تاثیر بر هوش و ادراک
بیشتر بخوانید: دهانشويههایی که سرطانزا میشوند
خطر ابتلا به بیماری قلبی
از آنجایی که فلوراید زیاد در آئورت جمع میشود، قلب شما میتواند به طور قابل توجهی تحت تاثیر این تجمع قرار گیرد، فلوراید منجر به استرس اکسیداتیو و پاسخ التهابی، تشدید آترواسکلروز و آسیب قلبی میشود.
علاوه بر این، وجود فلوراید در آبهای زیرزمینی به ابتلا به فشار خون بالا در ارتباط است و خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد.
ناباروری مردان
یکی از اثرات نامطلوب فلوراید، ناباروری در مردان است، نتایج بیش از 60 مطالعه نشان داده است که فلوراید میتواند بر تولید مثل مردان تاثیر بگذارد و باعث کاهش میزان و حرکت اسپرم و همچنین ترشح تستوسترون شود.
بد نیست بدانید که آن دسته از مناطق آمریکا که آب آشامیدنی آنها حاوی بیش از 3 واحد در میلیون فلوراید هستند، نرخ باروری پایینتری نسبت به سایر مناطق دارند؛ حتی اگر این مقدار از نظر سازمان محیط زیست آمریکا، ایمن باشد.
استخوان ضعیف و فلوروز اسکلتی
دلیل دیگری برای جلوگیری از مصرف طولانی مدت آب حاوی فلوراید این است که در مطالعات انجام شده رد پای فلوراید در تضعیف استخوان دیده شده است.
برخی مطالعات نشان داده در مناطقی که آب آشامیدنی حاوی 4 میلی گرم فلوراید در هر لیتر بوده است، میزان شكستگی استخوان بالاتر و تراكم استخوان پایینتری داشتهاند، مطالعات حیوانی نیز ارتباط میان کاهش تراکم استخوان با مصرف فلوراید را تایید کردهاند.
علاوه بر این، استفاده طولانی مدت از فلوراید باعث فلوئوروزیس استخوانی میشود که میتواند منجر به آسیب جدی اعصاب استخوانی شود.
بیشتر بخوانید: خطرات پنهانی که پشت استفاده از دهانشویهها نهفته است
آسیب DNA سلولی و سرطان
فلوراید سبب آسیب ژنتیکی میشود و میتواند خطر ابتلا به سرطان را به ویژه سرطان ریه و مثانه را افزایش دهد، بعضی از کارشناسان معتقدند که آب حاوی فلوراید میتواند منجر به بدخیم شدن سرطانها شود. در یک مطالعه، احتمال ابتلا به سرطان استخوان در پسرانی که از کودکی مصرف کننده آب حاوی فلوراید شده قرار داشتند، بیشتر بوده است.
اختلال غدد درون ریز
فلوراید میتواند عملکرد غدد درون ریز خود را تحت تاثیر قرار دهد و مانع از ترشح انسولین، T3، T4 و هورمونهای دیگر شود. همچنین فلوراید ملاتونین را تحت تاثیر قرار میدهد، ملاتونین مسئول تنظیم خواب و چرخه خواب شماست.
مسائل مربوط به دستگاه گوارش
حتی مصرف مقدار کمی فلوراید نیز ممکن است موجب آسیب معده و استفراغ در افراد شود.
مراکز بهداشتی هر ساله از مسمومیت هزاران کودک در اثر مصرف و خوردن بیش از حد فلوراید در قالب خمیر دندان خبر میدهند، خوردن فلوراید میتواند به تهوع، استفراغ و درد شکمی منجر شود.
وقتی مسواک میزنم و شرکت تولید خمیر دندان بیش از استاندارد فلوراید میزنه من مصرف کننده چیکار کنم؟؟؟
وقتی مسواک میزنم و شرکت تولید خمیر دندان بیش از استاندارد فلوراید میزنه من مصرف کننده چیکار کنم؟؟؟