رئیس سازمان پدافند غیر عامل، هوشندسازی را یک ضرورت روزمره و یک روند جهانی رو به رشد جهانی دانست.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به پیشرفت های روزافزون تکنولوژی ها، هوشمندسازی ابزار، اشیا و تجهیزات زندگی را روندی توقف ناپذیر خواند و گفت: به عنوان مثال امروزه در یک خانه هوشمند، حتی باز و بسته شدن پنجره ها نیز با برنامه ریزی و مطابق به خواسته های کاربر انجام می شود و این امر در مسائلی مانند صرفه جویی در مصرف انرژی یا حفظ ایمنی تاثیر بسیاری می گذارد.

هوشمند سازی ضرورتها و چالش ها

سردار جلالی با قابل تعمیم خواندن این موضوع به ابعاد بزرگتری مانند یک شهر، اظهار داشت: هوشمندسازی را می توان در سطح یک کارخانه یا یک شهر تعمیم داد و می دانیم که روش های مختلف این کار سال هاست انجام می شود اما هر روز به شکل و کیفیت این کار افزوده می شود و در واقع باید هوشمندسازی را یک ضرورت روزمره جهانی قلمداد کرد.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه دولت های در کنترل فناوری ها چندان موفق نیستند، افزود: نمی توان جلو پیشرفت و نفوذ فناوری را گرفت اما باید به دنبال این بود که از فرصت ها استفاده بهینه کرد و مانع از تبدیل شدن آنها به تهدید شد.
 
سردار جلالی درباره توان صنایع داخلی در اجرای این روند گفت: به عنوان مثال اگرچه هزینه های هوشمندسازی نسبی خانه ها بالاست اما می بینیم که این کار در کشور انجام می شود و علاوه بر آن، در نمایشگاه های مربوطه مشاهده می شود که شرکت ها قابلیت بالایی در این زمینه دارند.
 
وی امکان تعامل اشیا و تجهیزات با یکدیگر را از جمله محاسن هوشمندسازی عنوان کرد و گفت: با هوشمندسازی، همین اشیای بی جان می توانند با هم ارتباط داشته باشند، مثلا تلویزیون با ماشین لباسشویی و یخچال و سایر لوازم منزل مرتبط می شود و با یکدیگر اطلاعات مبادله می کنند.
سردار جلالی ادامه داد: با تعامل دستگاه ها و اشتراک اطلاعات و با کمک برنامه های نصب شده، هماهنگی بین این تجهیزات ایجاد می شود و آنها از یک سلول، به یک شبکه تغییر حالت می دهند و این امر می تواند برنامه ریزی برای عملکرد دستگاه ها را ممکن و استفاده بهینه از آنها را فراهم کند.
 
با چنین سیستمی علاوه بر کنترل بهتر، اجرای فرامین نیز بهبود می یابد. مثلا می توان خواسته های کاربر را بر اساس نیاز، تنظیم کرد و مواردی مانند خاموش یا روشن شدن یا هر عملکرد دیگر را طبق نیاز انجام داد.
 
سردار جلالی افزود: همچنین حافظه این سیستم کمک می کند که اطلاعات بهتر و مفیدتری تولید شود و اشراف بر یک سیستم هوشند بیشتر می شود.
 
به عنوان مثال دستگاه های ام آر آی در بیمارستان ها، اطلاعات را علاوه بر ارائه به پزشکان، برای شرکت سازنده نیز ارسال می کنند و این امر به آنها کمک می کند که در ارتقای کیفیت نسل بعدی دستگاه ها موفق تر عمل کنند.
 
سردار جلالی هوش مصنوعی را پدیده دیگری در عرصه هوشمندسازی خواند و گفت: در نسل جدید سیستم های هوشمند، پدیده یادگیری نیز وجود دارد و این امر باعث می شود که تجهیزات با اطلاعاتی که به دست می آورند، تحلیل کنند و هوشمندانه تر عمل کنند.
 رئیس سازمان پدافند غیرعامل این عرصه را یکی از مهمترین نقاط ضربه پذیری در جنگ های سایبری خواند و گفت: نخستین خرابکاری در این عرصه را امریکا انجام داد و با ارائه اطلاعات اشتباه به سیستم کنترل خط لوله انتقال گاز روسیه، باعث وقوع انفجار در آن شد.
 ضرورت ها و چالش های هوشمندسازی پدافند غیرعامل
 
 سردار جلالی یکی از ضروریات کشور برای مقابله با تهدیدهای این چنینی را بومی سازی حداکثری حوزه آی.تی خواند و گفت: به عنوان مثال باید زیرساخت های شبکه های اجتماعی فضای مجازی ملی شود تا اجازه نفوذ و سوءاستفاده برای دشمنان فراهم نباشد.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه موضوع هوشمندسازی یک روند جدی جهانی است تصریح کرد: ضروری است که آسیب های این عرصه به خوبی شناسایی شده و راه های مقابله با تهدیدها ارائه و اجرا شود. 
 
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
انتهای پیام/
 

ضرورت ها و چالش های هوشمندسازی پدافند غیرعامل  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.