به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام شکوری عضو اتاق بازرگانی در برنامه تیتر امشب در خصوص تشکیل بازار ثانویه ارز اظهار داشت: ما در اتاق بازرگانی پیشنهاد بازار ثانویه را به دولت داده بودیم اما نه به صورت کنونی که دولت اجرا کرد چراکه خود این مدل بازار کنونی ثانویه ارز مشکلاتی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد:اگر فضای مناسب کسب و کار و تولید در کشور ایجاد شود نقدینگی به سمت بورس و بازار سرمایه می رود که می تواند اشتغال هم ایجاد کند.
شکوری تصریح کرد:ما همیشه قیمت ارز را ثابت نگه داشتیم که این امر با وجود تورم و افزایش هزینه ها مشکل ساز می شود.باید در طول این سال ها نرخ ارز به نسبت تورم داخل افزایش پیدا می کرد و اگر این امر اجرا می شد نرخ ارز اکنون معقول و منطقی می شد.
عضو اتاق بازرگانی افزود:باید موانع تولید را کاهش داد، بروکراسی را برای تولید مدیریت و با مخلان بازار برخورد کرد.
وی با تاکید بر اصلاح سیاست های پولی گفت: اگر مشکلات سیاست های پولی برطرف نشود نقدینگی از بازار ارز به بازارهای دیگر سرایت می کند.
شکوری ادامه داد:دولت باید بازار را مدیریت کند. وقتی بعضی از فعالان با ارز آزاد خرید می کنند چگونه با نرخ 4200 تومانی جنس خود را به فروش برسانند.
بر اساس این گزارش رحمانی کارشناس اقتصادی تصریح کرد :وقتی رشد نقدینگی اتفاق می افتد آثار افزایش قیمت را به همراه دارد از سال 93 همزمان با کاهش تورم ،نقدینگی رو به رشد رفت.سالها رشد نقدینگی اتفاق افتاد و ما سیگنال را اشتباه گرفتیم که کاهش تورم اتفاق افتاده است.
وی افزود:رشد بالای نقدینگی نمی تواند جذب تولید شود؛ با این روند افزایش قیمت ها قطعی بود و تحریم ها فقط جرقه ای برای افزایش قیمت بود.
رحمانی در خصوص اینکه آیا می توان با شیوه بازار ثانویه ارز، بازار را متعادل کرد گفت:چنین تصوری ندارم که بازار ثانویه ، نرخ ارز را به سمت 4200 تومان بکشاند اما تشکیل آن خوب است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد:دولت باید بپذیرد که نرخ ارز افزایش یافته و بخشی از آن حاصل افزایش نقدینگی است.
رحمانی گفت:کنترل نرخ ارز با سیاست های پولی امکان دارد نه دستوری . افزایش نرخ ارز آثار خود را بر روی کالا و خدمات نشان خواهد داد و این امر به اقشار کم درآمد آسیب می زند.
وی ادامه داد:دولت باید از طریق سیاست های یارانه ای، اقشار ضعیف را یاری کند و برنامه یارانه نقدی بازنگری شود همچنین مسئله مالیات بسیار مهم است و دولت باید معاملات را برای اخذ مالیات رصد کند و نابرابری های توزیع ثروت را بهبود بخشد.
بر اساس این گزارش خدابخش مدیر نظارت سازمان بورس در ادامه برنامه اظهار داشت :با هماهنگی های ایجاد شده با وزارت صنعت و بانک مرکزی ، تا هفته آینده بازار گواهی صادارت در بورس راه اندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور صادرکنندگان کالا می توانند ارز حاصل از صادرات خود را به نرخ رسمی 4200 تومان به واردات کالاهای گروه 3 که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده است، اختصاص دهند و حق استفاده از گواهی صادراتی را در بازار بورس با نرخ رقابتی به واردکنندگان این گروه از کالاها واگذار نمایند.
خدابخش گفت: وارد کنندگان این گواهی را با نرخ رسمی4200 تومان خریداری می کنند و مابه التفاوت معامله بورسی به صادر کننده پرداخت خواهد شد. این طرح برای صادرکنندگان و واردکنندگان گروه 3 است.
مدیر نظارت سازمان بورس با اشاره به اینکه اجرای این طرح مزیت های را به همراه دارد، افزود: عرضه و تقاضا با کیفیت خوبی صورت می گیرد و از نظام ساختاری خوبی برخوردار خواهد بود.
انتهای پیام/