به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی ان ان، بنابر گزارش واشنگتن پست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اندکی پس از به قدرت رسیدن شروع به دادن شماره تلفن شخصی خود به سران کشورهای جهان کرد که این اقدام منجر به برقراری تماسهای تلفنی دو نفره میان او و دیگر سران جهان شد، تماسهای که حتی دستیاران ارشد او در کاخ سفید درجریان آن قرار نمیگیرند.
سی ان ان به نقل از واشنگتن پست مینویسد: دستیاران ارشد کاخ سفید بعد از بیانیه منتشره از سوی مقامات کانادایی در جریان تماس تلفنی آوریل 2017 میان ترامپ و جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا قرار گرفتند. واشنگتن پست یادآور شد که گزارش این روزنامه براساس مصاحبه با مقامات آمریکایی و اروپایی، که نخواستند هویتشان فاش شود، تنظیم شده است.
واشنگتن پست گزارش میدهد براساس قانون فدرال گفتگوها با سران دیگر کشورهای دنیا لازم است تا در اتاق کنفرانس کاخ سفید انجام گیرد. چنین تماسهایی معمولا توسط کاخ سفید به شدت نظارت میشوند، مشاور امنیت ملی در این باره به رئیس جمهور اطلاعات میدهد و همچنین کارشناسان مسائل منطقهای نکات لازم در خصوص گفتگو را در اختیار رئیس جمهور قرار میدهند. سپس در طی تماس تلفنی، مشاور امنیت ملی در کنار رئیس جمهور میماند و پس از آن رونوشتی از این گفتگوی تلفنی در اختیار دستیاران اصلی کاخ سفید قرار میگیرد تا آن را در اختیار عموم قرار دهند.
زمانی که خبر تماس تلفنی ترامپ و ترودو منتشر شد مقامات آمریکایی مجبور بودند برای اظهارنظر در این باره به سوابق ترامپ تکیه کنند. در بیانیه رسمی کوتاهی که اندکی بعد منتشر شد گفتگوی تلفنی رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر کانادا دوستانه اعلام شد. کاخ سفید همچنین به درخواست سی ان ان برای اظهارنظر در این باره پاسخی نداد.
روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامات مذکور یادآور میشود: رویکرد بیمقدمه بودن ترامپ منجر به تعاملات غیر قابل پیش بینی با سران کشورهای دنیا میشود. ترامپ به ندرت نسخه آماده شده مربوط به موضوعات مختلفی که احتمالا در جلسات مطرح میشود را مطالعه میکند. دستیاران کاخ سفید با قرار دادن مهمترین اطلاعات در یک پوشه قرمز رنگ تلاش میکنند تا خواندن این نسخه را برای او آسان کنند.
رویکرد گیجکننده و اسرارآمیز رئیس جمهور آمریکا، از جمله اتکا به غرایز شخصی خود و تمایل به برانگیختن پیشفرضهای طولانی مدت، به عنوان هشداری برای برخی دستیاران نزدیک کاخ سفید و متحدان او تلقی میشود. آنها نگران امتیازاتی هستند که ترامپ ممکن است در نشست خصوصی دو نفر خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به او پیشنهاد کند. واشنگتن پست گزارش میدهد که اتخاذ چنین رویکردی از سوی رئیس جمهور آمریکا منجر به انتشار پیامهای مختلف از سوی دولت او در روزهای منتهی به نشست سران سازمان ناتو در هفته آتی شده است.
وسلی کلارک، ژنرال بازنشسته و فرمانده سابق ناتو روز گذشته در سخنانی کنایهآمیز درباره نشست آتی سران ناتو به سی ان ان اعلام کرد: این معاملات املاک و مستغلات نیست. در این جا موضوع این نیست که بگویم من رابطهی خوبی با او داشتم و مطمئن هستم او بخشی از اموالی که میخواهم به من خواهد فروخت. در اینجا منافع بلندمدت کشورها مطرح است.
انتهای پیام/