معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: کرمان به عنوان یکی از مناطق دارای تنش آبی در کشور مطرح بوده و دولت برای حل بحران کم آبی استان نگاهی ملی دارد.

اقدامات ضربتی راه حل رفع مشکلات بحرانی آب کرمانبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، جهانگیر حبیبی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: شرایط کشور و استان کرمان بگونه‌ای است که نیازمند اقدامات انقلابی و ضربتی برای مقابله با بحران آب است تا جلوی مهاجرت جمعیت، بحران‌های اجتماعی و سیاسی گرفته شود.

وی افزود: پیشینه استان کرمان در ارتباط با انجام جلسات و طرح‌های عملیاتی به قبل از تشکیل کمیته سازگاری با کم آبی بر می‌گردد.

حبیبی افزود: شرایط کشور و استان کرمان بگونه‌ای است که نیازمند اقدامات انقلابی و ضربتی برای مقابله با بحران آب است تا جلوی مهاجرت جمعیت، بحران‌های اجتماعی و سیاسی گرفته شود. برای مثال در رفسنجان سطح آب به ۴۰۰ متر با کیفتی بسیار پایین رسیده است که آینده‌ای با مشکلات زیاد را متصور خواهد کرد.

معاون حفاظت شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان داشت: بهره گیری از روش‌های نوین آبیاری و رها کردن آبیاری غرقابی سنتی، رفتن به سمت کشت‌های جایگزین و مبارزه قانونی با بهره برداری بی رویه و غیرقانونی از آب می‌تواند به عنوان راهکار‌هایی برای مواجهه با بحران کم آبی در استان مطرح شود.

وی گفت: همدلی و هماهنگی که بین تمامی مسئولین استان و بخصوص مسئولین عالی وجود دارد زمینه را برای مقابله با کم آبی در استان فراهم کرده است و این قضیه در کشور بی نظیر است و مجموعه وزارت نیرو نیز در حوزه رفع موانع قانونی و نیز حمایت‌های ملی آمادگی دارد تا به استان کرمان کمک کند و طرح‌هایی نیز در این زمینه دارد.

معاون عمرانی استاندار کرمان نیز گفت: در سال جاری به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد میزان ورودی آب به سد‌های استان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است وبرای اولین بار در یکی از شهرستان‌های استان امسال به احتمال زیاد مجبور به جیره بندی آب خواهیم بود.

سید مصطفی آیت اللهی موسوی در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان کرمان افزود: از مدت‌ها قبل بنا به بحران و کمبود آبی که در سطح استان وجود دارد تلاش شده است تا با انجام طرح‌های عملیاتی مثل طرح همیاران آب و بهره گیری از سیستم‌های آبیاری نوین، زمینه سازگاری با کم آبی در استان فراهم شود.

وی افزود: متاسفانه در سال جاری به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد میزان ورودی آب به سد‌های استان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است وبرای اولین بار در یکی از شهرستان‌های استان امسال به احتمال زیاد مجبور به جیره بندی آب خواهیم بود.

آیت اللهی موسوی بیان کرد: در سطح استان قریب به ۳۳ هزار حلقه چاه داریم که ۱۱ هزار از این حلقه چاه‌ها غیر مجاز بوده و تقریبا ۹ هزار تا از این چاه‌ها در منطقه جنوب هستند و متأسفانه یکی از دلایل بحران آب وجود چنین چاه‌های غیر مجاز و برداشت رویه بهره برداران برای استفاده از آب‌های زیر زمینی است.

معاون عمرانی استاندار کرمان با اشاره به لزوم آینده نگری در خصوص تأمین منابع آبی برای استان گفت: بحث انتقال آب هم از خارج استان و هم از حوزه استان به برخی مناطق نیازمند پیگیری نمایندگان و حمایت وزارت نیرو است که ان شاءالله در آینده بخشی از مشکلات را حل خواهد کرد.

جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان کرمان پیش از ظهر امروز با حضور معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.

انتهای پیام/ح

بحران آب نیاز به اقدامات ضربتی دارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.