به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به نقل از از پایگاه خبری پلیس سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی ایران، در پایان سفر به کابل درباره نتایج مذاکرات دومین اجلاس مشترک با مقامات وزارت دفاع و وزارت کشور افغانستان، اظهار داشت: با مسئولان حوزه مرزبانی افغانستان توافق شد تا با همکاری نزدیک و مدیریت یکپارچه، در ۹۴۵ کیلومتر مرز مشترک به شیوهای عمل شود که در پایان سال جاری، شاهد یک مرز مشترک و نمونه بین دو کشور باشیم.
وی به اشتراکات فرهنگی، زبانی و مذهبی مردم دو کشور اشاره کرد و افزود: در ۲ سال گذشته با توجه به مسائل داخلی افغانستان، روند همکاریها در حوزه مرزی دچار وقفه شد، اما با پیگیری مسئولان مرزبانی کشور افغانستان این تعاملات از سرگرفته شد و در این راستا نقطه عطف جدیدی در حوزه مرزبانی آغاز شده است.
فرمانده مرزبانی ناجا تصریح کرد: با توجه به پروتکلهای تعریف شده و معاهدات مرزی، باید مرزها با مشارکت دو طرف مدیریت شود که در همین راستا بر افزایش نیرو و افزایش امکانات به منظور ارتقاء کیفیت مدیریت مرزی توافق شد.
سردار رضایی عملکرد سالهای اخیر مرزبانان افغانستان را خوب دانست و خاطرنشان کرد: همکاری و مدیریت دو کشور در مرزها، سبب شده که میزان ورود مواد مخدر به ایران به حداقل برسد، اما باز هم نیاز است که این تعاملات و مدیریتهای میدانی افزایش یابد تا دیگر شاهد حضور قاچاقچیان مواد مخدر در مرزهای مشترک نباشیم.
این مقام عالی مرزبانی از نگاه عمیق مرزبانی دو کشور بر کنترل مرزها در آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: این هماهنگی برآمده از شناخت عمیق دو طرف از مسائل مرزی و ماموریتهای تعریف شده است تا بتوانیم مرزهای مشترک را بهتر مدیریت کنیم.
وی اظهار داشت: در گذرگاههای مرزی باید تسهیلات و زیر ساختها فراهم و ابنیههایی که برای خدمات دهی به مراجعان لازم است در هر دو سوی مرز ایجاد شود.
سردار رضایی اظهار داشت: مقرر شد اولین نشست مسئولان مرزبانی ایران و افغانستان پس از این سفر در یکی از شهرهای مرزی و در استان سیستان و بلوچستان برگزار شود تا به صورت میدانی و مستقیم موضوعات و مسائل مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
فرمانده مرزبانی کشور به باز بودن سه دروازه مرزی برای فعالیت بازارچههای مرزی اشاره کرد و گفت: این فعالیتهای اقتصادی در راستای منافع ملی دو کشور است و منافع مرزنشینان را نیز تامین میکند که به همین منظور ان شاء الله گذرگاههای رسمی دو کشور افزایش خواهد یافت.
وی افزود: مقرر شد با به روزرسانی فرایندهای مرزبانی، تسهیلات بیشتری ایجاد شود و دستگاههای ذیربط مانند وزارت امورخارجه و وزارت کشور دو طرف برای ساماندهی میلههای مرزی در اسرع وقت اقدام کنند.
سردار رضایی گفت: تبادل اخبار و اطلاعات، جلوگیری از تردد غیر قانونی اتباع، ممانعت از ورود و خروج کالاهای ممنوع، نظارت موثر بر مرزها در برابر تروریست ها، رصد تحرکات، مدیریت لحظهای و مکانی، اجرای گشتهای همزمان در دو سوی مرز، تعریف خطوط ارتباط مستقیم در سطوح مختلف و انجام رفت و آمدهای مستمر مقامات مرزبانی میان تهران و کابل و فرماندهان مرزی در شهرستانها از دیگر توافقات انجام شده در این اجلاس بود.
جمهوری اسلامی ایران در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی ۹۴۵ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و گذرگاههای رسمی میلک شهرستان هیرمند سیستان و بلوچستان، دوغارون در شهرستان تایباد خراسان رضوی و یزدان در خراسان جنوبی از مهمترین معابر مرزی دو کشور است.
سردار رضایی فرمانده مرزبانی ناجا در راس هیاتی متشکل از فرماندهان مرزبانی استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی روز سه شنبه وارد کابل شد و امروز پنجشنبه پایتخت افغانستان را به مقصد ایران ترک کرد.
انتهای پیام/ع