در استان خوزستان، دمای هوا در ماه های پرشمارِ گرمِ سال، به قدر طاقت فرسایی بالا می رود که می تواند منجر به گرمازدگی در افراد بسیاری شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، اهواز شهری است که تابستان حاکم بی قید و شرط اکثر روز های آن است به طوری که در سال های گذشته عنوان گرم ترین شهر جهان را به خود اختصاص داد.

حمید زمان زاده، کارشناس هواشناسی در خصوص دلایل افزایش دما در خوزستان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: یکی از دلایل افزایش دما پدیده ای در هواشناسی به نام پر فشار جنب حاره ای است که براساس آن الگوی تابستانه با تقویت و استقرار زود هنگام، باعث روند افزایش دما در بسیاری از نقاط کشور از جمله استان شده است.

پیشگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال

وی علت بعدی افزایش دما را کمبود بارش ها در استان بیان کرد: استان خوزستان از نظر کمبود بارش در کشور کم ترین بارش را داشته است و همین امر باعث شده که امسال نیز دماهای بیش از 50 درجه سانتیگرادی را تجربه کنیم.

پیشگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال

 

شکرالله سلمان زاده، معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: ساز وکار اصلی بدن انسان برای خنک ماندن، عرق کردن است و هروقت فردی مدتی در معرض هوای گرم قرارگیرد که حتی عرق کردن هم نتواند وضعیت فرد را در حالت طبیعی نگه دارد، علایم گرمازدگی ظاهر می شود. این علایم عبارتند از: قرمزی و برافروخته شدن پوست، کلافگی، بی حوصلگی و به تدریج و با پیشرفت گرمازدگی ضعف، تهوع، سیاهی رفتن چشم ها، مرطوب و خنک بودن پوست و در موارد شدیدتر عدم پاسخ کافی به محرک های محیطی (کاهش سطح هوشیاری)، گرفتگی عضلانی، استفراغ، از دست دادن تعادل و بالاخره کما و تشنج می باشد.

پیشگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال

وی افزود: ابتدا بهتر است بدانیم که گرمازدگی بیشتر در چه افرادی اتفاق می افتد و در چه افرادی خطرناک تر است. گرمازدگی بیشتر در افرادی دیده می شودکه در طول ماه های گرم مجبور هستند در ساعات طولانی از روز و به ویژه در زیر آفتاب باشند. شما هم این افراد را می شناسید: کشاورزان، کارکنان راه سازی، کارگران ساختمانی، پلیس راهور، کارکنان مجاور کوره ها (صنایع ذوب فلز، ریخته گری و...)، دستفروشان دوره گرد، نیروهای نظامی، رانندگان درون شهری و برون شهری، ورزشکاران حرفه ای و افراد فراوان دیگر است.

برخی افراد بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قراردارند. همچون: کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و عروقی، بیماران کلیوی، بیماران دیابتی، زنان باردار و مصرف کنندگان بعضی داروها می باشد.

چه کنیم که دچار گرمازدگی نشویم؟

سلمان زاده ادامه داد: مهمترین آسیب گرمازدگی، ازدست دادن مایعات بدن است. پس بسیار مهم است که به دفعات آب فراوان بنوشید؛ حتی قبل از احساس تشنگی. ضمنا باید دانست که مایعات بسیار شیرین (مثل آبمیوه های صنعتی) و مایعات کافئین دار – که به نوبه خود دفع ادرار را زیاد می کنند- در این شرایط مفید نیستند.

پیشگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال

معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان عنوان کرد: در روزهای گرم، از فعالیت شدید بدنی به ویژه در زیر آفتاب، پرهیز کنید.زمانی که مجبور به فعالیت در محیط گرم هستید، تعداد دفعات استراحت بین کار را بیشتر کنید. در هوای گرم، از پارچه مناسب مرطوب برای خنک کردن بدن استفاده نمایید. از لباس رنگ روشن استفاده کنید که کمتر اشعه خورشید و حرارت محیط را جذب کند.

با فرد گرمازده چه کنیم؟

وی ادامه داد: در درمان گرمازدگی، خنک کردن اولویتی کلیدی است. تغییر وضعیت رفتاری خود نشانه ای جدی از گرمازدگی است. پس درنگ جایز نیست، باید به سرعت فرد گرمازده را به محیط خنک تر برد و لباس های اضافی را از تن او خارج نمود.

بهتر است فرد به حالت درازکش و پاها بالاتر از سطح بدن و سر باشد و بدن وی را مرطوب و خنک کرد (کمپرس سرد، باد زدن، استفاده از پارچه مرطوب)، اگر یخ در دسترس باشد می توان در نواحی گردن، زیربغل و کشاله ران قرار داد تا سریعتر نتیجه گرفت.

فقط و فقط در صورتی که فرد گرمازده هشیار است به او مایعات بنوشانید. مراقب باشید: در صورت عدم هشیاری، احتمال استفراغ هم هست پس بهتر است سر فرد رو به یک طرف باشد تا مواد استفراغی راه حلق را نبندد. درصورتی که فرد بهتر نشد حتما از فوریت های پزشکی 115 کمک بگیرید یا به نزدیکترین واحد درمانی مراجعه کنید.

 

انتهای پیام/ح

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Pari
۱۷:۲۶ ۲۳ تير ۱۳۹۷
عالی بود