رئیس اتحادیه دارندگان انبار‌های کالای تجارتی،سرا‌ها و سردخانه‌ها گفت:محتکران کالا، گاوداری، مرغداری و انبار‌های علوفه را برای احتکار انتخاب می‌کنند.

احتکار کالا در گاوداری و مرغداری!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در چند روز گذشته قیمت بسیاری از میوه‌ها روند صعودی به خود گرفته و فروشندگان میوه در سطح شهر دلیل این موضوع را سرمازدگی باغ‌های میوه عنوان می‌کنند. یکی از بهترین روش‌های اطلاع از صحت این گفته‌ها بررسی آمار و اطلاعات سردخانه‌هاست؛ زیرا در بسیاری از زمان‌ها صاحبان میوه بخشی از میوه خود را در سردخانه‌ها نگهداری می‌کنند تا در زمان مناسب به بازار عرضه کنند. از سوی دیگر برای تنظیم بازار، دولت هر ساله سیب و پرتقال را برای شب عید در سردخانه‌ها نگهداری می‌کند.

قیمت سیب گلاب در بازار به شدت افزایش یافته و سیب درجه یک در سطح شهر کیلویی ۲۴ هزار تومان عرضه می‌شود؛ قیمتی که با گلابی که به عنوان شاه میوه‌ها از آن یاد می‌شد تفاوت هزار تومانی در هر کیلو دارد.


بیشتر بخوانید:انبار‌های لوازم خانگی احتکار شده در رصد تعزیرات/ با دلالان و متخلفان طبق قانون برخورد می‌کنیم 


میوه‌ها در انبار و سردخانه نیستند

در کنار بازار آشفته میوه، انبار‌های تجاری نیز محلی برای انبار و نگهداری کالاست که در شرایط نابسامان بازار و نوسانات ارزی برخی افراد معتقدند برخی از محصولات در انبار‌ها احتکار می‌شود و دولت برای جلوگیری از این موضوع با کمک اصناف، سازمان حمایت و تعزیرات برنامه‌های بازرسی و کنترلی را تهیه و تدوین کرده است. حال جای سوال دارد که آیا میوه و دیگر محصولات که بازار سکه‌ای دارند، در چند وقت اخیر احتکار شده اند یا خیر؟

در این رابطه سید مهدی کشاورزی  رئیس اتحادیه دارندگان انبار‌های کالای تجارتی، سرا‌ها و سردخانه‌ها گفت: حجم میوه قابل مصرف در حال حاضر کم و این موضوع با گرانی میوه همراه بوده است.

وی دلیل اصلی کاهش حجم میوه در شرایط فعلی را سرمازدگی باغ‌های میوه دانست و گفت: میزان تقاضا در بازار میوه از عرضه پیشی گرفته است و این در حالی که انبار کردن میوه به صرفه نیست.

احتکار و اختفای میوه و مواد غذایی به صرفه نیست

رئیس اتحادیه دارندگان انبار‌های کالای تجارتی، سرا‌ها و سردخانه‌ها در پاسخ به این سوال که با نوسانات قیمت ارز برخی‌ها به اختفا و احتکار محصولات پرداخته اند، برای جلوگیری از استفاده از واحد‌های شما چه تدابیری اتخاذ شده است، بیان کرد: در محصولات خوراکی همچون میوه و مواد غذایی احتکار و اختفا به صرفه نیست، زیرا مشتری برای آن وجود دارد و هزینه نگهداری و خرابی آن نسبت به فروش لحظه‌ای مواد دارای سود و صرفه اقتصادی نیست.

وی تصریح کرد: شرکت‌های بزرگ واردات و تولیدی دارای انبار‌های اختصاصی هستند که مملو از محصول است که این انبار‌ها زیر نظر اتحادیه دارندگان انبار‌های کالای تجارتی، سرا‌ها و سردخانه‌ها نیست.

کشاورزی خاطرنشان کرد: اتحادیه دارندگان انبار‌های کالای تجارتی، سرا‌ها و سردخانه‌ها طبق قانون باید آمار و اطلاعات ۶۰ قلم کالا که در انبار‌های خود نگهداری می‌کنند را به مراجع ذیصلاح اطلاع دهند که از آن‌ها می‌توان به برنج، گندم، تخم مرغ، آهن آلات و لاستیک اشاره کرد و محصولات لوازم خانگی در این لیست جایی ندارد.

انباشت دو ساله خرما در سردخانه‌ها

او در پاسخ به این سوال که اگر کالایی خارج از لیست مورد نظر وزارت صنعت در انبار‌های اتحادیه نگهداری شوند، احتکار به حساب می‌آید؟ گفت: انبار به معنای نگهداری بار است و در شرایط فعلی زمانی که کسی قدرت خرید محصولات را ندارد صاحب کالا محبور به نگهداری محصول می‌شود و این به معنای احتکار نیست.

وی با اشاره به اینکه به نگهداری هر کالایی احتکار گفته نمی‌شود، افزود: در زمان فعلی خرما از دو سال قبل در سردخانه‌ها انبار شده و این موضوع به دلیل آن است که در شرایط فعلی میزان خرید خرما به شدت افت کرده و زمان اوج مصرف خرما نیست؛ پس نمی‌توان گفت: احتکار خرما در بازار صورت گرفته است.

رئیس اتحادیه دارندگان انبار‌های کالای تجارتی، سرا‌ها و سردخانه‌ها یادآور شد: باید به معنا و کاربرد کلمات دقت شود. محتکران هیچ گاه انبار‌های اتحادیه و انبار‌های شناخته شده را برای احتکار محصولات خود انتخاب نمی‌کنند، زیرا در دوره‌های مشخص انبار‌های مورد تائید باید اطلاعات و آمار محصولات موجود در خود را به مراجع ذیصلاح اعلام کنند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۳۱ تير ۱۳۹۷
باید با شدت با متخلفان برخورد شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۳۱ تير ۱۳۹۷
توی گیلان میوه کمتر از ۵۰۰۰ تومان پیدا نمیشه حالا بدترینهاش اینقدره
آخرین اخبار