به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سعید محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: دامداران مناطق ارژن، پریشان، نورآباد، رستم، ممسنی و فیروزآباد که پارسال متحمل خسارات مالی ناشی از حمله پلنگ به دام هایشان شده بودند خسارت دریافت کردند.
وی افزود: با توجه به پراکنش پلنگ در استان فارس و حضور دامداران در زیستگاههای پلنگ، عدم مراقبت اصولی چوپانها از گله موجب بروز حمله پلنگ به دامها میشود.
محمودی اضافه کرد: سیستم غذایی پلنگ متنوع بوده و از علف خواران کوچک جثه مانند خرگوش تا علف خواران بزرگ چثه قوچ و میش وحشی را شامل میشود؛ متاسفانه به علت خشک سالی، تخریب زیستگاها، کمبود آب و غذا و کاهش طمعه پلنگ، این حیوان از زیستگاه خود خارج شده و به محل سکونت انسانها نزدیک میشود که این امر باعث تعارض بین انسانها و پلنگ شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس تاکید کرد: استان فارس یکی از زیستگاههای با اهمیت پلنگ ایرانی در کشور است و ضرورت دارد برای حفاظت از گونه پلنگ نسبت به تهیه و تدوین یک برنامه عملی جامع با اهداف مشخص اقدام شود.
محمودی گفت: پس از نشستها و مذاکرات در خصوص تعارضات این گونه با دامداران سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری "بیمه ما" برای بیمه پلنگ در قالب برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت این گونه در کشور تعاملاتی در قالب یک تفاهم نامه صورت گرفته است که میتواند بخش عمدهای از تلفات این گونه ارزشمند را در کشور کاهش دهد.
وی افزود: در سال گذشته پیرو تفاهم نامه منعقده فی مابین سازمان محیط زیست، بیمه ما و صندوق ملی محیط زیست نسبت به پرداخت ۱۵ فقره حمله ناشی از پلنگ به دامداران استان اقدام شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس از دامداران درخواست کرد: نسبت به چرای دام با پروانه چرا اقدام و از ورود به مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست و زیستگاههای حساس مناطق استان خودداری کنند.
گونه پلنگ Panthera pardus بزرگ جثهترین گربه سان موجود از راسته گوشتخواران و خانواده گربه سانان است و در لیست سرخ IUCN به عنوان گونه در معرض تهدید شناخته شده است.
همچنین گونه نادر پلنگ ایرانی یکی از نه زیرگونه پلنگ دنیا است که از نظر جثه بزرگترین آنها به شمار میرود.
انتهای پیام/ر