سالانه ۱۰۰ تن صابون ارگانیک در آشتیان استان مرکزی تولید می‌شود.

تولیدسالانه ۱۰۰ تن صابون ارگانیک در آشتیان /صابون ارگانیک آشتیان در خطر نابودیبه گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ صابون محلی و ارگانیک، سوغات ۵۰۰ساله شهرستان آشتیان است و این شهرستان با ۲ کارگاه تولیدی  سالانه ۱۰۰ تن صابون، نیاز استان مرکزی و استان‌های همجوار را تامین می‌کند.

ذکایی یکی از دو تولید کننده صابون سنتی آشتیان در گفتگو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛با بیان اینکه سالانه ۵۰ تن صابون تولید می‌کند گفت: تولید صابون محلی اختصاص به فصل تابستان دارد و در فصول سرما تولید نمی‌شود.

نورایی دیگر تولید کننده صابون سنتی در آشتیان می‌گوید، مواد اولیه تولید صابون محلی آشتیان چربی حیوانی، سود سوزآور، نمک و آب است.

نورایی افزود: جداسازی سود سوزآور و نمک از صابون و تولید صابون خالص و پخته شدن آن در دو مرحله از ویژگی‌هایی است که آن را از صابون صنعتی متمایز می‌کند.

وی اضافه کرد: صابون آشتیان در ۸ ساعت آماده و بیش از ۱۰ شاعت در آفتاب خشک می‌شود تا به مرحله استفاده برسد.

صابون ارگانیک آشتیان در خطر نابودی

امیری کارشناس میراث فرهنگی هم گفت:: درگذشته بین ۱۰ تا ۱۵ کارگاه تولید صابون در آشتیان بوده است و به علت هزینه بالای تولید و سختی کارسبب شده که این واحد‌ها تعطیل شود.

امیری با بیان اینکه تولید صابون ارگانیک در شهرستان آشتیان برای ۵۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است گفت: در آینده‌ای نه چندان دور صابون سوغات اصیل آشتیان به ثبت ملی خواهد رسید.

انتهای پیام /ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.