به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی مدیالاین در گزارشی نوشت: علاوه بر حملات هوایی، بیمار و گرسنگی عامل دیگری نیز کودکان یمنی را تهدید میکند: آنها با ادامه یافتن جنگ در این کشور به عنوان سرباز برای گروههای درگیر میجنگند. جنگ یمن وارد سال چهارم میشود، اما شرایط کودکان یمنی که به یک نگرانی در میان گروههای بشردوستانه تبدیل شدهاند، نادیده گرفته میشود.
پیش از آنکه جنگ در یمن در سال ۲۰۱۵ آغاز شود یمن و کودکانش به آینده امیدوار بودند. پس از آغاز جنگ در این کشور، نیروهای انصارالله اوایل سال ۲۰۱۵ پس از درگیری شدید با نیروهای دولت بر صنعا –پایتخت یمن- مسلط شدند. عبد ربه منصور هادی (رئیسجمهور مستعفی و فراری) مجبور شد نخست به شهر بندری عدن و پس از آن به عربستان فرار کند. از آن زمان با اینکه انصارالله پایتخت و غرب یمن را تحت کنترل دارند، منصور هادی به پشتیبانی ریاض و کشورهای حاشیه خلیج فارس با آنها در جنگ است. تلاشهای سازمان ملل برای ایجاد یک توافق صلح میان گروههای درگیر در یمن نیز بی نتیجه بوده است.
با وجود چنین شرایطی کودکان در سراسر یمن زندگی غم انگیزی دارند. تعداد زیادی از آنها تاکنون فقط جنگ و پناهگاههای آوارگان را به چشم دیده اند و برخی دیگر نیز به عنوان سرباز در میدانهای جنگ مبارزه میکنند. سازمان ملل، ائتلاف سعودی را برای بمباران مناطق تحت کنترل انصارالله و در نتیجه کشته شدن کودکان سرزنش کرده است.
یمن، آمریکا و متحدان غربیاش را به دلیل حمایت از ائتلاف سعودی و تشدید شرایط اسفناک کودکان در این کشور مسئول میداند. «مایکل اسپرینگمن» دیپلمات سابق آمریکایی که در عربستان مستقر است در این باره میگوید: «به عقیده من سعودیها میخواهند یمن را تحت کنترل بگیرند و آمریکا و انگلیس در حال کمک به آنها هستند، اما تشدید درگیریها را به گردن ایران میاندازند. همچنین جنگ تجارت سودآوری برای آمریکا و اروپاییها است».
اسپرینگمن در ادامه با اشاره به نقش غرب در رنج و شکنجه کودکان یمنی گفت: «بدتر از همه این است که آنها [آمریکا و غرب] از این موضوع آگاه هستند. دیپلمات ها، سرویسهای اطلاعاتی، رسانه ها، گروههای حقوق بشری و سازمان ملل شرایط این کودکان را به آنها اطلاع میدهند. اما آنها هیچ اهمیتی نمیدهند».
هزاران کودک در یمن که نمیتوانند به مدرسه بروند به ناچار به گروههای درگیر در جنگ میپیوندند. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) هفته گذشته هشدار داد ۱۱ میلیون نفر از کودکان یمنی نیازمند کالاهای اساسی هستند. به گزارش یونیسف دست کم ۲۲۰۰ کودک از آغاز جنگ یمن کشته و ۳۴۰۰ نفر از آنها زخمی شده اند.
علاوه بر کودکان، ۲۲.۲ میلیون یمنی در حال حاضر به شدت نیازمند غذا و کمکهای بشردوستانه هستند و ۸.۴ میلیون نفر نیز با قحطی و گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند. سازمان بهداشت جهانی تایید کرد تقریباً ۴۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال از سوءتغذیه شدید رنج میبرند.
براساس گزارش رسانهها و سازمانهای حقوق بشری، حملات هوایی ائتلاف سعودی، غیرنظامیان یمنی زیادی از جمله کودکان را به کشتن داده است. یک مقام انصارالله در صنعا گفت: ائتلاف کشورهای حاشیه خلیج از زمان مداخله نظامی در جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ بیش از ۳۵ هزار نفر را کشته و تعداد زیادی را زخمی کرده است.
«صلاح محمدی» نماینده انصارالله در صنعا نیز گفت: «هزاران کودک یمنی بیمار هستند و میتوان آنها را با تجهیزات پزشکی بیشتر به راحتی درمان کرد، اما تعداد زیادی از مناطق تحت محاصره ائتلاف سعودی است و اگر این وضع ادامه پیدا کند، این کودکان میمیرند». محمدی گفت جامعه بینالمللی مسئول شرایط ناگوار این کودکان است و هیچکس هیچ کاری انجام نمیدهد. سازمان ملل چندین بار تاکید کرده است درگیریهای یمن بدترین بحران بشری را رقم خواهد زد.
انتهای پیام/