رئیس بانک مرکزی گفت: ارز مسافرتی به صورت کامل قطع نمی شود اما ممکن است تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خانه ملت،‌ ولی الله سیف مدیر کل بانک مرکزی در خصوص نشست امروز کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی موضوع سوال از رئیس جمهور با حضور نمایندگان مجلس و دولت مورد بررسی قرار گرفت و توضیحاتی درباره سوال نمایندگان در مباحث مسائل بانکی، اشتغال، قاچاق کالا و ارز، رکود اقتصادی، نوسانات ارزی از سوی نمایندگان دولت ارائه شد.

وی افزود: کشور در شرایط اقتصادی خاصی قرار دارد و همه باید تلاش کنیم اقتصاد کشور رو به جلو حرکت کند و دستاوردهایی که در خصوص رشد اقتصادی و مهار تورم به دست آمده استمرار یابد البته دشمنان در تلاش هستند که با کارشکنی مانع پیشرفت کشور شوند اما با برنامه ریزی دقیق می توان اقدامات آن ها را خنثی کرد.

سیف ادامه داد: ساز و کار جدیدی برای ساماندهی ارزی کشور در نظر گرفته شده که دولت قادر است براین اساس منابع ارزی موجود را به اولویت های اصلی اختصاص دهد و مبنای نرخ ارز 4200 تومان است و کالاهای اساسی و مواد مورد نیاز کارخانه جات با مشکل تامین ارز رو به رو نخواهند بود، گروه سوم کالایی نیز از طریق بازار ثانویه تامین ارز خواهند شد.

وی افزود: در مدت کوتاهی که کار بازار ثانویه ارز آغاز شده عملکرد مناسبی داشته و با توجه به اینکه نرخ ها در بازار ثانویه به صورت توافقی بین صادرکننده و واردکننده تامین می شود گروه کالایی سوم می تواند تامین ارز شود در حال حاضر نرخ ارز در این بازار حدود 7400 تومان است و پیش بینی می شود قیمت ها با ایجاد شفافیت در عرضه و تقاضا مناسب تر شود و فضا برای تجارت خارجی طبیعی و متناسب با تحولات در صحنه بین الملل باشد.

سیف در ادامه افزود: هر کدام از دستگاه ها در اقتصاد کشور وظیفه ای را برعهده دارد که موضوع ثبت سفارش بر عهده وزارت صنعت است و براین اساس واردکنندگان بعد از ثبت سفارش به بانک عامل مراجعه می کنند تا از طریق سامانه ارز تخصیص یابد و به بانک اجازه داده می شود پذیرش تعهد برای پرداخت کالایی که قرار است وارد کشور شود، انجام دهد.

وی افزود: بانک ها براساس تخصیص بانک مرکزی به طور مثال اقدام به گشایش اعتبارات اسنادی می کنند و زمانی که کالا وارد گمرکات کشور شد با اسناد حمل کالا به بانک مراجعه می کنند تا به فروشنده پول حواله شود در آن مقطع بانک عامل به سراغ بانک مرکزی می آید و تقاضا می کند که ارزی که تخصیص داده شده تامین شود.

سیف گفت: از ابتدای سال، 15.5 میلیارد دلار تامین ارز صورت گرفته و 18 میلیارد و نیم دلار تخصیص داده شده که در مقایسه با سال گذشته با لحاظ اینکه 50 درصد واردات کشور خارج از سیستم بانکی انجام می شود، وضعیت متعادلی محسوب می شود و سهم اختصاص ارز کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته رشد کرده بنابراین در حال حاضر انبار کالاهای اساسی وضعیت خوبی دارد و با توجه به پیش بینی ها از درآمدهای ارزی می توان با اطمینان روی آرامش بلند مدت حساب کرد.

وی ادامه داد: اولویت بندی تخصیص ارز در مرحله ثبت سفارش انجام می شود و گروه کالاهای اساسی مانند گندم، برنج و سویا که نیازهای ضروری هستند و با زندگی مردم ارتباط دارند با استفاده از ارز حاصل از فروش نفت تامین ارز می شود و 80 درصد ارز موردنیاز گروه دوم کالاهای ضروری مانند ماشین آلات و مواد واسطه ای از صادرات کالاهای غیرنفتی مانند پتروشیمی، فولاد و صادرکنندگان عمده تامین ارز می شوند اما گروه سوم کالاها که شامل کالاهای مصرفی است می تواند با نرخ ارز بالاتری در بازار ثانویه تامین شود.

