به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دانشمندان دریافته اند سوپ با طعم اومامی موجب بروز تغییراتی در مغز می شود که رفتارهای تغذیه ای و انتخاب غذای سالم، بخصوص در افراد در معرض چاقی، را تحریک می کند.
اومامی (Umami)، طعم خوشمزگی، یکی از ۵ مزه اصلی محسوب میشود. شیرینی، تلخی، شوری و ترشی انواع مشهور دیگر طعمها را تشکیل میدهند. لغت اومامی در اصل کلمهای ژاپنی به معنای «طعم خوشآیند» است.
مولفه اصلی طعم اومامی، گلوتامات است. انسانها این طعم را از طریق گیرندههای ویژهای که به گلوتامات حساس هستند درک میکنند. این ماده به مقدار فراوان در غذاهایی ماند گوشت، ماهی، محصولات لبنی، فرآورده های تخمیری و همچنین افزودنی های تحت عنوان مونوسدیم گلوتامات (MSG) وجود دارد. با توجه به تحریک مجزا و ویژه این ماده و وجود گیرندههای ویژه، دانشمندان اثر گلوتامات را تحت عنوان مزهای جداگانه در نظر میگیرند.
«میگول آلونسو-آلونسو»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی بث دیکونز بوستون، در این باره می گوید: «مطالعه ما نشان می دهد افراد در معرض ریسک بالا چاقی، می توانند از سوپ دارای طعم اومامی قبل از هر وعده غذایی بهره برده تا تغذیه سالم و انتخاب غذا سالم را تسهیل نمایند.»
یافته ها نشان داده است که مصرف سوپ موجب می شود افراد در معرض ریسک بالا چاقی، چربی های اشباع کمتری در طول وعده غذایی مصرف کنند. این نتایج شیوه های جدیدی را در راستای کاهش مصرف غذا در جمعیت عمومی ارائه می دهد.
حال محققان قصد دارند به بررسی این موضوع بپردازند که آیا این تغییرات مشاهده شده می تواند به مرور زمان بر مصرف غذا تاثیر گذارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/