به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه مشترک کمیسیون صنایع و کمیسیون حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی، از ایجاد بازار ثانویه ارز طی هفته آینده خبر داد و گفت: جزئیات این بازار ثانویه تدوین شده و از محل 20 درصد صادرات غیرنفتی که عمدتاً از طریق بخش خصوصی انجام میشود برای واردات برخی کالاهای غیراساسی و بهصورت نرخ توافقی خواهد بود.
وی گفت: ایجاد این بازار از شکلگیری برخی نرخهای نامشخص که امروز در کوچه پسکوچهها ازطریق دلالان انجام میشود، جلوگیری میکند.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین افزود: سامانهای در حال ایجاد است تا در آن همه کالاهایی که برای واردات از ارز 4200تومانی استفاده کردهاند، مشخص شود.
وی گفت: با اجرایی شدن این سامانه واردکنندگان این کالاها نمیتوانند آنها را با قیمتهای بالاتر بفروشند.
سیف افزود: با مشخص شدن این کالاها این امکان وجود دارد که با هماهنگی دستگاههای نظارتی از جمله تعزیرات و بازرسی از گرانفروشیها جلوگیری شود.
انتهای پیام/
به نظر من دولت باید طرحی را به اجرا بزاره که در مواقع بحران های این چنینی به افرادی که سرمایه خودشون را از بانک خارج نکردنده و به سمت بازارهای دیگه (ازجمله ارز،طلا و مسکن )نبردند سود مضاعف بده .سودی که بتونه مردم را به عدم تمایل به سرمایه گذاری در این بازار ها ترغیب کنه.
با این طرح دلال و دلال بازی کم رنگ میشه.
یا علی
از الان به فکر بازار خامسیه باشید
1- بانک مرکزی میبایست برای کنترل حجم نقدینگی اقدام به خروج قطعی پول نماید و وجوه بدست آمده از فروش طلا و ارز را کلا" از سیستم مالی کشور حذف نماید (حدااقل به مدت 5 سال ) بجای استفاده مجدد و برگشت وجوه . به نظر اینجانب حذف 50% از نقدینگی میتواند ثبات لازم را ایجاد نماید طی چند سال میتواند اقتصاد را به ثبات برساند و باعث افزایش ارزش پول ملی گردد . در نظر داشته باشیم افزایش نقدینگی باعث تورم میباشد .متاسفانه بانک مرکزی وجوه حاصله را مجددا" به چرخه برمیگرداند که با توجه قدرت وام دهی بانکها این وجوه چند برابر شده و ایجاد سیل نقدینگی می نماید .(حذف از حجم نقدینگی بجای کنترل حجم نقدینگی ).
2-بازگشایی صرافی ها برای معاملات ارزی مجدد (بجز دلارآمریکا) . وجود مراکز بسیار ارایه ارز خو میتواند از التهاب تقاضا بکاهد و بازار را به تعادل برساند .البته میبایست رفتار و عملکرد صرافی ها زیر ذره بین باشد و از تزریق ارز به صرافی توسط بانک مرکزی مانند گذشته نیز خودداری گردد .