به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ درنا شهبازی رئیس اداره میراث فرهنگی فیروزآباد با اشاره به فعالیت ۱۰ هزار هنرمند در رشتههای دستبافت داری از جمله فرش، گلیم و گبه در این شهرستان بیان کرد: نیمی از این افراد فعال هستند که به دلیل مشکلاتی مانند نبود ارائه تسهیلات بانکی و پوشش بیمه ای، در شغلهای دیگری مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین تولید دستبافتها در این شهرستان به گلیم کاموایی اختصاص دارد، افزود: طبق آمارهای موجود تولید سالانه گلیم کاموایی به ۳۰ هزار متر مربع میرسد که آمار تولید گبه در شهرستان نیز ۵ هزار متر مربع، قالیچه طرح ریز ۲ هزار متر مربع، گلیم پشم ۱۵ هزار متر مربع و گلیم مرینوس هم هزار متر مربع است.
شهبازی تصریح کرد:بیشترین صادرات دست بافتهای داری این شهرستان به کشورهای حوزه خلیج فارس است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فیروزآباد با اشاره به اینکه در شهرستان فیروزآباد صددرصد بافندگان بانوان هستند، ادامه داد: در این شهرستان کارگاههای انفرادی وجود دارد به طوری که هر خانه دارای یک کارگاه دستبافت داری است.
وی اضافه کرد: در فارس و در شهرستان فیروزآباد دستبافتهای داری هنری زنانه محسوب میشود در حالی که این هنر جزء مشاغل سخت به شمار میرود و در اکثر مناطق ایران این هنر بوسیله آقایان بافته میشود که دلیل این موضوع را ظرافت در کار و استفاده از رنگ و طرحهای مختلف دانست.
شهبازی با بیان اینکه برای تولید محصولات دستبافت، کارگاه متمرکزی در شهرستان وجود ندارد و تولیدات در خانهها به صورت غیرمتمرکز انجام میشود، اظهار کرد: تا کنون در بیشتر کارگاههای خانگی، دستبافتها به صورت متری در اختیار هنرمندان قرار میگیرد، و در برخی خانهها نیز دار قالی و گلیم برپا است، که هنرمندان بیشتر به صورت انفرادی کار میکنند و به طور متمرکز در یک کار گاه مشغول به فعالیت نیستند.
انتهای پیام /ت