به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛میگو جزء آن دسته از خوراکیهایی محسوب میشود که برای طبخ آن مجبوریم پیش از پخت یک سری اقدامات لازم و شاید سخت را انجام دهیم از جمله پاک کردن و گرفتن بوی بد آن، که همه این مراحل برای خود راهکارهایی ساده دارد.
به همین منظور باشگاه خبرنگاران جوان در این مطلب ترفندهای پاک کردن میگو و روشهایی برای طبخ آن را برای شما آماده کرده است تا بتوانید به راحتی از خوردن دستپختتان لذت ببرید، پس با ما همراه باشید.
پاک کردن میگو اصولی دارد و رگ سیاه زیر شکم میگو حاوی مواد شیمیایی مضری برای بدن است که باید گرفته شود.
میگو یکی از مفیدترین آبزیانی است که توسط انسان مورد استفاده قرار میگیرد و سرشار از فسفر و ریزمغذیهای لازم برای بدن است.
بیشتر بدانید: راهنمای خرید میگوی تازه
روزهایی که بسیاری از مردم میگو را ملخ دریایی مینامیدند و از آن میگریختند، مدت هاست که سپری شده است. در حقیقت نام ملخ دریایی پر بیراه هم نبود، زیرا خود مردم جنوب ملخ را "میگ" مینامند و "او" هم در لهجه آنها حرف معرفه و تصغیر است.
امروز میگو از خوردنیهای نغز شناخته میشود و خریدار فراوان دارد، ولی خوردن خرچنگ و لابستر هنوز میان مردم ما رواج نگرفته است، در حالیکه در خلیج فارس از این جانوران هم بسیار پبدا میشود.
میگو از لحاظ بازرگانی براساس اندازه و درشتی درجه بندی میشود و به صورت یخی یا تازه و با سر یا سرزده، بسته بندی شده و به بازار عرضه میگردد. انواع غذاهای خوشمزه را میتوان با میگو درست کرد، از دوپیازه میگو گرفته که غذایی بوشهری است تا میگوی سوخاری، پلو میگو و انواع غذاهای فرنگی.
بزرگترین دغدغه در استفاده از میگو، پاک کردن آن است که، چون افراد زیادی روش اصولی آن را نمیدانند از خوردن میگوی تازه اجتناب کرده و نوع بسته بندی فریز شده آن را انتخاب میکنند و خود را از خوردن پرخاصیتترین غذای دریایی بی بهره میسازند.
بیشتر افراد ترجیح میدن میگو رو به صورت پاک شده خریداری کنن، چون ظاهر قبل از پاک شدن میگو ممکنه باعث بشه در کل از صرافت خوردنش بیفتن! به هر حال اگر از جمله افرادی هستید که ترجیح میدین میگو رو پاک کنید مراحل زیر رو کامل اجرا کنید:
اول پوست روی میگو رو کامل بردارید طوری که تنها سر و دم میگو باقی بمونه برای راحتی میتونید از چاقو کمک بگیرید، اما بدون چاقو هم پوست میگو راحت جدا میشه. بعد از پاک کردن کامل پوست سر و دم میگو رو با چاقو ببرید که حالت فیله مانند پیدا کنه البته برخی افراد دم میگو رو جدا نمیکنن که کاملا سلیقهای هست.
یاد بگیرید: طرز تهیه سوشی با میگوی سوخاری
میگو رو در دست بگیرید طوری که قوس کمر به سمت شما باشه و بعد با چاقو انحنای اون رو برش بدید طوری که خیلی عمیق نباشه، چون میگو بسیار لطیف هست و ممکنه له بشه!
بعد از برش دادن کمر میگو کمی با دست اون رو باز کنید تا رگ یا به قول برخیها روده میگو قابل مشاهده باشه.
به کمک چاقو رگ رو کاملا خارج کنید و حواستون باشه که این رگ تا انتهای کمر وجود داره و در ضمن بسیار نرمه پس با دقت خارجش کنید که کاملا در بیاد و داخل بدن میگو باقی نمونه!
بعد از پاک کردن میگو اون رو کاملا بشورید و داخل آبکش قرار بدید تا خوب خشک بشه!
برای طبخ میگو روشهای بسیار وجود داره، ولی به صورت کلی میگو به ۲ روش تهیه میشه یا آبپز میشه و بعد سرخ میشه و یا داخل سس مخصوص غلتانده میشه و بعد سرخ میشه!
برای اینکه میگوی شما خوشمزه بشه بهتره اون رو داخل مقداری آب، آبلیمو، پیاز، سیر و برگ بو که در حال جوش هستند بریزید و بعد از چند ثانیه خارجش کنید! نکته بسیار مهمی که در طبخ میگو وجود داره زمان آبپز شدن هست! میگو بر خلاف ظاهر نرمی که داره وقتی آبپز میشه بسیار سفت میشه!
بیشتر بدانید: با میگو سرطان را از خود دور نگه میدارد
پس حتما توجه کنید که تنها چند جوش برای گرفتن بوی بد میگو کافیه و وقتی رنگ اون کمی تغییر کرد و چند جوش زد اون رو آبکش کنید و با سس دلخواهتون بپزید یا به صورت معمولی داخل آرد سوخاری یا آرد معمولی بغلتونید و سرخ کنید.
پخت میگو تقریبا شبیه ماهی هست و شما میتونید به شیوه دلخواه خودتون اون رو طبخ کنید و فقط قبلش باید با جوشاندن بوی بدش رو از بین ببرید!
میگو معمولا به شکل پفکی هم پخته میشه به غیر از روشهای موجود در کتب آشپزی شما میتونید میگو رو به شیوه سنتی ایرانی با کمی آرد و زعفران مخلوط کرده و در روغن داغ و فراوان سرخ کنید و با برنج، نان یا سبزی پلو سرو کنید!
میگوها را داخل یک صافی میگذاریم، درون قابلمهای آب ریخته و روی شعله میگذاریم تا جوش بیاید. به هنگام جوشیدن مقداری سرکه و نمک داخل آن میریزیم و میگوهای داخل صافی را در آب جوش میریزیم.
ببینید: تمیز کردن دندان با میگوی زنده!
مدت پخت میگو سه دقیقه است، زیرا بعد از آن سفت شده و قابل مصرف نیست.
در این روش ابتدا میگو را آماده کرده و پشت کمر آن را برش بزرگ داده تا میگو کاملا باز شود و برای از بین بردن بوی زهم آن را آغشته به آبلیمو میکنیم و به وسیله نمک آن را خوش طعم کرده و برای سوخاری کردن از تخم مرغ و آرد استفاده میکنیم. سپس یک تخم مرغ را درون ظرفی مخلوط میکنیم و میگو را به آن آغشته کرده و داخل آرد میغلتانیم و سپس در روغن با حجم کم قرار میدهیم تا سرخ شود.
انتهای پیام/