مدير گروه مبارزه با بيماري ها دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان گفت: فشارخون بالا در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان رفسنجان و انار در حال حاضر 6.8 درصد می باشد.

فشار خون بالا عامل اصلی مرگ و میر در رفسنجانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان سيد محسن نژاد قادری مدير گروه مبارزه با بيماري ها دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان گفت: بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی اولین عوامل کشنده در سراسر جهان هستند که سالیانه سبب مرگ 5/17 میلیون نفر یعنی در هر 2 ثانیه یک مرگ می شوند.

وی افزود: عوامل خطر بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی شامل فشارخون بالا، کلسترول خون بالا و قند خون بالا، مصرف دخانیات، عدم مصرف مقدار کافی میوه و سبزی، اضافه وزن و چاقی و کم تحرکی هستند.

وی گفت:مدير گروه مبارزه با بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان خاطرنشان کرد: علیرغم این که فشارخون بالا علائمی ندارد، اما می تواند آسیب مهمی به قلب و شریان ها بزند. از این جهت از هر فرد باید خواسته شود از مقدار فشارخون خود و وجود عوامل خطر و میزان خطر خود مطلع باشد.

نژادقادری تصریح کرد: شناسایی فشارخون بالا آسان و معمولا" کنترل این بیماری از طریق تغییر در شیوه زندگی مانند کاهش مصرف نمک و افزایش فعالیت بدنی و یا در صورت لزوم دارو درماني است.

وی بیان کرد: مصرف مفرط الکل، مصرف غذاهای چرب و پرنمک و نیز عدم مصرف میوه و سبزیجات به مقدارکافی، ورزش نکردن و عدم تحرک بدنی کافی، کنترل و مدیریت ناکافی خشم و استرس، می توانند تاثیرات سوئی برعوامل رفتاری خطرساز ابتلاء به فشارخون بالا داشته باشند.

مدير گروه مبارزه با بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان در ادامه به عوامل رفتاري مهم در افزايش فشارخون اشاره وبیان کرد: علاوه بر اینکه تخمين زده مي شود رژيم غذايي ناسالم به نيمي از فشارخون بالا مرتبط است، حدود 30 درصد فشارخون بالا به افزايش مصرف نمك و حدود 20 درصد به رژيم غذايي با پتاسيم كم(ميوه و سبزي كم)مرتبط است.

نژادقادری افزود: فعاليت بدني به 20 درصد، چاقی به 30 درصد و مصرف زیاد الکل به فشارخون بالا مرتبط و سبب افزایش فشار خون می شوند.

مدير گروه مبارزه با بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان در ادامه به وضعیت بیماری فشار خون در رفسنجان نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس اینکه گروه هدف در برنامه پیشگیری وکنترل فشارخون، افراد بالای 30سال می باشد.

انتظارمی رود حدود 20 درصد افراد مبتلا به فشارخون بالا در یک جامعه شناسایی شود لذا درحال حاضر بیماریابی فشارخون بالا در مراکزخدمات جامع سلامت شهرستان رفسنجان و انار 6.8 درصد می باشد.

نژادقادری تصریح کرد: با توجه به اینکه در بیشتر موارد فشارخون بالا بدون علامت می باشد وکنترل بیماری فشارخون دردوران بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین مصرف منظم و به موقع دارو نیز از روش های کنترل بیماری می باشد، لازم است بیماران فشارخون بالا با مراجعه به پزشک خود یا پزشکان مستقر در یک مرکز خدمات جامع سلامت در شهر و روستا هرسه ماه یکبار ویزیت و مورد ارزیابی قرارگیرند و هر ماه توسط مراقبین سلامت در مراکز شهری و بهورزان در مراکز روستایی وضعیت فشارخون وی کنترل گردد.


انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.