به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان اعلام کرده اند تلسکوپ فضایی جیمز وب (James Webb) که نوع پیشرفته تری از تلسکوپ فضایی هابل و جانشین آن است در سال ۲۰۲۱ راهی فضا میشود، برای ساخت این تلسکوپ بودجهای افزون بر یک میلیارد دلار هزینه شده است و گرانقیمتترین تلسکوپ فضایی جهان شناخته می شود.
قراربود تلسکوپ فضایی جیمز وب در سال جاری میلادی به فضا پرتاب شود، اما بروز پارهای از مشکلها و پیش آمدن هزینههای جانبی سبب شد تا درپرتاب تلسکوپ تاخیر ایجاد شود.
ازجمله مشکلهایی که در ساخت تلسکوپ به وجود آمده است، آسیب دیدن برخی از بخشهای درونی آن به دلیل استفاده از چسب اشتباه برای اتصال قطعه هاست.
تلسکوپ جیمز وب قرار است برای بررسی تولد کهکشانهای اولیه که بیش از ۱۳ و نیم میلیارد سال پیش به وجود آمده اند و بررسی سیارههای فرا خورشیدی مورد استفاده قرارگیرد.
دانشمندان تایید کرده اند که برخی از اتصالات در طول تست ارتعاش داخل تلسکوپ گم شده اند و تقریباً روزی افزون بر یک میلیون دلار صرف بررسی و یافت قطعههای گم شده میشود، اما هنوز کارشناسان موفق به یافت آنها نشده اند.
جیمز وب قراراست جانشین تلسکوپ فضایی هابل شود، و در ساخت آن از انواع فناوریهای جدید از جمله قابلیت نور مادون قرمز استفاده شده است که میتواند برای بررسی لکه قرمز طوفانی در سیاره مشتری مورد استفاده قرار گیرد.
کارشناسان امیدوار هستند با استفاده از دادههای به دست آمده از تلسکوپ جیمز بتوانند یافتههای با ارزشی از اسرار کیهان به دست آورند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب به شکل اوریگامی(هنر کاغذ و تا در زبان ژاپنی) طراحی شده است و در فضا به شکل و اندازه نهایی خود تبدیل میشود، ابعاد آن در حالت عادی حدود ۵ متر است و در پایان ماموریت نهایی خود به مداری با یک میلیون مایل (1609344 کیلومتر ) فاصله از کره زمین خواهد رسید.
کارشناسان ناسا اعلام کرده اند بروز خطای انسانی تا حد زیادی سبب تاخیر در پرتاب تلسکوپ به فضا شده است.
قراراست درمراحل بعدی تلسکوپ فضایی درمعرض انواع شبیه سازیها برای استحکام ازساخت و نیز بهره وری در وضعیت محیطی مختلف ازجمله سرمای شدید درخلا قراربگیرد.
محل انجام آزمایشها درمنطقه گویان کشور فرانسه است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/