سیف افزود: ارز مورد نیاز کالاهای مصرفی از طریق 20 درصد ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی توسط بخش خصوصی و براساس توافق تامین خواهد شد و گروه چهارم کالایی نیز اقلام غیرضروری و لوکس محسوب می شوند و ارزی به آن ها تخصیص داده نمی شود.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: ارز مسافرتی به صورت کامل قطع نمی شود ولی نحوه اختصاص ارز به مسافران در حال بررسی است و ممکن است تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شود چرا که می پذیریم در تخصیص ارز مسافرتی شرایط مناسب نیست و باید تصمیم جدیدی گرفته شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
غلامعلی مهدی پور فریدونی
۲۱:۲۸ ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
باعرض سلام
چرا بایستی عرض مسافرتی قطع شودواگرقرار بود ارز قطع شود بایستی ازتاریخ اعلان به بعد هرکی ثبت نام نموده قطع شود نه اینکه برای مسافرینی مثل من که با همسر م ودوستان وخانواده شون حداقل ده روز قبل ازاعلام قطع ارزازسوی دولت
برای کشور مالزی ثبت نام نموده ایم قطع شود واین تصمیم ناعادلانه ای است چرا که الان با مشکل بسیارزیادی ازجمله مسئله مالی مواجه هستیم وبجهت گرانی وهزینه سنگین تصمیم به انصراف گرفتیم اما دفتر اژانسی که برای ما ثبت نام نموده اظهار میدارند انصراف هم نمیتوانید بدهید ومیگویند درصورت انصراف کل پول ثبت نام شما میسوزد چون فعلا همه ی ثبت نام ها چارتری انجام گردیده واظهارمیدارند درصورت انصراف اگربخواهید پول شما نسوزدباید خودتون جایگزین معرفی نمایید وحداقل ششصدتا یک میلیون تومان برای هرنفر برای جابجایی کسرنیزمیگردد وبهمین جهت سردرگم مانده ایم چکار کنیم بخدا قسم نهایت بی انصافی است و ندادن ارز برای مسافرینی که قبل ازاعلام قطع ارزازسوی دولت ثبت نام نموده اند.چراکه اگر بنده ودوستانم ودیگر مسافرینی مثل من اگر میدونستد ارزمسافرتی قطع خواهد شد یک درصد هم اقدام به ثبت نام نمیکردیم. فریدونکنارغلامعلی مهدی پور فریدونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
چرا 7400 تومن!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۳ مرداد ۱۳۹۷
چرا باید 7400 تومان باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۳ مرداد ۱۳۹۷
میشد مدیریت و برنامه ریزی کرد تا این وضعیت پیش نیاید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۷
به نظر من باید یک تیم اقتصادی اختصاصی برای بانک مرکزی انتخاب شه صرفا انتخاب ریاست بانک مرکزی پاسخگوی این حجم مشکلات نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
با عرض سلام ارز مسافرتی فقط با عث سو استفاده افراد می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
وای چقدر گرون شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
دلار فروشي در چهار راه استانبول
Iran (Islamic Republic of)
ک
۲۲:۲۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
به گرانی ها رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
Farhad
۲۱:۲۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
کو7400همین امروزنرخ دلار دربازار 9650الی9600درنوسان بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
در موردش بیشتر توضیح بدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
مردم بمیرن بهتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
ارز و سكه نخريد ارزان ميشود
Netherlands
ناشناس
۲۰:۲۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
به ژن های خوب میدن باقی نیاز ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
چرا گرانی ها کنترل نمیشه
Germany
علی
۲۰:۱۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
الان صراف ها برای تخصیص ارز به گروه 2 بازی درآوردند و زیر میزی میخواند آنها باقیمت بازار آزاد نرخ مصوب را با 1000تا 2000 بالاترپیشنهاد میدند ، چون صادرکننده ارز پتروشیمی با آنها میبندند و ما واردکننده بعد یک ماه هنوز هیچ ارزی نگرفتیم . شما باید به قبل یعنی سال 96 برگردید و تمام بخشنامه ها به سال قبل برگردد همه چیز درست میشه، تولید کننده به آرامش میرسه و دست دلالها کوتاه میشه . جلو ضرر باید زود بگیرید.
آخرین اخبار