به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدعلی افشانی شهردار تهران در حاشیه بازدید از کارخانه نوآوری که امروز(دوشنبه) انجام شد، با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از بحثهایی که پیش از پذیرش مسئولیت مطرح کردم، بحث شهر هوشمند بود که یکی از لازمههای آن استفاده از دانش و تکنولوژی روز است و خوشبختانه با توجه به تجربه موفق معاونت علمی ریاست جمهوری برای راهاندازی شرکتهای دانشبنیان و تولید محصول از شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی جلسهای با آقای ستاری داشتیم و قرار شد به صورت مشترک در سطح تهران و محلات کمتر برخوردار امکاناتی مانند سوله و زمین را فراهم کنیم و ساختمانهای قدیمی را مقاوم کنیم و در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دهیم.
شهردار تهران با اشاره به محلی که از آن بازدید کرد، گفت: این ساختمان در گذشته محل تولید الکترود بوده است و امروز محلی برای فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان شده است.
وی تصریح کرد: این کار چند حسن دارد که اولین آن این است که جوانانی که سرمایههای اصلی کشور هستند، ماندگار خواهند شد و با توجه به اینکه میتوانند از دانش خود استفاده کنند، در کشور میمانند و چون افراد با استعدادی هستند، موجب توسعه کشور خواهند شد.
افشانی صرفه جویی ارزی را دستاورد دیگر این اقدام برشمرد و تاکید کرد: این کار باعث صرفه جویی در واردات محصولات مورد نیاز میشود و جوانان ما میتوانند آنچه را که نیاز داریم، در داخل تولید کنند.
افشانی در ادامه به شایعات مطروحه در خصوص خرید واگن از کشور چین واکنش نشان داد و گفت: متاسفانه بعضی از اصحاب رسانه جملاتی را نمیفهمند و یا به عمد آن را جا به جا میکنند.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: ما خرید واگن نداریم، بلکه یک کارخانه چینی با کارخانه پارس تهران شریک است و این کارخانه پارس همان کارخانهای است که واگنهای فعلی تهران را تامین کرده است.
وی افزود: وقتی که من در سازمان شهرداریها بودم، مناقصه برگزار شد و ۱۲ شرکت در مناقصه شرکت کردند و در نهایت ۳ شرکت که دو مورد آن اروپایی بودند و یک مورد هم شرکت چینی بود، قیمت دادند و اروپاییها قیمت ندادند و تنها یک شرکت برنده شد که آن هم شرکت مشترک ایران و چینی است که اکنون اینجا هست و تفاوت آن با قبل این است که در گذشته ۲۵ درصد واگنها در داخل ساخته میشدند و در این قرارداد حدود 50 درصد ساخت واگنها در داخل صورت میگیرد و وارداتی در کار نیست.
شهردار تهران تصریح کرد: آن چه که در سایتها تحت عنوان واردات زائد مطرح شده، دروغهایی است که با هدفی خاص مطرح شده و اینها کسانی هستند که زیان دیدهاند و میخواستند که واردات انجام شود و چون دیدند نمیتوانند وارد کنند، این دروغها را مطرح کردند.
انتهای پیام/