عضو پیوسته فرهنگستان زبان فارسی با هشدار به بی توجهی مسئولان نسبت به گویش های محلی گفت: این میراث فرهنگی بیشینه بشریت اگر از بین برود هویت اصلی ما درواقع نابودشده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، علی‌اشرف صادقی عضو پیوسته فرهنگستان زبان فارسی در جمع خبرنگاران گفت: گویش های محلی با بی توجهی مسئولان در حال نابودی است و این میراث فرهنگی که بیشینه بشریت به حساب می آید، اگر از بین برود هویت اصلی ما در واقع نابودشده است.

وی افزود: باید این گویش‌های در خطر نابودی را شناسایی و به‌صورت دقیق و علمی توصیف کنیم که اگر بنا به هر دلیلی این گویش‌ها از بین رفت مکتوبات برای زبان شناسان دوره‌های بعدی یادگار باقی بماند.

عضو پیوسته فرهنگستان زبان فارسی تصریح کرد: احیای گویش‌ها همت والای دولتمردان را می‌طلبد.

علی‌اشرف صادقی گفت: متأسفانه هیچ نهادی به‌صورت سیستماتیک برای احیاء گویش‌ها کاری انجام نمی‌دهد و در این موضوع تنها افراد خوش‌ذوق و باسلیقه، زنده نگه داشتن گویش‌ها را با عشق دنبال می‌کنند.

وی اظهار داشت: در فرهنگستان بخشی به نام زبان‌ها و گویش‌های ایرانی دایر است و از اطراف ایران گویش‌ها و زبان‌های محلی را جمع‌آوری و افراد را برای احیاء آن راهنمایی می‌کند که در این راستا تاکنون بیش از ۳۰ جلد کتاب در فرهنگستان زبان چاپ‌شده است.

انتهای پیام / ق

گویش‌های ایران در۳۰ کتاب چاپ‌شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Sweden
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
چرا باید از خرده فرهنگ ها حمایت شود!
همه باید به یک زبان معیار صحبت کنند و سپس همه با زبان انگلیسی دو زبانه شوند
طبق پیش بینی آماری تا حدود سال 2100 میلادی 90 درصد زبان های جهان از بین می روند (الان حدود 6000 زبان وجود دارد)