به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی سیانان، تونی بلر، نخست وزیر پیشین انگلیس، در گفتگوی اختصاصی با این شبکه تصریح کرد بیتوجهی دولتمردان به مطالبات مردم سبب قدرت گرفتن جریانهای پوپولیستی میشود.
او در این مصاحبه گفت: بنده کاملا از جهانی شدن حمایت میکنم. وقتی به تاریخ نگاه میکنیم میبینیم که جهانی شدن و فرایند بازشدن دروازههای کشورها به روی هم، منافع بسیاری برای کشورها به ارمغان آورده است. جهانی شدن سبب شده است میلیونها نفر در جهان از فقر نجات پیداکنند و شکوفایی اقتصادی و زندگی و تفکر متفاوت را برای انسانها به همراه آورده است. البته بیتردید جهانی شدن با چالشهایی هم همراه است. در مجموع میبینیم که جهانی شدن به نفع جهانیان بوده است.
نخستوزیر پیشین انگلیس در ادامه افزود: باید به ریشههای ناراحتیهای مردم درباره مسئلهای همانند مهاجرت در اروپا توجه داشت. وقتی سیاستمداران اروپایی به مشکلات مردم توجه نمیکنند طبیعی است که جریانهای پوپولیستی در اروپا رشد پیدا کند. تفاوت بنده با دیگر طرفداران جهانی شدن در غرب این است که بنده اصلا فکر نمیکنم نگرانیهای مردم بیجا باشد. باید به این مسائل رسیدگی کرد و این کار نیز باید با اقدامات جدی دولتی انجام شود. شیوه کار به این صورت است و نه اینکه در مقابل کل فرایند جهانی شدن ایستاد. سیاستمداران اصلی اروپا این کار را انجام میدهند.
بلر اضافه کرد: به نظرم کاری که مکرون، رئیس جمهور فرانسه، در زمینههایی از قبیل مهاجرت و اصلاحات انجام میدهد به صورت ویژه در این مسیر قرار دارد و به فرانسه این امکان را میدهد تا اصول اساسی از قبیل همبستگی اجتماعی را حفظ کند و در عین حال اصلاحات اقتصادی و مهاجرتی انجام دهد و پایبندی به اصول اساسی کشور نیز حفظ شود. برای نمونه به مهاجرانی که از کشورهایی با اکثریت جمعیت اسلامی به کشورهای ما میآیند میتوان گفت که قوانین به چه صورت است و چه اصولی درباره تنوع و نوع رفتار با دیگران وجود دارد و فارغ از تفاوتهای فرهنگی میتوان با هم زندگی کرد بدون آنکه تبعیض داشت و باید این باور را داشت که قانون علیه آنها نخواهد بود. اینها اصولی است که برای حفظ دستاوردهای جهانی شدن باید مدنظر داشت و به عواقب جهانی شدن پرداخت و اینکه افرادی قربانی جهانی شدن شده اند بویژه درباره مسئله جهانی شدن.
او در ادامه گفت فکر میکنم جریانهای پوپولیستی به همان اندازه که از مسائل اقتصادی برخاسته است در مسائل فرهنگی ریشه دارد. باید به نگرانیهای مردم توجه داشت که نگرانیهایی واقعی و موجه است. اگر افراد منطقی به مشکلات رسیدگی نکنند افرادی پیدا میشوند که از شرایط بهره برداری میکنند. طبیعی است مثلا اگر سیاستمداری در ایتالیا بگوید که درباره مسئله مهاجرت نمیتوان کاری انجام داد و باید مهاجرانی را پذیرفت که با ارزشهای اروپایی همخوانی ندارند، بی تردید شورشهایی در زیر پوست شهرها شکل میگیرد و طبیعتا افرادی میآیند و از این فضا سوء استفاده میکنند و به فضای اقدامات مغرضانه دامن میزنند. اما مردم قانون میخواهند.
انتهای پیام/