به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛علی قهاری، کارآفرین اهل خرم دره استان زنجان و فارغ التحصیل کاردانی الکترونیک و کارشناسی مدیریت بازرگانی است. وی از سال ۸۷ کار خود را با سرمایهای بالغ بر ۳ میلیون تومان آغاز کرد، اما شرکتش را از سال ۹۰ ثبت کرد. او قبل از آنکه وارد کار تولیدی شود، کارهای زیادی را تجربه کرده است.
وی که سالانه نزدیک به ۷۰ تن قارچ تولید میکند میگوید: انجمن کشوری قارچ هزینه تولید هر کیلو قارچ را ۶ هزار تومان برآورد کرده است، اما من بدون محاسبه استهلاک دستگاه و مکان و بدون محاسبه اجرت خودم، هزینه تولید هر کیلو قارچ را ۶۵۰۰ هزار تومان برآورد کردم. قیمت قارچ ظرفیت افزایش تا ۱۰ هزار تومان را دارد.
بیشتر بخوانید:«بیکارِ بیپولی که میلیونر شد» ــ ۳|کارآفرین لیسانسه از سرمایه ۳ میلیونی به سود سالانه ۶۰ میلیونی رسید
وی با تأکید بر اینکه سود خالص پرورش قارچ برایم سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است افزود: با پیشنهاد خواهرم وارد این حوزه شدم و با پرورش قارچ آشنا شدم. به دنبال کار تولیدی بودم که امکانات زیادی نداشته باشد که در بررسیها به پرورش قارچ رسیدم. این کار بین کارهای تولیدی کم ریسکترین است.این کارآفرین گفت: در یک مقطعی بازاریاب نداشتم و قارچ هایم را خودم میفروختم. محصولاتم را به کیش میفرستادم.
وی درباره تناوب در سود خالص خود میگوید: در برخی مقاطع تمام فصلهای سال تولید داریم و در برخی مقاطع خط تولید غیر فعال است. در تولید قارچ همواره واسطهها و دلالان سود میبرند. کارگاههای خانگی نیازی به کارگر ندارند، خودشان میتوانند محصول خود را بسته بندی و در فروشگاهها توزیع کنند.
کارخانههای بزرگ هم که کلاً نوع فعالیتشان متفاوت است و میزان سوددهی تولیدشان بالاست. در این میان تنها کارخانههایی که نه بزرگ هستند و نه خانگی، همواره در تولید دچار ضرر هستند چرا که باید هزینه کارگر بپردازند.
قهاری گفت: ویزیتورها هنگام کار کردن با کارخانههای نسبتاً بزرگ سود میبرند چرا که منتظر محصول از یک کارخانه نمیشوند. به طور مثال اگر همیشه محصول خود را از "کارخانه من" تأمین کنند در صورتی که مشاهده کنند من محصول ندارم منتظر نمیمانند و سریعاً از کارخانه دیگری محصول تأمین میکنند و در این میان تولید کنندگانی هستند که محصولشان با پایینترین قیمت به فروش میرسد. یکی دیگر از دلایلی که تولیدکنندگان در اکثر مواقع متضرر هستند این است که تعداد کارخانههایی که بدون مجوز فعالیت میکنند زیاد است. همین موضوع باعث عدم توازن در عرضه و تقاضای محصول میشود. در یک مقطع قارچ به دلیل عرضه بالا کاهش قیمت و در مقطع دیگر به دلیل عرضه کم افزایش قیمت پیدا میکند.
قهاری با بیان اینکه اگر خانواده ام نبودند نمیتوانستم با پیچیدگی کار تولید کنار بیایم و احتمال اینکه بعد از چند ماه کار را رها کنم وجود داشت گفت:پدرم بخشی از سرمایه در گردش را در اختیارم گذاشته است.
وی با بیان اینکه مدتی برقکار ساختمان بودم گفت: در این زمینه کارهای بسیاری را انجام دادم. در زمینه پرورش قارچ یک بار با شکست مواجه شدم، اما نا امید نشدم و دوباره شروع کردم و در حال حاضر شغلم به ثبات و سود دهی رسیده است.
علاقه در کار مهمترین شاخص است، به خاطر علاقهای که داشتم محکم سرکارم ایستادم. زمانی که چندین روز و چندین ماه وقت صرف کنی و نتیجه تلاشت را در یک محصول ببینی، لذتی وصف ناشدنی است. من حتی بسته بندی قارچها را خودم انجام میدهم. تا کنون ۶ نفر به صورت مستقیم و ۱۰ هم بازاریاب دارم.
وی در ادامه به نبود صنایع تبدیلی قارچ در استانها اشاره کرد و گفت: در مرحله اول باید نظارت درستی در استانها باشد و مشخص شود که افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند برای کدام بخش و به چه میزان باید تولید کنند. علاوه بر این موضوع، اکنون مشاهده میکنیم که صنایع تبدیلی که میتواند علاوه بر ایجاد شغل در کشور سود آور باشد در استانها وجود ندارد.
