به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه گفت: با همکاری بنیاد مسکن و وزیر صنعت بیست هزار تن آهن با قیمت قبل خریداری کردیم که 10 هزار تن به سرپل ذهاب رفته است.
او افزود: در بخش مصالح شن و ماسه کارخانه های تولید را افزایش داده ایم و وضعیت تامین مصالح مطلوب تر شده است اما در فروش بتن هنوز قدری اختلاف قیمت داریم ولی درصدد هستیم که قیمت ها را متعادل کنیم.
او درباره واحدهای تجاری نیز گفت: واحدهای تجاری دو نوع هستند بخشی به واحد مسکونی وابسته است که هزینه و مدیریت با بنیاد مسکن است بخش دیگر واحدهای تجاری هستند که به بخش مسکونی ندارند و به عهده صنعت و معدن هستند که تسهیلات در نظر گرفته شده است. در واحدهای تجاری که وابسته به مسکونی هستند 30 تا 36 میلیون وام داده می شود اما چنانچه کمبود داشته باشند در راستای اشتغال زایی ما حاضر به کمک هستیم.
بازوند افزود: ما برای کسانی که موفق نشده اند واحد تجاری را بیمه کنند حدود 5 تا 10 میلیون تومان کمک بلاعوض داده شده است اما صنف شیشه فروشان که در زلزله شیشه هایشان شکسته شده است دستورات لازم برای کمک داده شده است. استاندار درباره تعهدات بیمه ها نیز گفت: بیشتر بیمه ها به تعهدات عمل کرده اند.
در مناطق زلزله زده هر هفته جلساتی برای وضعیت اشتغال برگزار می شود. یازده هزار و 700 نفر هر روز در شهرهای زلزله زده مشغول کار شده اند و برای اسکان آنها نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
استاندار درباره روند ارائه تسهیلات نیز گفت: در بخش تضامین هنوز مشکل داریم اما امیدواریم روند تسریع شود اما در بازسازی ها در دوازده استان که معین هستند کارها درحال انجام است.
بازوند افزود: از بانک مرکزی تقاضا داریم که مشکلات بانک های عامل را حل و فصل کنند. بانک های عامل معتقدند واحدهایی که در شهر هستند و به صورت پیلوت ساخته می شوند هنوز نمی توانیم تسهیلات بدهیم. ما برای راه اندازی این قضیه به شهرداری پیشنهاد شده است که واحدها به صورت پیلوت مسکونی ثبت شود تا در ارائه تسهیلات مشکلات برطرف شود.
او در ادامه گفت: درباره لزوم داشتن پایان خدمت در ارائه تسهیلات نیز گفت چون شرایط برای این مناطق غیرعادی بوده از بانکها خواسته شده که این موضوع رفع شود.
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه درباره تکمیل واحدها نیز گفت: برنامه ما برای دوازده هزار واحدی که در روستاها به صورت صد درصد تخریب شده این است که تا پایان شهریور تکمیل شوند. در حال حاضر سه هزار واحد اماده بهره برداری داریم و تاکنون 7500 واحد نیز سقف زده شده است.
او افزود: خانه هایی که سقف زده شده قرار است کلیه اقساط آزاد شود و بلاعوض های مسکونی نیز باید پرداخت شده باشد. بازهم تاکید می شود مستاجرینی که از خود زمین دارند قاعدتا از نظر پرداخت وام نباید مشکلی داشته باشند اما تاکید می شود فردا صبح به فرمانداری مراجعه کنند تا وام به زودی پرداخت شود. آنهایی هم که زمین ندارند زمین خریداری شده و در حال تفکیک هستیم و به زودی تحویل خواهد شد.
230 مسجد تخریب شده است که نیاز به بازسازی یا ساخت مجدد داریم. از اوقاف خواسته شده که در امر ساخت و ساز کمک کنند اما بنابر ضوابط اوقاف گفته شده که در امر ساخت و ساز دخالتی ندارند. از پانصد میلیارد تومانی که دولت تخصیص داده حدود 15 میلیارد تومان به ساخت مسجد اختصاص یافته که به عهده بنیاد مسکن قرار داده شده که در صورت نیاز به تعمیر و ساخت و ساز مساجد و مراکز فرهنگی استفاده شود. از خیرین نیز درخواست می شود در صورت تمایل در ساخت و ساز مساجد و واحدهای فرهنگی کمک کنند.
بازوند درباره جابجایی روستاها نیز گفت: روند جابجایی روستاها کار سختی است چون عقبه اجتماعی دارد و مردم باید موافقت کنند ولی با این وجود اعلام شده بنیاد مسکن هرکدام از روستاها را که در جمع بندی مشخص کرده که جابجا شوند و مردم نیز رضایت داشته باشند تسهیلاتی برای جابجایی و یا در روند ایمن سازی روستاها اختصاص یافته است.
مجید جودی مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن درباره وضعیت آب شرب گفت: ستادها در بخش ساختمانی به صورت سیار آبرسانی می کنند و به هیچ عنوان از آب آشامیدنی در ساخت و سازها نباید استفاده شود.
وی درباره چالش ها در مناطق زلزله زده گفت: از مدیران بخش صنعت و معدن به ویژه در بخش فولاد تشکر می کنیم که در این امر کارها به سرعت در حال انجام است. تحویل بتن در حال حاضر به روز شده است و روند بازسازی روند مناسبی است.
او افزود: ما هفتگی باید 600 واحد را پی سازی و اسکلت بندی می کردیم که در حال حاضر طی هفته گذشته 600 واحد به 1793 واحد رسیده است. ششصد سقف به هزار و پنجاه واحد افزایش یافته که طبق تعهدی که داریم ساخت کلیه واحدهای روستایی تا پایان شهریور به پایان خواهد رسید و بازسازی شهر سرپل ذهاب نیز با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
جودی گفت: منابعی که از طرف هیئت وزیران تخصیص داده شده بود پرداخت شده و به حساب مردم واریز شده است. افرادی که از اواخر فروردین در حال تکیمل واحد مسکونی هستند دولت از ماه گذشته بخشی از اعتبارات را تخصیص داده است که به نوبت پرداخت خواهد شد. ما با حمایت دولت مشکل مالی خاصی در ساخت و سازها نداریم و تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است.
وی درباره طرح هادی نیز گفت: از دوران بازسازی فرصت طلایی برای منطقه ایجاد می کنیم که با منابع بنیاد برای روستاها طرح هادی ایجاد شد. همزمان با ساخت واحدها بافت ها اصلاح می شود اگر زمین باقی مانده درحدی باشد که بتوان ساخت و ساز کرد حتما وام داده می شود در غیر این صورت زمین تامین و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
ساخت سرویس بهداشتی در داخل یا بیرون واحد مسکونی نیز در اختیار خود ساکنین است و تسهیلات در همه جا یکسان است.
جودی درباره روند جابجایی روستاهای پرخطر نیز گفت: برخی روستاها که در مسیر ریزش کوه بودند تکلیف انجام شده ولی هنوز اعتباراتی در خصوص ایمن سازی روستاهای پرخطر و ساخت و ساز مساجد داده نشده است.
منبع: شبکه خبر
انتهای پیام/