به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ترفندهای روانشناختی ای وجود دارد که می توانیم آگاهانه از آن ها استفاده کنیم. این ترفندها به ما کمک می کند اعتماد دیگران را جلب کنیم، موافقت آن ها را کسب کنیم، وقتی مضطرب هستیم خود را آرام کنیم و به رازهای جالبی در مورد افراد پی ببریم. در ادامه به ۱۲ ترفند روانشناختی می پردازیم که هر کسی باید آن ها را بلد باشد چون روزی به کارتان خواهد آمد.
۱- وقتی چندین نفر مشغول خندیدن هستند، هر کسی به شخصی نگاه می کند که بیشتر از بقیه از او خوشش می آید
بعد از یک جوک بامزه یا در میانه ی یک گفتگوی جالب، هر کسی به طور ناخودآگاه به شخصی نگاه می کند که بیشتر از بقیه ی افراد جمع او را دوست دارد. پس اگر می خواهید همه چیز را درباره ی گروهی از دوستان تان بدانید، از قبل خود را به چند جوک بامزه مجهز کنید.
۲- وقتی نگران هستید یک چیزی بجوید
قبل از یک ملاقات مهم، سخنرانی یا هر کار دیگری که شما را نگران و مضطرب می کند، یک آدامس بجوید یا حتی چیزی بخورید. نکته این است که هیچ کسی در زمان خطر چیزی نمی خورد، اما زمانی که چیزی می جوید، مغز شما تصور می کند که خطری شما را تهدید نمی کند و می تواند آرام بگیرد. در این شرایط، مغز سیگنالی می فرستد که فشار را کم کرده و به ما کمک می کند تا آرام شویم.
۳- با خیره شدن به طرف مقابل می توانید هر اطلاعاتی را به دست آورید
اگر پاسخی که از شخص مقابل تان گرفتید برایتان قانع کننده نبود یا به نظر می رسد که او چیزی را از شما پنهان می کند، تنها کافی است به آن شخص خیره شوید. در این شرایط، سکوت به قدری غیر قابل تحمل خواهد شد که شخص مقابل حاضر می شود هر چیزی بگوید تا آن سکوت به پایان برسد.
۴- تصور کنید که کارفرمای آینده ی شما دوست نزدیک تان است
برای آنکه در یک امتحان مهم یا مصاحبه ی شغلی دچار اضطراب نشوید، تصور کنید شخصی که مقابل شما نشسته یکی از دوستان تان است که مدت زیادی است او را ندیده اید. این کار به شما کمک خواهد کرد که به سرعت آرام شوید و پاسخ دادن به سوالات آن شخص برایتان بسیار راحت تر خواهد شد.
۵- اگر در کارتان با افراد زیادی سر و کار دارید، یک آینه پشت سرتان بگذارید
اگر در محل کارتان با افراد زیادی صحبت می کنید، یک آینه ی کوچک پشت سرتان قرار دهید. حتما تعجب خواهید کرد چون این کار باعث می شود بیشتر افرادی که با آن ها سر و کار دارید رفتار مودبانه تری داشته باشند و خود را تا حدودی برای ملاقات با شما آماده کنند. علت این مسأله آن است که هیچ کسی دوست ندارد چهره ی خودش را عصبانی یا ناراحت ببیند.
۶- اگر تصور می کنید که کسی نگاه تان می کند، کافی است خمیازه بکشید
خمیازه به شدت مسری است. برای اینکه متوجه شوید آیا کسی شما را تماشا می کند یا نه، کافی است خمیازه بکشید و بعد اطراف تان را نگاه کنید. به احتمال زیاد کسی که مشغول نگاه کردن به شما بوده هم شروع به خمیازه کشیدن می کند.
۷- اگر می خواهید به یک مشاجره پایان دهید، چیزی برای خوردن بردارید و میان کسانی که مشاجره می کنند بایستید
عمل خوردن با آرام گرفتن و آرامش داشتن مرتبط است. احتمال آنکه کسی به شخصی که مشغول خوردن است حمله کند کم است، بنابراین مشاجره به سرعت تمام می شود.
۸- اگر می خواهید از چیزی خلاص شوید، کافی است در حین صحبت با دیگران، آن چیز را به آن ها دهید
از کسی یک سوال شخصی یا نظرش را درباره ی چیزی بپرسید. در حین پاسخگویی، مغز به قدری مشغول می شود که تمامی دیگر واکنش ها به طور خودکار انجام می شود. در این شرایط، بیشتر افراد هر چیزی که به آن ها بدهید را بدون فکر از شما می گیرند.
۹- اگر می خواهید با دیگران راحت دوست شوید، کافی است از آن ها درخواستی کنید
این درخواست باید کار بسیار ساده ای باشد، مثل دادن نمکدان، دستمال کاغذی یا خودکار. کسی که درخواست شما را انجام می دهد تصور می کند که از شما خوشش آمده چون در حق شما لطف می کند.
۱۰- ملاقات های مهم خود را برای ساعات ابتدایی یا پایانی روز تنظیم کنید
مردم در ابتدا و انتهای روز اتفاقات را بهتر از بقیه ی اوقات روز به خاطر می سپارند و از اتفاقات بقیه ی ساعات روز تنها خاطرات مبهمی باقی می ماند. به همین دلیل توصیه می شود که ملاقات های مهم خود را برای ساعات ابتدایی یا انتهایی روز تنظیم کنید. اگر یک مصاحبه ی شغلی دارید، سعی کنید که در یکی از این اوقات روز انجام شود.
۱۱- در هنگام صحبت با دیگران به جهت پاهای آن ها دقت کنید
با دقت به پاهای دیگران می توانید به احساسات واقعی افراد در حین گفتگو پی ببرید. اگر به پیش کسانی رفتید و آن ها تنها بدن شان و نه پاهایشان را به سمت شما چرخاندند، این به معنای آن است که آن ها از شما خوش شان نمی آید. به طور کلی اگر نوک کفش های آن ها در جهت متفاوتی قرار داشت، یعنی آن ها می خواهند هر چه زودتر آنجا را ترک کنند.
۱۲- تقلید کردن حرکات بدن دیگران به شما کمک می کند اعتماد آن ها را به دست آورید
تقلید حرکات بدن، حالت ایستادن یا نشستن یا حالات چهره به شما کمک می کند اعتماد دیگران را نسبت به خود جلب کنید، حتی اگر آن شخص متوجه نشود که خودش را در شما می بیند، به دلیل شبیه بودن حرکات بدن و علاقه ای که بیشتر افراد به خود دارند این اعتماد ایجاد می شود. اما توجه داشته باشید که نباید در این کار افراط کنید.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/