به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مصرف ایبوپروفن در دوران بارداری موجب کاهش سلولهای تخمک جنین میشود علاوه بر آن، این قرص آزادسازی تخمکها را با مشکل روبرو کند و احتمال یائسگی زودرس را افزایش میدهد.
به زنان توصیه میشود که در شش ماه اول حاملگی از مصرف ایبوپروفن خودداری کنند چرا که با مصرف ایبوپروفن در دوران بارداری، جنینهای دختر پس از تولد دچار مشکلات باروری خواهند شد.
در یک تحقیق جدید که توسط تیمی از محققان دانشگاه ادینبورگ انجام شده است، مشخص شد که داروهای مسکن و آرام کننده درد «تهدیدی برای باروری دختران نوزاد» هستند.
مصرف ایبوپروفن بر تعداد تخمکهایی که جنین قادر است هنگام حضور در رحم بسازد، تاثیر میگذارد؛ زنان با تمام تخمکهای که در طول زندگی خود دارند، متولد میشوند و تعداد آن در طول عمر تغییر نمی کند و این در حالی است که مردان به طور مستمر اسپرم تولید میکنند.
استفاده طولانی مدت از ایبوپروفن در دوران بارداری میتواند تعداد تخمکهای تولید شده را در دختران تا 40 درصد کاهش دهد.
رد میچل، یکی از محققان این مطالعه اظهار کرد: «همانطور که میدانیم باروری در سالهای اخیر کاهش یافته است؛ به دنبال دلیل بالقوهای هستیم که ممکن است عامل این موضوع باشد.
از آنجا که این کاهش اخیرا اتفاق افتاده است، احساس میشود که علاوه بر عوامل اجتماعی، عوامل محیطی (از جمله مسکنها و آرامبخشها) نیز در کاهش میزان باروری نقش داشته باشند.
مصرف ایبوپروفن اثرات منفی زیادی به همراه دارد؛ تیم تحقیقاتی متوجه شد که مصرف ایبوپروفن برای۲ تا هفت روز سبب مرگ تخمکها و مختل شدن رشد طبیعی آنها میشود.
آسیبها در برخی از موارد برگشتپذیر هستند، به خصوص اگر ایبوپروفن در طول سه ماهه اول بارداری مصرف شده باشد؛ به طور کلی مصرف ایبوپروفن رشد سیستم تولید مثل را مختل میکند و سبب میشود تا تخمدانها قادر به ساخت تخمکهای زیادی نباشند.
تاثیر مصرف ایبوپروفن در زنانی که تخمک کمتری نسبت به سایر افراد دارند، مخرب تر خواهد بود و این گروه از زنان در سنین بزرگسالی نسبت به سایر زنان مشکلات بیشتری خواهند داشت همچنین احتمال دارد که آنها دچار یائسگی زودرس شوند.
با توجه به مسائل اخلاقی، تیم محققان از موشها برای تحقیقات خود استفاده کردند. بنابراین آنها در بیان نتیجه قطعی هنوز تردید دارند.
همواره به زنان توصیه شده است که در30 هفته ابتدایی بارداری از مصرف ایبوپروفن خودداری کنند مگر اینکه مزایای مصرف آن برای جنین بیش از ریسک مصرف باشد.
همین موضوع نشان دهنده تاثیرگذاری مصرف ایبوپروفن بر باروری است همچنین افرادی که سابقه مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی را داشتهاند، نسبت به اختلال آزادسازی تخمکها با مصرف داروهای مسکن هشدار دادهاند.
مطالعه دیگری در همین زمینه نشان داد که مردانی که به طور منظم ایبوپروفن مصرف میکنند نیز در معرض خطر ناباروری قرار دارند.
محققان دریافتند ترشح تستوسترون در افرادی که روزانه 1200 میلیگرم ایبوپروفن (حداکثر مقدار توصیه شده) مصرف کرده بودند، در کمتر از 10 روز کاهش قابل توجهی پیدا کرده بود همچنین میزان ترشح تستوسترون در آن دسته از مردانی که نصف میزان مجاز ایبوپروفن را در روز مصرف میکردند، پس از دو هفته رو به کاهش بود.
محققان بر این باورند که مصرف ایبوپروفن، ترشح هورمون لوتئینه کننده را افزایش میدهدو همین موضوع موجب افزایش تولید تستوسترون میشود در نتیجه افزایش تولید تستوسترون احتمال ناباروری در مردان نیز افزایش مییابد.
به گفته محققان مردان نباید بیش از 10 روز ایبوپروفن مصرف کنند.
انتهای پیام/