برخی شرکت های تجهیزات پزشکی با سوءاستفاده از این تجهیزات به اتاق عمل راه پیدا کرده اند و تجهیزات پزشکی چندبار مصرف را به عنوان یک بار مصرف به بیمارستان ها می فروشند.

ماجرای تجهیزات پزشکی چندبار مصرف در اتاق‌های عمل چیست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ظاهرا نفوذی ها به اتاق های عمل بیمارستان ها راه یافته اند. برخی شرکت های تجهیزات پزشکی با سوءاستفاده از این تجهیزات به اتاق عمل راه پیدا کرده اند و تجهیزات پزشکی چندبار مصرف را به عنوان یک بار مصرف به بیمارستان ها می فروشند و از این طریق سود مالی به جیب می زنند.

چنان چه وزیر بهداشت هم درباره این موضوع و در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شما گفته اید وسایل یک بار مصرف اتاق عمل را به منظور صرفه جویی در هزینه ها استریلیزه و چند بار استفاده کنید، گفت: ما چیزی به اسم یک بار مصرف نداریم.

بلکه بعضی از شرکت ها تقلب و تخلف کردند، آن ها افرادی دارند که هم ممکن است در سیستم ما و هم در بیمه ها پیدا شوند.

هاشمی قاضی زاده ادامه داد: می گویند وسیله ای را که در همه جای دنیا چند بار مصرف می کنند یک بار استفاده کنید . این وسایل پوشش بیمه ای هم پیدا کرده است. وزیر بهداشت تاکید کرد: ما کاری را می کنیم که در آمریکا و اروپا انجام می شود.

این اظهارات وزیر بهداشت در حالی است که حدود 20 روز پیش اعلام شد وزارت بهداشت طی یک بخشنامه به همه بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی اعلام کرده است از این به بعد می توانند از برخی وسایل یک بار مصرف اتاق عمل برای چندین بار استفاده کنند! بخشنامه ای که به محض منتشر شدن آن بحث و جدل ها شروع شد. عده ای معتقد بودند که این موضوع می تواند باعث افزایش عفونت های بیمارستانی شود و چالش جدی بهداشتی و نگرانی های زیادی را به دنبال داشته باشد. اما عده ای هم که بیشتر خود مسئولان وزارت بهداشت بودند، از بخشنامه ابلاغی دفاع کردند و به انتقادها پاسخ دادند.

ماجرای بخشنامه وزارت بهداشت دقیقا چه بود؟ !
این بخشنامه که با عنوان «فراوری مجدد ایمن وسایل پزشکی» ابلاغ شد، بیستم دی ماه سال گذشته و با هدف اجتناب از استفاده بی رویه از وسایل پزشکی یک بار مصرف و تغییر رویکرد تامین ابزار و وسایل پزشکی به سمت استفاده از وسایل با قابلیت استفاده مجدد تصویب شده بود. طبق این بخشنامه بیمارستان ها می توانند به منظور کاهش هزینه ها از برخی لوازم یک بار مصرف برای چندین بار استفاده کنند. ظاهرا فهرستی همراه این بخشنامه ارسال شده و طبق آن می توانند 46 قلم لوازم پزشکی یک بار مصرفی را که در این فهرست آمده است، ضد عفونی و دوباره استفاده کنند.این 46 قلم لوازم یک بار مصرف فقط لباس، ماسک و لوازم دم دستی و بی اهمیت نیست و بیشتر لوازمی است که پزشکان برای جراحی در بدن بیمار استفاده می کنند. اتفاقا جراحان بیشتر از همه به همین موضوع اعتراض می کنند. چون این لوازم با خون و بدن بیمار سروکار دارد و یک خطای کوچک در ضد عفونی این وسایل می تواند به قیمت جان بیمار تمام شود!

مسئولان چه گفتند؟
از همان ابتدا درباره این بخشنامه دودیدگاه شکل گرفت. اول از همه دیدگاه موافقان طرح است که عملی کردن آن را به سود صنعت بیمه، بودجه کشور و در نهایت مردم دانستند. اما دیدگاه دوم مربوط به مخالفان سرسخت بخشنامه است که به وزارت بهداشت انتقاد کردند. حال با این توضیح وزیر بهداشت به نظر می رسد پای گروه سومی نیز به ماجرا باز شده است؛ عده ای که می توان از آن ها به عنوان نفوذی های اتاق عمل یاد کرد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

سرانجامم تجهیزات تجهیزات پزشکی چندبار مصرف به کجا ختم می شود؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۰ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
الان تو بیمارستانها ، به پرسنل اجازه استفاده از دستکش نمی دهند .
بدبخت شدیم .
United States of America
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
تلاش در جهت پایین اوردن هزینه ساخت لوازم بیمارستانی می تواند در پیشگیری از بیماری ها موثر باشد ..(حتی با کمک های دولتی) از درمان ارزانتر خواهد بود