به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سید حمید کلانتری در جمع تعاونگران سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ۱۱۴ تعاونی مرزنشینان این استان باید با استفاده از ظرفیت خود اجرای یک سری از کارها را از دولت بگیرند.
وی تاکید کرد: این تعاونیها باید به عنوان کانون تحول و توسعه در مسیر افزایش رفاه مردم، کاهش فقر و افزایش اشتغال حرکت کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ۶۵۰ میلیارد تومان وام ارزان قیمت با نرخ چهار تا ۶ درصد در زمینه اشتغال روستاییان سیستان و بلوچستان اختصاص یافته، اما متاسفانه این استان در جذب این اعتبار موفق عمل نکرده است.
وی ادامه داد: تعاونیهای سیستان و بلوچستان میتوانند با ارائه طرحهای موفق مانند ساخت واحدهای گلخانه ای، کارگاههای تولید، عرضه و فروش صنایع دستی و پرورش ماهی و میگو بر اساس ظرفیت هر شهرستان بهترین استفاده را از این اعتبار برای از بین بردن فقر، بیکاری و قاچاق داشته باشند.
کلانتری با تاکید بر اینکه دولت نگاه ویژه به درآمدهای مالیاتی تعاونیهای مرزنشینان سیستان و بلوچستان ندارد از تعاونیهای مرزنشین این استان خواست از طریق مجلس برای اصلاح قانون با هدف کاهش مالیاتهای این بخش اقدام کنند.
به گفته وی تعاونیهای دهیاری سیستان و بلوچستان نیز میتوانند با هدف مدیریت و توسعه روستاهای زیرپوشش وظایفی در بخشهای آب و فاضلاب و مسکن روستایی، حمل و نقل و دفع زباله را بر اساس قانون از دولت درخواست کنند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: با توجه به تحریمهای موجود در بحث صادرات تعاونیهای مرزنشین سال گذشته شاهد کاهش بوده ایم که تلاش داریم در سالجاری با ارائه برنامههای مناسب این روند افزایش یابد.
کلانتری افزود: از مسئولان مربوطه درخواست داریم برای افزایش تعاملات مرزی در سیستان و بلوچستان زمینه ملاقاتهای رسمی تعاونیهای مرزنشین این استان با کشورهای افغانستان و پاکستان را فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۲ هزار میلیارد تومان به طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری کشور تخصص داده شده که از این میزان اعتبار، بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه به روستاهای مرزی و محروم سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است.
کلانتری افزود: چهار بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و پست بانک، این میزان اعتبار را در اختیار افرادی قرار میدهند که طرحهایی برای ایجاد اشتغال، فعال شدن واحدهای تولیدی و ایجاد واحدهای تولیدی جدید دارند.
مهرداد جهاندیده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: ۲ هزار و ۱۳۵ تعاونی فعال در این استان وجود دارد که ۱۱۴ مورد آن تعاونی مرزنشین است.
انتهای پیام/گ