یک مقام مسئول گفت: 4 واحد بزرگ تولیدکننده قارچ در منطقه هشتگرد به دلیل نبود شرایط مناسب بازار در تعطیلی به سر می‌برند.

تعطیلی واحدهای تولیدی قارچ خوراکی یکی پس از دیگری/ تولید قارچ تعریفی نداردمحمد حسن افشار رئیس هیئت مدیره انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی در گفت‌وگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از شرایط نامساعد قیمت قارچ در بازار اظهار کرد: طی ماه‌های اخیر به دنبال اطلاع رسانی نادرست برخی رسانه‌ها مبنی بر مسمومیت قارچ‌های وحشی سمی، جوی ایجاد شد که قیمت قارچ خوراکی  به شدت در بازار سقوط کرد.

وی با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر هر کیلو قارچ خوراکی با نرخ یک هزار و 500 تا 2 هزار تومان در بازار عرضه می‌شد، افزود: این شرایط موجب شد که تعدادی از واحدها اقدام به خرید کامپوست نکنند و این مسئله در کنار افت چشمگیر راندمان واحدهای تولیدی از 25 به 16 درصد ناشی از گرمای شدید فصل تابستان منتج به کاهش شدید تولید و عرضه قارچ در بازار شد.

به گفته افشار علی‌رغم کاهش عرضه محصول، هر کیلو قارچ با نرخ 7 هزار و 500 تومان ناشی از مقاومت دلالان در بازار به فروش می رسد و این درحالی است که براساس آخرین محاسبات در مرداد ماه سال گذشته، قیمت تمام شده هر کیلو قارچ بدون احتساب سود تولیدکننده 6 هزار و 800 تومان اعلام شد.

این مقام مسئول ادامه داد: در ماه‌های اخیر هر یک از واحدهای تولیدی روزانه با زیان 25 میلیارد تومانی روبه‌رو بودند، به همین دلیل خیلی از واحدها تمایلی به خرید مواد اولیه از جمله کامپوست نداشتند که این امر در کنار تعطیلی برخی واحدهای تولید منجر به افت شدید تولید قارچ شد.

وی از تعطیلی 4 واحد بزرگ تولیدکننده قارچ در منطقه هشتگرد خبر داد و گفت: یک واحد بزرگ در شهریار نیمه تعطیل است، ضمن آنکه یک واحد آماده بهره برداری در رباط کریم به دلیل شرایط بازار اقدام به خرید کامپوست نکرد.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان در پرداخت اقساط با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند، افزود: براین اساس طی نامه‌ای از معاونت امور باغبانی   تقاضا کردیم شرایطی فراهم شود تا بدهی تولیدکنندگان استمهال شود و پرورش دهندگان بتوانند به امر تولید ادامه دهند.

افشار با اشاره به  اینکه تولیدکنندگان برای دریافت وام از بانک‌ها با موانع متعددی روبه‌رو هستند، بیان کرد: با توجه به آنکه تولیدکنندگان به دلیل کمبود نقدینگی به دنبال استقراض از بانک‌ها هستند، اما بانک‌ها شرایط سخت‌گیرانه‌ای نظیر تسویه حساب کامل بدهی مالیاتی، تأمین اجتماعی و دارایی از تولیدکنندگان تقاضا دارند و این درحالی است که اگر واحدهای تولیدی مشکلی از نظر نقدینگی نداشتند، برای خرید مواد اولیه خود و سرمایه در گردش به دنبال استقراض از بانک‌ها نبودند.

به گفته این مقام مسئول، شرایط سخت گیرانه بانک‌ها برای اخذ تسهیلات به پرورش دهندگان قارچ کار را به جایی می‌رساند تا آنها از ادامه تولید منصرف شوند.

رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه 40 هزار نفر به طور مستقیم و 400 هزار نفر غیرمستقیم در این صنف فعالیت می‌کنند؛ بنابراین با تعطیلی واحدهای تولیدی فاجعه بزرگ در اشتغال رخ خواهد داد به همین دلیل تقاضا داریم که اگر قرار است بانک‌ها تسهیلاتی برای ادامه تولید در اختیار پرورش دهندگان قارچ قرار دهند، اقدام به حذف مقررات و قوانین دست و پاگیر کنند.

انتهای پیام/

قوانین دست و پا گیر بانک‌ها  برای اخذ تسهیلات به پرورش دهندگان قارچ خوراکی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۳۰ تير ۱۳۹۷
زیان روزانه 25 میلیاردی؟!!!!!!!!!!!!!
اشتباه نمی کنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۳۰ تير ۱۳۹۷
بی کفایتی وسو مدیریت چه ربطی به خداوند دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۳۰ تير ۱۳۹۷
خدا خودش رحم کنه
آخرین اخبار