رویا گستری متخصص پوست و مو در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اشعه ماورای بنفش خورشید (UV) اظهار کرد: این اشعه به سه دسته UVA ، UVB و UVC تقسیم بندی میشود؛ اشعه UVA سرطانهای پوستی را ایجاد میکند؛ تابش شدید اشعه UVB هم عوارضی مانند آفتاب سوختگی و پیری زودرس پوست را به همراه دارد.
وی بیان کرد: افرادی که طولانی مدت در معرض اشعه UVB قرار میگیرند و مراقبتهای لازم را از پوستشان نمیکنند به تدریج الیاف الاستین و کلاژن پوست آنها دچار تخریب میشوند؛ این الیاف در ایجاد قوام پوست بسیار مؤثر هستند؛ به طور کلی همه افراد پس از ۳۰ سالگی دچار تخریب پوستی میشوند، اما اشخاصی که بیشتر در معرض اشعه UVB قرار میگیرند مانند کشاورزان و دریانوردان از سنین پایینتر دچار پیری پوست میشوند.
این متخصص پوست و مو افزود: برخی از افراد تصور میکنند که در هوای سرد لازم نیست که از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنند در حالیکه اشعه UV در همه فصول سال وجود دارد و حتی در روزهای برفی هم توصیه می شود چراکه اشعه در این روزها هم تشدید میشود بنابراین استفاده از ضد آفتابها در همه فصول سال ضروری است.
بیشتر بخوانید: هرآنچه باید درباره مراقبت از پوست بدانیم
گستری با اشاره اینکه در تابستان نور خورشید به طور مستقیم به سطح پوست میتابد و آسیبهای آن بیشتر می شود؛ تأکید کرد: افراد برای اینکه این صدمات را به حداقل برسانند باید از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنند؛ بیشتر ضد آفتابها به گونهای هستند که پوست را در برابر اشعههای UVA و UVB محافظت میکنند.
وی تصریح کرد: افراد در تابستان باید علاوه بر استفاده از کرمهای ضد آفتاب پوشش مناسب هم داشته باشند بنابراین استفاده از کلاه، عینک آفتابی در این فصل ضروری است.
این متخصص پوست و مو گفت: متخصصان پوست و مو بهتر است ضد آفتاب مناسب را برای افراد تجویز کنند، زیرا درجه SPF ضد آفتاب وابسته به رنگ پوست شخص است.
گستری درباره SPF کرمهای ضد آفتاب اظهار کرد: این کرمها فاکتوری محافظت کننده در برابر نور خورشید به نام SPF دارند؛ SPF کرمهای ضد آفتاب بین ۳۰ تا ۱۰۰ متغیر است؛ به طور کلی افرادی که پوستهای تیره و سبزه دارند باید از کرمهای ضد آفتاب با SPF پایین استفاده کنند، ولی اشخاصی که مستعد لکهای پوستی یا مبتلا به حساسیت پوستی هستند باید کرمهای ضد آفتاب با SFP بالا را به کار ببرند.
وی بیان کرد: افراد باید کرمهای ضد آفتاب را ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید استفاده کنند؛ این کرمها باید هر ۲ تا سه ساعت یکبار تکرار شوند و غلظت کافی داشته باشند به گونه ایکه یک لایه از آنها به طور کامل روی سطح پوست را بپوشاند؛ اشخاص بهتر است که از کرمهای ضد آفتاب بی رنگ استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای مراقبت از پوست در برابر اشعه UV خورشید/ مصرف کرم ضد آفتاب به تنهایی کارآمد نیست
این متخصص پوست و مو تأکید کرد: افرادی که پوست چرب دارند باید از کرمهای ضد آفتاب فاقد چربی استفاده کنند تا دچار جوش (آکنه) نشوند و اشخاصی که پوست خشک دارند باید کرمهای حاوی چربی را به کار ببرند؛ افراد میتوانند قبل از به کار بردن ضد آفتاب از کرمهای مرطوب کننده استفاده کنند سپس ضد آفتاب و پس از آن لوازم آرایشی به کار ببرند؛ کسانی که قصد دارند از کرمهای ضد آفتاب دوباره استفاده کنند باید نخست پوستشان را به خوبی بشویند سپس این کرمهارا روی پوست بمالند.
گستری تصریح کرد: کرمهای ضد آفتاب به ۲ دسته کلی تقسیم بندی میشوند به طوری که برخی از آنها اشعه UV نور خورشید را منعکس و گروهی از آنها این اشعه را جذب میکنند.
وی افزود: افراد در فصل تابستان به علت تعریق زیاد باید به طور مرتب استحمام کنند؛ اشخاصی که پوست خشک دارند باید از شویندههای ملایم مانند پنها استفاده کنند و کمتر پوست خود را بشویند در مقابل افرادی که پوست چرب دارند باید تونرها، پاک کنندهها و شویندههای مخصوص پوست چرب را به کار ببرند.
این متخصص پوست و مو با اشاره به رشد بیشتر قارچهای پوستی در تابستان اظهار کرد: برخی از اشخاص در تابستان دچار قارچهای پوستی در پاها میشوند برای این منظور افراد باید بیشتر از کفشهای چرمی و تابستانی استفاده کنند و کمتر کفشهای ورزشی را بپوشند.
گستری یادآور شد: افرادی که به استخرها میروند باید نکات بهداشتی را به درستی رعایت کنند؛ مبتلایان به عفونتهای پوستی باید از رفتن به استخر خودداری کنند، زیرا در این صورت افراد سالم هم ممکن است دچار بیماری شوند.
انتهای پیام/
پگاه آقایی