به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همیشه تب و تاب داشتن وزن و سایز مناسب به علاوه یک هیکل روی فرم و بنوعی عضلانی با شکمی شش تکه در بین افراد موج میزند که برای رسیدن به چنین مرحلهای افراد به سراغ بدنسازی یا فیتنس میروند و یا بدنبال آن میگردند، غافل از اینکه این 2 مورد با یکدیگر متفاوت اند و هر کدام کارایی خاص خودش را دارد.
در این راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با تفاوت کلی بین فیتنس و بدنسازی آشنا نماید، پس پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید.
همه فکر میکنند بدن سازی مختص آقایان است، اما اصلا این طور نیست. فرق فیتنس با بدنسازی در این است که کسانی که مایل به بدن سازی هستند با تمرینهای خاص و همچنین در کنار تمرینات ورزشی استفاده از تغذیه مناسب با بدن سازی به دنبال حجم دادن به عضلات خود هستند، اما کسانی که سعی بر آب کردن چربیهای اضافی بدن خود دارند و با دستگاههای ورزشی سعی بر از بین بردن چربیهای اضافه بدنشان دارند در حقیقت راه فیتنس را د. رپیش گرفته اند.
باید به این مهم دقت شود که هر کدام از این دوراه نیاز به برنامه ورزشی و همچنین برنامه تغذیهای خاصی دارد.
بیشتر بخوانید: یک تست ویژه برای کشف ورزش مورد علاقهتان
اگرچه فیتنس و بدنسازی در نگاه اول مشابه اند، اما تفاوتهایی باهم دارند. تاریخچه بدن سازی از سال ۱۹۶۰، زمانی که ورزشکاران جماهیر شوروی از هورمون تستسرون برای رشد ماهیچه استفاده کردند، شروع میشود.
البته در بدنسازی لزوما از استروئیدها استفاده نمیشود و میتواند ورزشی کاملا طبیعی مانند فیتنس باشد.
فیتنس یعنی ایجاد یک وضعیت سالم جسمانی که از ورزش و تغذیه مواد سالم حاصل میشود. تمرینات هوازی نقش مهمی در فیتنس دارند.
بدنسازی یعنی انجام ورزشهای باوزنه که در بازههای زمانی مشخص (ست) تا سر حد توان، عضلات را درگیر میکند. افزایش حجم، قدرت و توان عضلات در استراحت پس از تمرین ایجاد میشود.
فیتنس به تمرینات روزانه اساسی نیاز ندارد
یکی دیگر از اصلیترین تفاوتهای فیتنس با بدنسازی در میزان فعالیت ورزشکار است.
ببینید: بدنسازی یا بدن سوزی مسئله این است
یک جلسه بدنسازی گاهی بیش از ۲ ساعت طول میکشد، اما یک جلسه فیتنس حدودا ۴۵ دقیقه طول میکشد. در تمرینهای بدنسازی؛ وزنه برداری برجستهتر است و بدنسازها اغلب تمرینات هوازی انجام نمیدهند، اما در فیتنس ورزشهای هوازی بیشتر است و خیلی کمتر وزنه میزنند.
فیتنس یک راه عالی برای خلاص شدن از استرس بعد از یک روز سخت و پر جنب و جوش است. بدنسازی مستلزم تمرینات طولانی مدت مانند ۴ یا ۵ بار تمرین درهفته است، اما فیتنس تمرینات کمتری را با نیرو و تلاش کم انجام میدهند.
بدنسازان پروتئین زیادی مصرف میکنند
پروتئین نقش مهمی در بدنسازی دارد.
بسیاری از بدنسازان برای افزایش توده عضلانی از نوشیدنیهای پروتئینی و ماهی و گوشت سفید استفاده میکنند.
فیتنس به طور کلی به معنای تناسب اندام است و به مصرف تغذیه خاص برای روی فرم ماندن نیازی نیست و افراد برحسب ساختار بدن و نوع متابولیسم از پروتئینها استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: 15 نشانه ای که خبر از فیت شدن تان میدهند
فیتنس بیشتر روی خوردن غذای سالم، سالاد، سبزیجات، میوه تمرکز دارد. کسانی که فیتنس انجام میدهند بیشتر به دنبال کاهش چربی هستند.
بدنسازی به رشد عضلات میپردازد و فیتنس به کشش عضلات
بدنسازان معمولا با وزنه زدن به دنبال شکل دادن مناسب به بدن هستند. بدنسازی مربوط به ماهیچهسازی در نواحی بازو، ساعد، پاها، قفسه سینه و پشت است، اما فیتنس به رشد عضلات مربوط نمیشود و به حفظ قدرت عضلات با انجام تمرینات ورزشی به جز وزنه برداری میپردازد.
تناسب اندام شامل انجام فعالیت فیزیکی عمدتا از طریق کشش عضلات است، اما نه هر عضله ای.
فیتنس اساسا به منظور قوی شدن ماهیچههای شکم و شکل گیری عضلات پا انجام میشود در این حالت عضلات قوی میشوند، اما نه خیلی برجسته مانند عضلات بدنسازان. بدنسازی به بزرگ کردن عضلات و فیتنس به حفظ شکل مطلوب بدن حالتی بین چاقی و لاغری میپردازد.
تفاوت فیتنس با بدنسازی را میتوان با توجه به میزان دریافت و مصرف کالری درک کرد. فیتنس بیشتر با کاهش وزن و چربی سر و کار دارد بنابراین رژیم غذایی آنها حداقل مقدار کالری را در برمی گیرد. البته این رژیم غذایی به ساختار خاص بدن هرکس و نوع متابولیسم او بستگی دارد. اما بدنسازها برای تبدیل چربی به ماهیچه از مقدار کالری بیشتری استفاده میکنند.
ببینید: شبح ورزشکار در باشگاه بدنسازی
فقط در زمان مسابقات، بدن سازان برای لاغر به نظر رسیدن درصد زیادی از چربی و کالری را حذف میکنند، اما در فیتنس، افراد تمام سال را لاغر و روی فرم هستند. بدن سازها از مکملهای زیادی برای بالابردن قابلیتهای عضلات استفاده میکنند. عادتهای غذایی سالم در فیتنس بسیار اهمیت دارد. آنها از مکملهای طبیعی جایگزین که تامین کنتده قدرت بدنی و حفظ سلامتی هستند استفاده میکنند.
با وجود اینکه هیچ قانون مکتوبی در این زمینه وجود ندارد، اصولا، بدنسازان مکملهای غذایی بیشتری نسبت به فیتنسکاران مصرف میکنند. این کار به افزایش ظرفیت عضلات برای سنگینتر کار کردن کمک میکند. اما در ورزش فیتنس، رعایت عادتهای غذایی سالم ضروری است.
ببینید: باشگاه بدنسازی بسیار جالب در دل جنگل
در ورزش فیتنس بر مصرف مواد غذایی سالمی تمرکز میشود که قدرت و سلامت کلی بدن را افزایش میدهند.
اما این بدان معنا نیست که ورزشکاران فیتنس از مکملها استفاده نمیکنند.
آنها در مقایسه با بدنسازان کمتر به مصرف مکمل توجه دارند.
انتهای پیام/
من خودم رشته ام فیتنسه
با اجازه من از مطالب شما استفاده کردم و واقعا ممنونم