به هنگام سازمان هواشناسی، سرمازدگی اخیر مشکلی برای تولید باغات استانهای شمالی در بر نداشت.
محمدرضا شعبانی رئیس اتحادیه باغداران مازندران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،وضعیت تولید مرکبات و کیوی در سال جاری را مطلوب اعلام کرد و گفت: با توجه به هشدارهای به هنگام سازمان هواشناسی،سرمازدگی اخیر مشکلی برای باغداران استان های شمالی ایجاد نکرد و امسال مشکلی به اسم یخ زدگی درباغات مرکبات نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه هنوز نمی توان میزان تولید این محصولات را پیش بینی کرد، افزود: برآورد اولیه تولید، پایان تیر ماه امکان پذیر خواهد بود،اما مشاهدات اولیه نشان می دهد که باید تمهیدات جدی برای صادرات این محصولات اندیشیده شود.
شعبانی درباه آخرین وضعیت مشوق صادراتی مرکبات و کیوی اظهار کرد: با وجود شعارهای متعدد در زمینه پرداخت مشوق صادراتی مرکبات و کیوی، تا کنون هیچ اتفاقی در این زمینه رخ نداده است در حالیکه از دولت انتظار می رود در این خصوص حمایت های لازم را داشته باشد چرا که بخش خصوصی با مقدار سرمایه محدود و موانع متعدد پیش رو که معلوم نیست چه اتفاقی آن سوی مرزها برای سرمایه اش بیفتد،نمی تواند به صورت جد امر صادرات را دنبال کند.
وی ادامه داد: با توجه به نبود حمایت های کافی از صادرات محصولات کشاورزی، متاسفانه در هر بازاری که وارد شدیم پس از مدتی عقب نشینی کردیم که درنهایت این امر موجب شد سایر رقبا جای ما در بازار های هدف بگیرند.
این مقام مسئول در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا دولت خسارت سرمازدگی دو سال اخیر را پرداخت کرده است،بیان کرد: همه خسارت ها پرداخت نشد و بسیاری از وعده ها به دلیل امتناع بانک ها در پرداخت وام تحقق نیافت چرا که بانک ها به بهانه های مختلف از پرداخت وام به کشاورزان سرباز می زنند و به تعبیر دیگر دریافت وام از بانک ها همانند فتح قله اورست است.
وی درباره آخرین وضعیت بیمه باغات کشور اظهارکرد: صنعت بیمه را باید تعطیل شده حساب کرد چرا که بنده به عنوان یک باغدار اعتقادی به بیمه محصولات کشاورزی با نحوه کنونی ندارم به همین خاطر انتظار می رود تجدید نظری در صنعت بیمه محصولات کشاورزی صورت گیرد چرا که صنعت بیمه محصولات کشاورزی دارای خصوصیات پویا ، قوی و چابکی نیست.
رئیس اتحادیه باغداران مازندران در پایان سخنان خود با بیان اینکه اعتقادی به بیمه بخش کشاورزی نداریم، تصریح کرد: با وجود تاخیر در پرداخت خسارت ها و میزان پایین خسارت پرداختی به کشاورزان اعتقادی به صنعت بیمه در این بخش ندارم به همین خاطر به باغداران توصیه نمی کنم که نسبت به بیمه باغات خود اقدام کنند چرا که در زمان بروز حادثه ،کشاورز به حدی مجبور به رفت و آمد است که از دریافت غرامت خود منصرف می شود.
انتهای پیام/