دولت میتواند با حمایت از تولید کنندگان در این بخش و پرداخت تسهیلات دراز مدت با نرخ سود کم به تولید کنندگان کمک کند تا آنها بتوانند صنایع تبدیلی پودر قارچ، قارچ خشک شده، مربای قارچ و ترشی قارچ را تولید کنند که علاوه بر اشتغال زایی سود آور است.
عدم آگاهی مردم از انواع قارچهای موجود در بازار باعث شد تشنجی در بازار ایجاد شود. قیمت قارچ افت کرد و بسیاری از تولید کنندگان متضرر شدند. اما تأثیری در سامانه کارا نداشته است.
*مشکلات کارآفرینان و سامانه کارا
قهاری با اشاره به اینکه پس از رونمایی از سامانه کارا برای توسعه اشتغال طرح توجیهی ارائه کردم گفت: امسال در سامانه کارا ثبت نام کردم و طرح توجیهی برای اشتغالزایی ۲۰ نفری را ارائه کردم و درخواست تسهیلات ۱ میلیارد تومانی را داشتم که این طرح در کمیته فنی استان مصوب و به بانک فرستاده شد و در حال حاضر مشغول تکمیل پرونده هستیم، اما بانکها سخت گیریهای زیادی دارند.
وی بیان کرد: به یکی از بانکهای عامل مراجعه کرده ام. یکی از ایرادهای بانک نسبت به طرح توجیهی این بوده است که فقط یک شرکت را قبول دارند، که آن شرکت ۴ برابر هزینهای را دریافت میکند که میتوانستم برای شرکت دیگر هزینه کنم. من طرح توجیهی را از نظام مهندسی کشاورزی دریافت کردم و در حال حاضر آماده است، اما بانک عامل اعلام میکند که این شرکت را قبول ندارد و دو شرکت را خود بانک معرفی میکند که هزینههای بسیاری را دریافت میکنند. امیدواریم مسئولان حمایت از تولیدکنندگان را بیشتر کنند. در شرایط دشوار اقتصادی یک کارآفرین به تنهایی نمیتواند فعالیت کند.
قهاری با بیان اینکه طرح توسعهای که در سامانه کارا ثبت نام کردم قابلیت صادرات دارد گفت: در صورتی که دولت و مسئولان حمایت کنند و تولید کنندگان فعال شوند میتوانند با صادرات ارز آوری خوبی برای کشور داشته باشند. اگر این تسهیلات به بنده پرداخت شود هدف گذاری توسعه صادرات قارچ و فرآوردههای قارچی را دارم که طرح نو و جدیدی است.
گلایه ما از این است که وقتی کمیتههای فنی این طرح را بررسی کرده اند سخت گیری بانک بی مورد است. بانک هم ۱ میلیارد تومان را یکجا به ما پرداخت نمیکند. قرار است متناسب با پیشرفت پروژه پرداخت شود، در طول این مدت هم بازرسان مختلف بر روند تولید نظارت دارند که این موضوع نشانده دهنده این است که انحراف منابع در چنین طرحهایی بسیار اندک است.
وی گفت: اگر دولت از تولید کنندگان حمایت کند هزینه تولید کاهش مییابد و مصرف کننده هم رغبت بیشتری به خرید دارد. در این صورت هم تولید کننده نفع میبرد و هم مصرف کننده با شرایط بهتری خریداری میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تحت عنوان «برنامهی اشتغال فراگیر در سال ۱۳۹۶» تیرماه امسال با هدف افزایش جمعیت شاغل کشور به میزان ۹۷۰ هزار نفر از سوی اسحاق جهانگیری رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد.
بر اساس برنامه اشتغال فراگیر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شد با همکاری دستگاههای ذیربط، نسبت به تهیه بسته سیاستی و حمایتی هر یک از «رسته فعالیتهای منتخب مشتمل بر وظایف و ماموریتهای دستگاههای اجرایی» در سطح ملی و استانی اقدام کند.
برنامه ملی اشتغال روستایی از سال گذشته با دریافت مجوز از رهبر انقلاب با اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی با تلفیق منابع چهار موسسه عامل مذکور با هدف رونق اشتغال در مناطق روستایی، عشایری و مرزی آغاز شد.
در همین راستا دی ماه ۹۶ سامانه «کارا» به منظور ثبت طرحهای توجیهی اشتغال زا توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شد. بر این اساس متقاضیان راه اندازی کسب و کار که کارافرینان و سرمایه گذاران (اعم از خرد و کلان) هستند میتوانستند طرح توجیهی خود را ثبت کنند. طرحهای ثبت شده در کمتر از یکماه مورد بررسی قرار میگیرند و به متقاضیان سه ماه فرصت داده میشود تا مدارک مورد نیاز برای دریافت تسهیلات را تکمیل کنند. متقاضیان میتوانند از طریق سامانه Kara.mcls.gov.ir طرحهای خود را ثبت کنند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/