به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف در نشست هم اندیشی نمایندگان خارجی مقیم ایران و فعالان تجاری در خصوص کسب و کار آتی ایران که توسط اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، با اشاره به فشار های سیاسی به ایران اظهار کرد:از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون فشارهای زیادی از سوی برخی از کشور ها به قصد ضربه زدن به ایران وارد شده است که به دلیل اینکه مشروعیت، قدرت و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران از مردم نشات گرفته است، توانسته تمامی دوران سخت را پشت سر بگذارد و امن ترین کشور منطقه باشد و امیدواریم کماکان این وضعیت ادامه پیدا کند.
وزیر خارجه ایران ادامه داد:شرکای تجاری ما به این موضوع پی برده اند که امن ترین کشور در منطقه برای سرمایه گذاری ایران است، ممکن است فشارهای خارجی تحولات کوچکی در شکل منفی ایجاد کند اما تحولات همواره ناپایدار بوده و در دراز مدت توان بخش خصوصی به عنوان نماینده مردم در حوزه تجارت برای پیشبرد منافع خود بوده است.
وی افزود:در مذاکراتی که بعد از خروج غیر قانونی آمریکا از برجام با شرکای تجاری خود داشتیم همه کشورها را آماده فعالیت در ایران دیدیم.روسیه چین انگلیس آلمان و اتحادیه اروما به روشنی بعد از خروج غیر قانونی امریکا از برجام حمایت خود را از این معاهده اعلام کردند.
به گفته وی؛بعد از خروج امریکا از برجام ، سه کشور عضو اتحادیه اروپا به همراه چین و روسیه ، تعهد خود برای جبران خسارت از خروج آمریکا را اعلام کردند.
ظریف افزود:بیانیه اول پس خانم موگرینی در جلسه اول با حضور وزرای کشورهای فرانسه آلمان و انگلستان نشان دهنده این واقعیت است که یک تعهد سیاسی وجود دارد.
وزیرامور خارجه تصریح کرد:بعد از آن ، برگزاری جلسات با کارشناسان اتحادیه اروپا و روسیه و چین ادامه پیدا خواهد کرد و این کشور ها تعهد داده اند در حوزه های مورد نظر ما همچون بانک ،فروش نفت ، تجارت ، روابط بیمه ، کشتی رانی و بخش خصوصی اقدامات لازم را انجام دهند که نشان از تعهد آنها به برجام دارد.
وی تاکید کرد:یقین دارم که دولتهای عضو برجام، سایر کشورها و دولتهای دوست ایران، از همکاری اقتصادی بخش خود و ایران حتما حمایت خواهند کرد.
ظریف مطرح کرد :سفر به کشورهای دیگر مانند آفریقا و هند پیام مشترکی داشتند که اراده سیاسی در جهان ، حضور در ایران علی رغم تهدیدات امریکاست.
وی ادامه داد:جهان بر سر دوراهی قرار دارد که آمریکا منافع خود را بر دنیا تحمیل کند یا دنیا بر اساس قوانین بین الملل در چارجوب نظام قانونمند به تعهدات خود ادامه دهد.
وی افزود:من یقین دارم تصمیم گیری سیاسی به سمت حرکت قانونمندی است اما میزان توانمندی کشورهای مختلف در مقابل حرکت قلندرانه امریکا مورد سوال است.
ظریف تصریح:آنجه ضروری است ما امروز ببینم فراتر از تعهدات است و نیاز به اقدامات عملیاتی دارد این اقدامات شروع شده ما در سفری در وین که با حضور سفرای کشورهای خارجی ریز اقدامات در امور بانکی و نفت و تضمین روابط بانکی را با ما درمیان گذاشتند و در پایتخت های کشور ها نیز ادامه خواهند داد.
وی افزود:نکته مهم در بخش خصوصی ما و کشورهای دوست ما استفاده از شرکت ها و بنگاه های کوچک و متوسط است که عمده اقتصاد کشور ایران و بسیاری از کشورهای دوست ما را در اختیار دارند که شناسایی این ظرفیت ما را کمک می کند.
ظریف افزود:وزرات خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی این طرفیت را دارد و بسیار خوشحالیم که هفته آینده سمینار سفرا با حضور ۷۷ اتاق بازرگانی کشورهای مختلف جلساتی را برگزار خواهد کرد که ما و بخش خصوصی ایران بتوانیم زمینه شناسایی مشترک بخش های خصوصی را پیدا کنیم و این موضوع می تواند شروع بسیار خوبی برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد پویا باشد .
وزیر امور خارجه ادامه داد:ایران یک کشور قانونمند است و با وجود خروج امریکا از برجام می توانست از این پیمان خارج شود هر چند که این انتخاب هنوز پا برجاست و این پیمان را حفظ کرده است اما انتخاب ما روش قانونمند است تا با استفاده از دوستان و شرکا به یک راهکار برسیم .
ظربف در پایان گفت:در قالب همین قانونمندی امروز جمهوری اسلامی ایران یک دعوای حقوقی در دادگاه علیه تحریم های یک جانبه و غیر قانونی آمریکا اعلام کرد . اقدامات غیر قانونی امریکا برای زیرپا گذاشتن قوانین بین المللی کاری نیست که بتوان به راحتی از آن عبور کرد ؛ دولت کنونی آمریکا که نمی تواند در معاهدات بین المللی چگونه رفتار کند لازم است که این عادت توسط جامعه بین الملی متوقف شود که درصورت عدم اجرای آن تبعات زیان آوری برای جهان به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام/