معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان نسبت به بروز بیماری تب کریمه کنگو در استان هشدار داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ احمد هاشمی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: در سال گذشته میزان بروز این بیماری در برخی از استان‌ها افزایش یافت و باید مراقبت‌های لازم از سوی سلاخان ، دامدارن و افرادی که با دام سر و کار دارند انجام شود تا در صورت تماس با دام حامل بیماری ، به این بیماری مبتلا نشوند.
وی با بیان این که تاکنون در این استان شخصی به این بیماری مبتلا نشده است ، توصیه کرد: افراد بعد از مشاهده علائم مشکوک به مراکز بهداشتی برای امر درمان مراجعه کنند.
هاشمی گفت: به منظور پیشگیری از این بیماری باید از خرید و ذبح دام در منازل خودداری شود ، کشتار دام باید فقط در کشتارگاه‌های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و پس از طی مرحله پیش سرد فرآورده‌های گوشتی به بازار عرضه شوند.
وی افزود: باید از خوردن گوشت تازه یا جگر خام و نیمه پخته به صورت جدی خودداری شود و استفاده از گوشت تازه، جگر و دل و قلوه بعد از طی زمان پیش سرد (گذشت ۴۸ ساعت از ذبح و نگهداری در دمانی صفر تا ۴ درجه سانتی گراد) و پس از پخت کامل صورت گیرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو از بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان است که از طریق کنه و یا تماس مستقیم با لاشه و تولیدات دام ذبح شده و ترشحات آن منتقل شده و خطرناک است، افزود: تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن ، درد چشم ، تهوع ، استفراغ ، اسهال ، شکم درد ، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی و به دنبال آن علائم خونریزی از نقاط مختلف بدن بویژه زیر پوستی گوارشی ، ادراری و. از مهمترین علایم این بیماری است.
وی گفت: تمام افرادی که به نحوی در تماس با دام هستند مانند دامپروران ، قصاب ها ، دامپزشکان ، کارگران کشتارگاه‌ها و ... به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید از دستکش ، روپوش بلند ، شلوار و چکمه مخصوص استفاده کنند.
انتهای پیام / ب

هشدار علوم پزشکی خراسان شمالی نسبت به بروز بیماری تب کریمه کنگو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.