به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، سید محمود احمدی درخصوص طرح پیش فروش سکه که در راستای ایجاد تعادل قیمت سکه در دستور کار این بانک قرار گرفت، گفت: براساس این طرح 7.6 میلیون سکه از بهمن ماه سال 96 لغایت اواسط اردیبهشت سال جاری پیش فروش شد و به نظر می رسد با تزریق این تعداد سکه به بازار کاملا شاهد متعادل شدن وضعیت قیمتی سکه طلا باشیم لیکن از آنجایی که موعد تحویل این سکه ها با فواصل زمانی متفاوت است و به مرور به بازار وارد خواهد شد این اثرگذاری تدریجی خواهد بود.
وی افزود:لذا با توجه به تداوم التهابات فعلی بازار سکه طلا، بانک مرکزی با هماهنگی بورس اوراق بهادار از روز یکشنبه 10 تیرماه در اقدامی جدید امکان عرضه تمامی حواله های پیش فروش شده را در بورس فراهم می کند که با این کار ضمن پاسخگویی به عطش متقاضیان و متعاملین سکه طلا، شاهد تحرک بخشی سمت عرضه بازار خواهیم بود.
دبیرکل بانک مرکزی درخصوص وعده تحویل سکه های پیش فروش شده توسط بانک مرکزی گفت: این بانک متعهد به تحویل تمامی سکه های پیش فروش شده است و آمادگی کامل برای این امر وجود دارد با این حال امکان جدیدی در راستای نقدپذیری و تبادل گواهی های پیش خرید سکه برای پیش خریدکنندگان به وجود آوردیم تا این افراد بتوانند گواهی سکه های خود را قبل از سررسید، در بازار بورس به فروش رسانند. هم چنین کسانی که تمایل به سرمایه گذاری در حوزه سکه دارند می توانند با مراجعه به بورس، اوراق سکه را خریداری کنند.
وی با اشاره به اینکه در طرح پیش فروش سکه، نقدینگی قابل توجهی جمع آوری شده، خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می دهد مردم علاقه زیادی برای سرمایه گذاری در این حوزه دارند و بر همین اساس، در طرح جدید بانک مرکزی کسانی که موفق به خرید سکه در زمان پیش فروش نشدند فرصتی برای سرمایه گذاری در بازار سکه دارند. در واقع تا زمان سررسید گواهی سکه های پیش فروش شده، بازارسازی دیگری در قالب اوراق سکه در بورس انجام می شود. این اوراق پس از موعد سررسید نیز هم در حکم مالکیت سکه طلا بوده و قابل خرید و فروش در صرافی ها خواهند بود.
دبیرکل بانک مرکزی درخصوص سازوکار اجرایی اوراق سکه گفت: پیش خریدکنندگان می توانند با مراجعه به کارگزاری مربوطه، گواهی پیش خریدشده سکه را به اوراق سکه تبدیل کنند و از طریق کارگزاری، کل سکه پیش خریدشده یا بخشی از آن را عرضه و به صورت توافقی و براساس قیمت پایه ای که مشخص می شود، واگذار کنند. دارندگان نهایی این اوراق که در حکم سند مالکیت سکه های طلا بوده پس از زمان سررسید می توانند با مراجعه به شعب منتخب بانک ملی، سکه خود را تحویل گیرند و یا از خدمات نگهداری بانک ملی و یا کارگزار مربوطه استفاده کرده و مخاطرات ناشی از سرقت و مفقودی سکه های طلا را کامل از خود دور نمایند. همچنین همانگونه که ذکر شد این گواهی ها قابلیت خرید و فروش در صرافی ها را خواهند داشت و عملا نیازی به تحویل و نگهداری سکه های طلا نخواهد بود.
وی افزود: با توجه به قوانین کشور، اوراق سکه که در بورس عرضه می شود معاف از مالیات است.
احمدی با اشاره به برخی بازتاب های نادرست رسانه ای در طرح پیش فروش سکه عنوان کرد: 50 نفری که بالاترین میزان پیش خرید سکه را داشتند تنها 5 درصد سکه های پیش فروش شده را خریداری کردند که این موضوع در برخی رسانه ها به گونه ای متفاوت منعکس شده است.
دبیرکل بانک مرکزی متذکر شد: پس از اجرایی شدن این طرح، نسبت به بررسی مجدد شرایط بازار سکه طلا مبادرت خواهد شد و در صورت لزوم، مجددا پیش فروش سکه طلا در قالب اوراق سکه طلا از طریق بورس عرضه خواهد شد که این عرضه علاوه بر 7.6 میلیون قطعه پیش فروش شده فعلی می باشد.
در طرح پیش فروش سکه بانک مرکزی بیش از یکصد هزار نفر اقدام به پیش خرید بیش از 7 میلیون و 600 هزار قطعه سکه کردند که تاکنون بیش از 800 هزار سکه آن توزیع شده و در تیر و مرداد نیز حدود یک میلیون سکه نیز روانه بازار می شود. همچنین دارندگان بیش از 20 هزار سکه که سررسید آن گذشته است نیز مراجعه ای برای دریافت سکه های خود نداشتند.
انتهای پیام/