یک مطالعه جدید نشان داده است که چربی به تنهایی عامل افزایش وزن در بلند مدت است.

تنها دلیل بلندمدت افزایش وزن، مصرف به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  به نقل از تک‌تایمز، بزرگترین مطالعه در نوع خود نشان داد که مصرف چربی، تنها دلیل افزایش وزن در بلندمدت است.

محققان می‌گویند حتی مصرف ۳۰ درصدی قند و کربوهیدرات در ترکیب با چربی نیز به اندازه مصرف چربی به تنهایی تاثیر ندارد. همچنین محققان دریافته‌اند که در میان سه گروه غذای اصلی، چربی تنها عامل افزایش وزن در بلندمدت است.

محققان دانشگاه آبریدن(Aberdeen) اسکاتلند و آکادمی علوم پکن چین، در جامع‌ترین مطالعه در این حوزه، به این نتیجه رسیدند که تنها چربی باعث می‌شود موش‌ها در یک دوره طولانی، با افزایش وزن مواجه شوند.

یافته‌های این مطالعه به طور بالقوه می‌تواند پایانی بر بحث مجادله‌برانگیز و طولانی در مورد رژیم‌های مختلف برای جلوگیری از اضافه وزن باشد.

غذا شامل سه ماده مغذی کربوهیدرات، پروتئین و چربی است. هدف این مطالعه این بود که کدامیک از این مواد مغذی باعث افزایش وزن در موش‌ها می‌شود.

این مطالعه، سوخت و ساز در ۳۰ رژیم غذایی مختلف که هر یک دارای نسبت‌های مختلفی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی بودند را بررسی کرد.

دانشمندان این مطالعه را بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام دادند. هر یک از موش‌ها به خوردن یک رژیم غذایی به مدت سه ماه مجبور شدند که معادل ۹ سال برای انسان است.

در طول دوره مطالعه، محققان بیش از ۱۰۰ هزار بار، تغییرات در وزن بدن و چربی بدن موش‌ها را با استفاده از دستگاه‌های کوچک MRI اندازه‌گیری کردند.

محققان نتیجه گرفتند که در میان گروه‌های غذایی مختلف، فقط چربی باعث افزایش وزن می‌شود.

جان اسپیکمن، رئیس دانشکده زیست‌شناسی دانشگاه آبردین می‌گوید: میزان کربوهیدرات و پروتئین در رژیم غذایی سبب افزایش وزن در افراد نمی‌شود.

وی افزود: نتیجه این مطالعه جامع، واضح است. تنها چیزی که باعث شد که موش‌ها چاق شوند، دریافت چربی بیشتر در رژیم غذایی خود بود.

محققان همچنین دریافتند که حتی کربوهیدرات‌هایی که حاوی ۳۰ درصد کالری قند هستند و مردم به طور گسترده معتقدند باعث افزایش وزن می‌شود، چنین اثری ندارند.

قند و چربی، ترکیبی که معمولا در محصولات پخته شده و شیرینی یافت می‌شود نیز تأثیر بیشتری از چربی نداشتند.

آنها همچنین دریافتند که رژیم‌های غذایی با مقادیر بسیار کم پروتئین (۵ درصد یا کمتر) سبب افزایش اشتهای موش‌ها نمی‌شود. این نشان می‌دهد که پروتئین تاثیری در اشتها ندارد.

محققان بر این باورند که چربی رژیم غذایی به این دلیل این تاثیر را در افزایش وزن دارد که باعث تحریک مراکز پاداش در مغز می‌شود و باعث می‌شود موش‌ها هنگام خوردن چربی، اشتهای بیشتری داشته باشند و بیشتر بخورند.

این مطالعه بر روی موش‌ها انجام شده است که بزرگترین محدودیت آن است. با این حال، موش‌ها اغلب در آزمایش‌ها در مواردی استفاده می‌شوند که مطالعات انسانی امکان‌پذیر نیست یا چالش‌برانگیز است، زیرا موش‌ها و انسان‌ها فیزیولوژی و متابولیسم مشابهی دارند.

"اسپیکمن" می‌گوید بعید است که چنین مطالعه‌ای در این حوزه با این دامنه بر روی انسان انجام شود، زیرا نمی‌توان انسان‌ها را وادار به مصرف یک رژیم غذایی خاص در بلند مدت کرد.

بنابراین تحقیقات انجام شده روی موش‌ها ممکن است بهترین شواهد علمی موجود برای انسان باشد.

این تحقیق در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: خواندنی ، اخبار علمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار