به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ احمد هاشمی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: در سال گذشته میزان بروز این بیماری در برخی از استانها افزایش یافت و باید مراقبتهای لازم از سوی سلاخان ، دامدارن و افرادی که با دام سر و کار دارند انجام شود تا در صورت تماس با دام حامل بیماری ، به این بیماری مبتلا نشوند.
وی با بیان این که تاکنون در این استان شخصی به این بیماری مبتلا نشده است ، توصیه کرد: افراد بعد از مشاهده علائم مشکوک به مراکز بهداشتی برای امر درمان مراجعه کنند.
هاشمی گفت: به منظور پیشگیری از این بیماری باید از خرید و ذبح دام در منازل خودداری شود ، کشتار دام باید فقط در کشتارگاههای مجاز و تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و پس از طی مرحله پیش سرد فرآوردههای گوشتی به بازار عرضه شوند.
وی افزود: باید از خوردن گوشت تازه یا جگر خام و نیمه پخته به صورت جدی خودداری شود و استفاده از گوشت تازه، جگر و دل و قلوه بعد از طی زمان پیش سرد (گذشت ۴۸ ساعت از ذبح و نگهداری در دمانی صفر تا ۴ درجه سانتی گراد) و پس از پخت کامل صورت گیرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو از بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان است که از طریق کنه و یا تماس مستقیم با لاشه و تولیدات دام ذبح شده و ترشحات آن منتقل شده و خطرناک است، افزود: تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن ، درد چشم ، تهوع ، استفراغ ، اسهال ، شکم درد ، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی و به دنبال آن علائم خونریزی از نقاط مختلف بدن بویژه زیر پوستی گوارشی ، ادراری و. از مهمترین علایم این بیماری است.
وی گفت: تمام افرادی که به نحوی در تماس با دام هستند مانند دامپروران ، قصاب ها ، دامپزشکان ، کارگران کشتارگاهها و ... به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید از دستکش ، روپوش بلند ، شلوار و چکمه مخصوص استفاده کنند.
انتهای پیام / ب