احمدخانی گفت: برای صادرکنندگان گروه کالایی ۲ به خصوص پتروشیمی ها در صورت پایبند نبودن به تعهدات ارزی محدودیت در صادرات اعمال می شود.
سعید احمدخانی رئیس کل روابط عمومی گمرک در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: گمرک کل ایران به تمام گمرکات کشور بخشنامه ای را در چند روز اخیر مبنی بر اینکه صادرکنندگان گروه کالایی ۲ به خصوص پتروشیمی ها باید ارز حاصل از فروش خود را در سامانه نیما عرضه کنند، ابلاغ کرده است.
وی ادامه داد:این بخشنامه از مصوبات ستاد سامان دهی مبادلات ارزی است که اعضای تشکیل دهنده این ستاد بانک مرکزی، وزارت صنعت_ معدن و تجارت، گمرک و در راس آنها وزارت اقتصاد هستند ؛ بنا بر تصمیم این ستاد مقرر شده ارز های حاصل از فروش برخی از محصولات از جمله پتروشیمی ها در سامانه نیما عرضه شود.
این مقام مسئول گفت:بنابر پیمان ارزی میان دولت و صادرکنندگان، ارز حاصل از فروش اجناس گروه کالایی ۲ باید در سامانه نیما عرضه شود.فروشندگان گروه ۲ کالایی باید ارز حاصل از فروش محصولات خود را به قیمتی که دولت در وهله نخست به آنها عرضه کرده، به فروش برسانند، به عبارت دیگر نرخ تصویبی دولت همان ۴ هزار و ۲۵۰ تومان خواهد بود.
احمدخانی تصریح کرد:دسته بندی دولت در گروه های کالایی به طور عمده به سه بخش تبدیل می شود که طبق این تفکیک گروه نخست مربوط به صنعت نفت، گروه دوم پتروشیمی و برخی از مواد اولیه و گروه سوم هم شامل اجناس متنوعی است.درمورد گروه نخست (صنعت نفت) امور مربوط به تولید و صادرات آن تحت اختیار حکومت است و منابع مورد نیاز دولت به این واسطه تامین می شود.
وی افزود:بخش دوم گروه کالایی هم مروبط به برخی از مواد اولیه و پتروشیمی هاست که بنا بر این بخشنامه، دولت برای تامین ارز های مورد نیاز خود به این بخش مراجعه خواهد کرد.
رئیس کل روابط عمومی گمرک گفت:اگر صادرکنندگان به این پیمان و تعهدات ارزی خود عمل نکنند محدودیت های صادراتی برای آنها به اعمال می شود و تا زمانی که رفع دِین نکنند امکان فعالیت برای آنها فراهم نخواهد بود.
وی افزود:تبادل اطلاعاتی بین گمرک، بانک مرکزی و سامانه جامع تجارت وجود دارد. ازاینرو مشخصات و اطلاعات فروش ارز در سامانه نیما که سامانه تخصصی مطعلق به بانک مرکزی است، مشخص و به گمرکات کل کشور ارائه می شود.
احمدخانی ادامه داد:بنابراین شرکت صادراتی که به تعهد خود عمل نکرده است در اسرع وقت شناسایی شده و در امور گمرکی خود با چالش هایی رو به رو می شود.
وی اظهار داشت:به عبارت دیگر اگر صادرکنندگان به پیمان های ارزی خود عمل نکنند باید منتظر محدودیت هایی از جانب گمرک باشد. بنابراین تا زمانی که ارز های حاصل از صادراتی که مشمول حال تعیین تکلیف پیمان ارزی نشده است مشخص نشود، امکان صادرات در هیچ بخشی برای صادرکننده متخلف وجود نخواهد داشت.
وی گفت:بنابر دستور مقامات عالی رتبه، ارز آوری های حاصل از گروه سوم کالایی هم از ۹ تیر ماه در بورس به طور توافقی عرضه خواهد شد.
انتهای پیام/