وی گفت:کار برداشت غوره از اواخر تیر آغاز و تا پایان مرداد ادامه مییابد.
به گفته حسن پیش بینی میشود امسال ۵۰۰ تن غوره انگور در شهرستان ملکان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی ملکان افزود: بخشی از غوره برداشتی شهرستان به صورت تازهخوری، بخشی برای آب غوره گیری سنتی و بخشی هم روانه بازارهای دیگر مناطق کشور میشود.
علیوند یادآور شد: به علت نبود صنایع تبدیلی، تولید آبغوره در ملکان به صورت فلهای و سنتی انجام شده و بخش زیادی از آن به صورت تفاله به هدر میرود از این رو با احداث صنایع تبدیلی علاوه بر افزایش کیفیت غوره تولیدی شهرستان و ایجاد امکان صادرات آن، زمینه اشتغال تعداد زیادی از شهروندان هم فراهم میشود.
غوره، میوه نارس انگور با طعم ترش، دارای اسیدهای آلی همانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند است.
آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثهها، درمان چاقی مفرط، درمان بیماری اسکوربوت، درمان سیاتیک و رماتیسم حاد، دفع زردی، دفع حرارت و صفرای بدن و ضدعفونی شدن رودهها، تقویت کبد، برطرف شدن ورم گلو، دفع کرم روده و تقویت معده، درمان پا درد و کمر درد مفید است.
شهرستان ملکان، سالانه با تولید ۲۶۰ هزار تن انگور، مقام نخست استان و جایگاه سوم کشور و از لحاظ کیفیت هم رتبه نخست کشور را به خود اختصاص میدهد.
انتهای پیام/ش