صادرات ۷۰۰ هزار تنی سیب درختی از کشور/ لزوم مشارکت تشکل‌های بخش کشاورزی در تغییر الگوی کشت باغات در استان

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: از مجموع ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن سیب درختی تولیدی در سال زراعی گذشته در کشور، حدود ۷۰۰ هزارتن به کشور‌های همسایه و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس صادر شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ هداوند در جلسه توسعه زنجیره سیب درختی استان با بیان این مطلب اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی ۱۴ زنجیره تولید را در دستور کار خود دارد که ۷ مورد از این زنجیره‌ها مرتبط به بخش باغبانی است که محصول سیب درختی، زعفران و پسته نیز جزو این محصولات به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی قطب اول تولید سیب درختی در کشور است، باید راه اندازی زنجیره تولید این محصول و برنامه ریزی و سیاستگذاری آن در این استان انجام شود و محصول تولیدی استان به عنوان برند در کل کشور شناخته شود.

این مسئول خاطر نشان کرد: تغییر الگوی کشت و اصلاح و احیای باغات درجه ۲ و ۳ و به کارگیری ارقام مقاوم به کم آبی، از جمله سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای کمک به بحران کم ابی دریاچه ارومیه در استان است که در این راستا مشارکت تشکل‌های بخش کشاورزی در تغییر الگوی کشت باغات در استان مهم و تاثیر گذار است.

هداوند با بیان اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی افزایش بهره وری در واحد سطح است نه افزایش سطح زیر کشت، افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور، در این استان نیز باید مناطق مستعد برای توسعه کشت زعفران و پسته شناسایی و مطالعات تحقیقاتی در این زمینه انجام شود، چرا که در سال گذشته با وجود کاهش سطح زیر کشت محصول پسته و گردو در کشور از لحاظ بهره وری و تولید از رشد قابل توجهی برخوردار بود که با افزایش صادرات این محصولات ارز قابل توجهی عاید کشور شد.

احمد دهقان مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اهداف تشکیل زنجیره سیب درختی در استان اظهار کرد: به منظور مدیریت و عرضه محصول سیب آذربایجان غربی در بازار‌های جهانی با رعایت استاندارد‌های بین المللی و تحت یک برند ملی، به نحوی که موجب افزایش سطح رقابت پذیری در بازار‌های صادراتی و کاهش موانع ناشی از اندازه بنگاه‌ها در پروژه‌های بزرگ صادراتی شود، در نظر داریم زنجیره سیب درختی در استان را راه اندازی کنیم.

دهقان افزود: دستورالعمل و آیین نامه زنجیره سیب استان تدوین شده و بعد از تایید و تصویب اعضای هیئت موسس، برای ثبت مراحل نهایی و تاسیس شرکت سهامی خاص در این زمینه اقدام خواهد شد.

در ادامه اعضای حاضر در این جلسه با تاکید بر تسریع در فرایند راه اندازی زنجیره سیب درختی در استان، به ارائه پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.

لازم به ذکر است که کشور‌های عراق، پاکستان، ترکمنستان، افغانستان، امارات، هند، آذربایجان، ترکیه، تاجیکستان، بخشی از روسیه و برخی از کشور‌های عربی مقاصد صادراتی سیب درختی کشور هستند که تسهیل روند صادراتی برای متقاضیان، اجرای سیاست بازار در ازای بازار و تهاتر واردات موز در ازای صادرات سیب از جمله دلایل رشد صادرات سیب درختی درکشور، مخصوصا استان آذربایجان غربی در سال زراعی گذشته بود.

انتهای پیام/م

 

برگزاری میز سیب در آذربایجان غربی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.