به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، درویشعلی کریمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان با بیان اینکه 4 هزار و 100 روستا در سطح استان وجود دارد، گفت: از این تعداد آبرسانی به 380 روستا بوسیله تانکر صورت می گیرد.
وی در ادامه افزود: غیر از این روستاها که با تانکر آبرسانی میشوند، آب موردنیاز مابقی روستاها از طریق چشمه، چاههای عمیق، آب لوله کشی و آب های جاری تامین می گردد.
کریمی با بیان اینکه به تبع خشکسالی که در کشور رخ داده، آب شهری و روستایی نیز دچار بحران شدید شده است اذعان داشت: این بحران مربوط به دیروز و امروز نیست و 10 تا 15 سال است که کشور وارد دوره خشکسالی 30 ساله شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه طی 2 سال گذشته بحران خشکسالی تشدید شده اظهار کرد: کاهش دبی رودخانهها و چاهها به ویژه در شهرهای پایین دست و جنوبی استان مثل آبادان و خرمشهر از آثار نشان دهنده وقوع خشکسالی هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی به مواجه شهرهای شمالی مثل؛ باغملک و شمال شرق بهبهان با مشکل کاهش آب اشاره کرد و بیان داشت: برای مثال در منطقه بید بلند بهبهان 4 حلقه چاه، در اندیمشک 2 حلقه چاه و در باغملک 3 حلقه چاه خشک شده اند.
وی با بیان اینکه در دوره بسیار بحرانی خشکسالی قرار داریم و تمهیدات لازم برای آن را پیش بینی کرده بودیم، گفت: هر سال که جلوتر میرویم بحران هم بیش تر میشود، به همین دلیل تمهیداتی برای چاههای جایگرین، ترمیم چشمهها، افزایش تانکرهای آبرسانی، بهبود وضعیت موجود و غیره در سطح استان برای جلوگیری از بحران انجام داده ایم.
درویشعلی کریمی در ادامه مشکل آب در روستاهای آبادان و خرمشهر را همچنان بحرانی عنوان و اذعان کرد: در مقطع این 2 شهرستان EC آب به 19 هزار میکروموس رسیده، اما خوشبختانه در دیگر روستاهای استان بحران آب وجود ندارد.
وی اظهار داشت: با افزایش دبی رودخانه و باز کردن دریچههای سد و ایجاد سد در بهمنشیر برای جلوگیری از هدر رفت آب شیرین به دریا به نظر میرسد در روزهای آتی EC آب کاهش یابد و توزیع آب در شهر و روستا به روال عادی بازگردد.
انتهای پیام/گ