به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، خلیل دوراهکی با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت سواحل این بندر اظهار داشت: توسعه فضای سبز در سواحل بندر دیر یکی از برنامههای مهم منابع طبیعی و آبخیزداری است که در این راستا نهال حرا که سازگاری با آب شور دریا دارد کشت میشود.
وی با اشاره به تخریب سواحل ناشی از توسعه طرحهای صنعتی و شهری گفت: رشد جمعیت، توسعه شهری و صنعتی مجاور نواحی ساحلی تخریب جدی به محیط زیست سواحل و آسیبهای اکولوژیک جبران ناپذیری به اکوسیستمهای حساس ساحلی وارد میکند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیر، جنگلهای مانگرو را نقش بسیار مهمی در حفاظت از خط ساحلی دانست و تصریح کرد: این درختان نقش تاثیرگذاری در کاهش اثرات طوفان و امواج به ساحل و پایداری پهنههای گلی و حفظ کیفیت آب ساحلی دارد.
دوراهکی با بیان اینکه درختان حرا فراهم آورنده زیستگاههای حیاتی برای ماهیها و حیات وحش محسوب میشوند خاطر نشان کرد: بهمنظور احیا و گسترش این اکوسیستم، درختان حرا در سنوات گذشته در پهنههای گلی شهرستان دیر کشت شده است.
وی بیان کرد: گیاه حرا با شاخ و برگهای سبز و روشن و ریشههای با توانایی نفوذ بالا میتواند زیستگاه مناسبی برای آبزیان و پرندگان ایجاد کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیر از کشت ۲۲۵ هزار نهال حرا در اراضی ساحلی بندر دیر خبر داد و افزود: تاکنون ۳۰۰ هکتار از اراضی و نواحی ساحلی خورهای بردستان، بردخون، گزنگ، جبرانی، چاهپهن و ملگنزه شهرستان دیر به تعداد ۲۲۵ هزار اصله نهال جنگلی حرا کشت شده است.
خلیل دوراهکی با بیان اینکه مانگروهای ساحلی از جمله اکوسیستمهای زمین هستند که بیش از همه مورد تهدید قرار گرفته اند تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که درصدبالایی از نهالهای حرا پس از کشت به وسیله عوامل مختلف از بین میروند.
انتهای پیام/م