قامتی افزود: یکی از دغدغهها در حوزه آب پدافند زیستی است و متأسفانه در طول این 8 کیلومتر فاقد لولهگذاری،
بهداشت رعایت نمیشود، اما در بحث کیفیت سلامت آب اعلام شده مشکلی وجود ندارد.
علی آذری دادستان عمومی و انقلاب قوچان گفت: قسمتی از سطح آب رودخانه باز و رها شده است و آلودگیهایی آب را تهدید میکند و این تهدید تنها با لولهگذاری در این مسیر مرتفع میشود.
وی افزود: مسیر روباز آب از سد در معرض تهدیدهای آلودهکنندهای قرار دارد؛ و یکی از مهمترین ویژگیهای آب خالص، بیرنگی و شفافیت آن است که در طول این 8 کیلومتر مسیر روباز کدورت، کف و آلودگیهای فیزیولوژیک مشاهده میشود.
آذری گفت: سموم کشاورزی یا فضولات حیوانی و انسانی آب را مورد تهدید قرار میدهد، اما مهمترین نگرانی ورود ناخالصیهای شیمیایی همچون فاضلاب کشاورزی، ضدعفونیکنندهها و پاککنندههای موجود در شستوشو است که کمترین تصفیهخانهای میتواند بهآسانی تصفیه این موارد را انجام دهد.
دادستان عمومی و انقلاب قوچان افزود: بسیاری از این آلودگیها میتواند در طول زمان سلامت جامعه را مورد تهدید قرار دهد.
سید حسن حسینی رئیس دادگستری قوچان گفت: مدیریت ناصحیح در زمینه آب میتواند بستر را برای نزاع فراهم کند، امکان نزاع و درگیری در برخی روستاها برای بهرهبرداری از آبهای سطحی و زیرسطحی وجود دارد.
وی افزود: در سال 95 سرکشی از مسیر عبوری آب از سد تا خط انتقال تصفیه صورت گرفت؛ و خرداد ماه همان سال مکاتبهای با دستگاههای مرتبط همچون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه وجود وضعیتی خاص در این مسیر صورت گرفت و رونوشتی نیز بهدادگستری کل خراسان رضوی ارسال شد.
حسینی گفت: معاون دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ بهاین نامه دو مسئله مهم را تأکید کرده است و مسیر رودخانه روباز بهداشت آب را بهمخاطره میاندازد و این آب میتواند ازنظر امنیتی نیز مشکلاتی را به وجود آورد.
انتهای پیام//م.ن