به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،، احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی امروز در یک نشست خبری با اشاره به افزایش بیسابقه تقاضا برای محصولات پتروشیمی و پلیمری در بورس همزمان با افزایش قیمت ارز در کشور، گفت: در چهار ماهه نخست سال 96 تقاضا برای محصولات پلیمری در بورس حدود یک میلیون و 650 هزار تن بوده که این تقاضا برای چهار ماهه نخست امسال به رقم بی سابقه چهار میلیون و 573 هزار تن رسیده است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه میزان تقاضا برای محصولات پلیمری در چهار ماهه نخست امسال به بیش از دو برابر افزایش یافته است، تصریح کرد: این درحالی است که در طول یکسال گذشته تاکنون ساخت و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در کشور دو برابر نشده است.
این مقام مسئول همچنین از افزایش 220 هزار تنی معامله محصولات پلیمری در بورس در چهار ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد و افزود: در چهار ماه نخست امسال حجم معاملات محصولات پلیمری به بیش از یک میلیون و 56 هزار تن رسیده است.
وی با اعلام اینکه هم اکنون بخشی از محصولات پلیمری خریداری شده در بورس توسط دلالان و واسطه ها به کشورهای همجوار همچون ترکیه، افغانستان، عراق و غیره قاچاق می شود، افزود: دلالان محصولات را با دلار 4200 تومانی از بورس خریداری می کنند و پس از قاچاق به کشورهای همسایه ارز حاصل از قاچاق محصولات را 8000 تومان در بازار داخلی می فروشند.
مهدوی با بیان اینکه قاچاق محصولات پتروشیمی علاوه بر این مشکلاتی برای صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: به دلیل قاچاق برخی از کشورهای همسایه برای محصولات پتروشیمی و پلیمری صادراتی ایران سیاست و تعرفه های جدید تعیین کرده و این موضوع صادرات را مشکل کرده است.
وی با اشاره به افزایش قیمت پت به عنوان خوراک تولید انواع بطری در کشور، گفت: از ابتدای سال قیمت یک کیلوگرم پت به 13 تا 16 هزار تومان رسیده و درحالی که دلالان این محصول را با قیمت 6800 تومانی از بورس خریداری می کنند و قیمت در مدت زمان چهار ماه سه برابر شده و این درحالی است که حتی یک کیلوگرم پت توسط پتروشیمی ها صادر نمی شود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با یادآوری اینکه به دلیل نبود آزمایشگاه های معتبر در گمرکات مرزی برخی از محصولات پتروشیمی همچون پی وی سی را به اسم نمک از کشور قاچاق می کنند، تاکید کرد: با این وجود وقتی از ساز و کار عرضه محصولات پتروشیمی در بورس انتقاد می کنیم می گویند که پتروشیمی ها قصد خروج از بورس را دارند.
این فعال صنفی همچنین حجم صادرات محصولات پتروشیمی در سه ماهه نخست امسال را به استناد گزارش گمرک حدود سه میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: اما هر محصولی که تحت عنوان پتروشیمی صادر می شود توسط شرکت های پتروشیمی صادر نشده اما در آمار گمرک از آن به عنوان محصول پتروشیمی یاد می کنند.
مهدوی با بیان اینکه با دستور دولت، شرکت های پتروشیمی تاکنون یک میلیارد و 250 میلیون دلار را در سامانه نیما عرضه کرده است، تصریح کرد: این عرضه در حدفاصل 15 اردیبهشت تا 31 خرداد ماه امسال انجام شده است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با یادآوری اینکه علاوه بر این با دستور معاون اول رئیس جمهور هم پیش از راه اندازی سامانه نیما حدود 250 میلیون دلار با ارز 4200 تومانی توسط شرکت های پتروشیمی در بازار داخلی عرضه شده است، اظهار کرد: از سوی دیگر از اول تا 20 فروردین پیش از ابلاغ سیاست های جدید ارزی دولت هم حدود 260 میلیون دلار توسط پتروشیمی ها در بازار داخلی عرضه شده است.
وی با بیان اینکه در مجموع در طول سه ماهه نخست امسال حدود یک میلیارد و 760 میلیون دلار ارز توسط پتروشیمیها در بازار داخلی عرضه شده است، تاکید کرد: با توجه به شدت گرفتن تحریمها، شرکتهای پتروشیمی از هم اکنون خرید انواع کاتالیست، قطعات یدکی، تجهیزات و غیره را سرعت بخشیدند تا در دوره تحریم با مشکلات تامین کالا، قطعه و مواد شیمیایی مورد نیاز مواجه نشویم چراکه افزایش خرید کالا ارزبر است.
مهدوی با انتقاد از ساختار نیما و فسادآفرین بودن سامانه نیما، خاطرنشان کرد:دولت باید اصلاحاتی در شبکه نیما انجام دهد تا ارز تزریق شده توسط شرکت های پتروشیمی در این سامانه به دست واردات کنندگان اولویت دار برسد.
انتهای پیام/