به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ حمید بادامینجات رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان گفت: در راستای تحقق آرمان «همدان؛ شهر دوستدار کسبوکار»، توسعه و بهبود فضای کسبوکار و کارآفرینی در شهر طرح «راهاندازی فرهنگسرای کسبوکار شهر همدان (فکّه)» از سوی این مرکز پژوهشی مطرح شد.
وی تاکید کرد : این طرح با اولویت توانمندسازی شهروندان همدانی در حوزه کسبوکار و کارآفرینی با اولویت اقشار آسیبپذیر در دستور قرار گرفته است.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه امروزه مدیریت شهری نقش مهمی را در توسعه اقتصادی کشورها ایفا میکنند، گفت: مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر به استناد قوانین کشور و با در نظر گرفتن عواملی چون منبعمحوری، محلهمحوری، فرهنگ کارآفرینی، راهبردمحوری و ساختار مدیریتی مبتنی بر شاخصهای کارآفرینی شهری به تدوین این طرح اقدام کرده است.
به گفته وی، انتظار میرود شهرداری همدان برای ارتقای فرهنگ کار و اشتغال و حمایت از توسعه کسبوکارها علاوه بر راهاندازی فرهنگسرای کسبوکار شهر همدان، در مراحل آتی بر اساس طرح تفصیلی، فرهنگسراهای بعدی را در سایر نقاط شهر تأسیس کند.
بادامینجات با بیان اینکه کارآفرینی و کسبوکارهای شهری بهعنوان یک رویکرد اساسی، پایهای برای تقویت بخش خصوصی و تأمین زیرساختهای مناسب این بخش محسوب میشود، افزود: ارائه فرصت و امکانات اولیه و کمهزینه به شهروندان برای بروز ایدههای کسبوکار خلاقانه و کارآفرینانه، یکی از رویکردهای مدیریت شهری همدان در نقش تسهیلگر حوزه کارآفرینی شهری است، همچنین استفاده از ظرفیتهای محلی برای توسعه فرهنگ کارآفرینی و توانمندسازی افراد محلی بهمنظور ارتقا و توسعه خدمات همهجانبه و همراستایی برای تبدیل شهرداری همدان از سازمان خدماتی به نهاد اجتماعی از رویکردهای اساسی این طرح است.
وی محور فعالیت فرهنگسرای کسبوکار ولایت شهر همدان را آموزش، ترویج، مشاوره، پژوهش، حمایت، توانمندسازی و مهارتآموزی برای رشد و توسعه خلاقیت در شغل و زمینهسازی کارآفرینی و اشتغال حداکثری و بهرهور دانست.
بادامینجات اظهار کرد: شهر همدان به دلیل شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی مناسب، قرارگیری در شاهراه ارتباطی ایران و دسترسی به منابع طبیعی، خدادادی و تاریخی و همچنین مطرح بودن بهعنوان قطب علمی غرب کشور، دارای ظرفیت بالقوه و مزیتهای رقابتی فراوانی نسبت به سایر استانها در حوزه ایجاد و توسعه کسبوکارهای شهری است؛ با این حال بهمنظور توانمندسازی و بالفعل کردن این توان نهفته و کمبودهای فعلی شهر، پیشنهاد ایجاد فرهنگسرای کسبوکار و کارآفرینی شهر همدان مطرح شد.
وی با اشاره به طرح جامع فرهنگسرای کسبوکار و کارآفرینی شهر همدان (فکّه) گفت: این طرح در سازمان شهرداری همدان به عنوان واحد توانمندسازی کسبوکار و کارآفرینی با هدف ساماندهی، توسعه و ارتقای فرهنگ کارآفرینی شهر همدان به تصویب رسیده است.
بادامینجات جامعه هدف این طرح کارآفرینی را تمامی شهروندان همدانی با اولویت افراد آسیبدیده یا در معرض آسیبهای اجتماعی و افراد خاص (توانیابان، خانواده زندانیان، مددجویان و...) اعلام کرد و افزود: فرهنگسازی، اطلاع رسانی و آگاهسازی، پیگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق توانمندسازی جامعه هدف سازمان، توسعه و حمایت از مشاغل خانگی، حمایت از کارآفرینان، صاحبان کسب کار، شرکتهای دانش بنیان و... همچنین توسعه کارآفرینی اجتماعی و سازمانی در مجموعه شهرداری همدان از دیگر اهداف طرح «فکّه» است.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر در ادامه برپایی فرهنگسراهای کسبوکار و کارآفرینی با کمک مدیریت شهرداری مناطق، جلب و ارتقای مشارکتهای شهروندی برای اشتغال پایدار، بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای درونسازمانی (شهرداری همدان)، بهرهمندی از ظرفیتهای سایر نهادها و ارگانهای مرتبط و توسعه فضای کارآفرینی شهر همدان را از راهبردهای اساسی این طرح برشمرد.
بادامینجات معتقد است: در واقع شهرها باید آفرینشگر فرصتهای ارزنده برای کارآفرینی و اشتغالزایی باشند، زیرا درگیر شدن شهروندان با فعالیتهای کارآفرینی موجب ظرفیتسازی برای خدمترسانی به شهر خواهد شد.
وی ادامه داد: این مرکز پژوهشی در این چارچوب به تبیین عملکرد مدیریت شهری در یک شهر «دوستدار کسبوکار» پرداخته است.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه کارآفرینی ضرورتی اجتنابناپذیر برای بقای تمام سازمانها، نهادها و... است، عنوان کرد: «شهر دوستدار کسبوکار» شهری است که سازمانها و امکانات آن شهر برای تسهیل و تشویق فعالیتهای کارآفرینانه بسیج شوند و تلاش کنند تا روحیه کارآفرینی در تمام بخشها و فضای عمومی شهر حاکم شود.
بادامینجات معتقد است: بیشک بهبود اکوسیستم کارآفرینی یک شهر نقش ویژهای در تحقق اهداف چندگانه مدیریت شهری داشته و در تقویت زیرساختها، توسعه کسبوکار، افزایش درآمدهای شهر و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و فارغالتحصیلان آن شهر مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه اکوسیستم کارآفرینی در شهر راه بسیار طولانی را در پیش داریم، ابراز امیدواری کرد مدیریت شهری همدان همراه با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آموزشوپرورش، روند الگوگیری صحیح در راستای نزدیک شدن به یک اکوسیستم کارآفرینی مطلوب در شهر همدان را پیش گیرد.
انتهای پیام/د.ا